Cytoskopie prosím o radu

15
4.9.16 07:13

cytoskopie prosím o radu

Ahoj holky,

Prosím Vás chtela bych se jen zeptat. Mám teď nějaké zdravotní problém… minulý rok jsem běhala po nefrologii, gynekologii a letos po urologii a nefrologie me teprve čeká.
Mám opakovaně krev v moči, pálení nebo řezání při čurání nemám jen občas při pohl. styku.Ale čůrat chodím hrozně často za noc i třikrát. Vzdycky jsem trpěla na zanety mocaku. Teď mám trápení z toho co mě čeká… Pan doktor na urologii mi udělal sono ledvin a močového měchýře…bylo to v pořádku. Ale objednal mě na 21.,že prý by se měla udělat endoskopii, aby si prohlidnul močový mechýř jestli tam nejsou nějaké polypy.Moc jsem se na to netvářila ale prý je to na minutku. Vylezla jsem ven docela zděšená a říkala jsem si, ze přece endoskopie je vyšetření konečníkem. Zavolala jsem mé doktorce a až ta mi řekla, že myslel cytoskopii a ta se provádí přes močovou trubici. Holky, ale ja to asi takhle ambulantně nedám… nejsem žádná cita, ale pořád přemýšlím jestli je to nutné a nelíbí se mi, že mě doktor ani pořádně neinformoval.Chci se zeptat ještě u svého gynekologa a uvidím. Nemáte už některá cytoskopii za sebou?

Děkuji moc :hug: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
704
4.9.16 07:25

Ahoj, já zkušenost nemám, ale moje mamka je po onkologické léčbě močového měchýře - měla před třemi lety karcinom. Od té doby chodí jednou za 4 měsíce právě na cystoskopii. Neboj, je to prý velmi nepříjemné, ale ne bolestivé. My holky máme močovou trubici krátkou asi 4 cm, takže v pohodě. Před vyšetřením Ti proplachnou močák vodou a dají znecitlivující látku na konec toho katetru -
Trvá to celé asi 6 - 7 minut. Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
4.9.16 07:27

Akorát první čůrání po tom vyšetření může trošičku řezat, jako když máš zánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
4.9.16 07:29

@Deny30 Ahoj, absolvovala jsem ji několikrát. Záleží na šikovnosti doktora, ale žádná hrůza to nikdy nebyla. Dokonce mi dělali i biopsii močového měchýře a pamatuji si, že mě břicho bolelo spíš potom, než při vyšetření. To v pohodě dáš. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
704
4.9.16 07:29

Máma měla krev v moči asi 6 měsíců, obvoďačka jí léčila na záněty, aniž by jí poslala na urologii a měla docela velký onkologický nález, ale teď je už 3 roky v pořádku. Rozhodně bych to nepodceňovala. Léčila se v Praze Thomayerově nemocnici v Krči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5550
4.9.16 07:32

@Deny30 já jsem měla častý zánět močovoho měchýře dr. mi oznámila že objednavá na cystospopii a nic aky k tomu neřkla. Jak se datum D blížil já byla nervozni jen jsem zjišťovala na netu.
Vyšetření trvá pár minut není to bolestivé jen trochu nepříjemné dá se to vydržet nic hrozného čekala jsem to horší. Opravdu to zvládneš a nech si to vyšetřit radši vědět že máš všechno v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.9.16 08:13

Dekuji holky. Myslíte že by doktor na sonu nador viděl? řekl mi ze nic tak hrozného to není ze se nemám bát… Ale stejně mám strach. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
4.9.16 08:18

Cystoskopie se neboj, je to jen nepříjemný. Myslím, že doktor má taky podezření na zúženou močovou trubici, proto to vyšetření dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
4.9.16 08:26
Citace] @Hrozina píše:
Cystoskopie se neboj, je to jen nepříjemný. Myslím, že doktor má taky podezření na zúženou močovou trubici, proto to vyšetření dělá.

H

Děkuji snad to nebude něco hrozneho a asi si počkám důl protoze to mám zrovna dostat :roll: budu se muset preobjednat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
4.9.16 12:36

@Deny30 ja bych rekla ze zalezi na vice faktorech, treba i sirce te trubice apod., ja jsem taky prodelala hodne zanetu, byla jsem na UZ ledvin a nakonec na cystoskopii. Vysledek byl naprosto v poradku, ale byla to nejvetsi bolest co jsem kdy zazila. A to mam za sebou porody, x cevkovani na urologii, zlomeniny, brisni operace apod. Byla jsem uvolnena co to slo ale pri zasunovani toho nastroje do mocove trubice to bolelo dost a pak nejvetsi peklo bylo kdyz tim tocila aby prohledla cely ten mocak. Pak mi to vysvetlovala tim ze proste jak ta trubice je sucha a strika se to dezinfekci tak to „dře“…no zkusenost neprenositelna a nezapomenutelna :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
4.9.16 13:41

Oni ale na to většinou dávají nějaký znecitlivující gel, aspoň mně jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí