Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám Macmiror druhý krát..to najhoršie ustupuje do 3 dní, nepríjemnosti do 6 dní ale vraj je to najlepšie dobrat tých 8 dní
@Cora4 cca 3 dny a byl klid
ale rozhodně to celé dober, jinak to máš zpět jak bumerang.
Taky mám zrovna 4. tabletu, rozhodně to je o dost lepší než předtím, tak uvidím, jak to bude na konci ![]()
A jaké laktobacily jsou podle vás nejlepší? ![]()
@Cora4 s těmi nemám zkušenost, nikdy jsem je pak nedoplňovala, tobě to bylo doporučeno?
@smutná máma ano, řekla mi doktorka, abych si je po výplachu vzala. Zavalila mě tunou letáčků, ale nevím, které si koupit (nehledě na to, že jsou celkem drahé :/). Jednou jsem tady četla o Lactofeel že to není nic extra, že to spíš dráždí, tak nevím, jestli nekoupit radši obyčejný bílý jogurt a doplnit laktobacily tím. Anebo se na to úplně vykašlat?
Zdravím! Váš problém je podobný tomu mému. Už „třista“ let se potýkám s gynekologickými problémem. Svědění, pálení, věčný neklid a bolení. Vyzkoušela jsem nespočet různých mastí a bobulí. Lékařka se i přes moje argumenty soustřeďovala pouze na dělohu. Veškeré provedené vyšetření bylo negativní! Můj stav pulzoval - jednou lépe, pak zase hůře. V letošním roce se přidalo bolení močových cest. Výsledky moče negativní!! Až ženská lékařka udělala výtěr pochvy a poslala to na kultivaci. Tam se objevilo, že odebraný vzorek je pozitivní - Enterococcus faecalis! Totéž se ukázalo v kultivaci moče. Byl mně předepsán Furolin (2 bal.) Tbl. užívám teprve 5 dnů. Zdá se mi. že gynekologický problém se zlepšuje. Možná, že Vás také trápí tyto bakterie. Přeji Vám brzké uzdravení!
Zdravim vsechny
Videla jsem zde spoustu diskuzi na tema Macmiror. A ja mam take dotaz…zacala jsem brat Macmiror globule na noc a masticku na rano. Cekala jsem, ze budu v pohode uz tak po 2-3 dnech, ale na dnesek to byla uz 4. globule a uleva jen trochu, ale zadny zazrak. Probudi me to v noci a clovek se proste musi aspon trochu poskrabat, uz jen intuitivne, ze? No…jenze pak se to rozjede a usnout uz me to jen tak nenecha (svedi to jak blazen). Nebo me to jen tak chytne behem dne. Nechapu
Chci se zeptat, jestli je to normalni, ze to porad tak svedi a uleva se dostane az pozdeji, nebo jestli mam na to nejakou spatnou reakci nebo mi to nepomaha? Ma nekdo podobnout zkusenost? Jak si kdyyz tak muzu pomoct sama? Uvidim jeste co pres vikend a pak pri nejhorsim zase navsteva doktora. Mam pocit, ze se toho uz snad nikdy nezbavim. ![]()
Za kazdou radu nebo zkusenost budu moc rada. 🙂 🙈
@Nikola a já brala macmirol a po 5 tablete a mazání ráno strasne svedeni nedalo se to vydržet a šla jsem k dr a měla jsem alergickou reakci úplně se my tam dole osypala a otekla bylo to strašný. Jen sem přestala brát a dva dny a byl klid.
@Koblyha Az po 5. tablete? Tak to je taky dobry, ze se to neukaze hned. Mne prave neprijde, ze bych mela alergii, to myslim, ze by to bylo jeste horsi, osypana taky nejak nejsem, alespon na pohled. Spis mi prijde jako kdyby mi nepomahal. I kdyz je pravda, ze masticka je i na zevni pouziti, ale to nedelam, protoze mi prislo, ze me to po tom svedilo jeste vic. Fakt nevim, uz jsem z toho nestastna, porad se snazim neskrabat, ale to proste nejde. Ale asi bych to nemela vysadit bez rady lekare, nebo?
Jinak dekuji za zkusenost, mozna to tak taky nakonec budu mit.
@Nikola a právě až takhle dlouho. Doktorka říkala že ona ta masticka je dost agresivní a že se to stává. Jako já už myslela že se zblázním jak to svedelo tak jsem pak už šla k dr že se to nedá vydržet.
@Koblyha Tak proto mi asi vadi taky, tak to jsem teda zvedava, co se z toho vyklube pres vikend, ale nemam pocit, ze by me to melo vylecit. Taky docela silim, ani ven se mi nechce chodit, proste nic, nejradsi bych jen sedela doma, abych se mohla kdykoliv poskrabat. Uz aby bylo pondeli a ja sla k dr, protoze tohle mi neprijde normalni.
Co ti dr dala misto macmiroru?
@Nikola a rosalgin vyplachy 2× denně po dobu 3 dnů a mám klid. Jo vím jak vám je já furt byla ve sprše se studenou vodou a chladila se.
Zdravím dámy,
Už jsem z toho zoufalá, táhne se to opravdu už dlouho.
mám takový problém… na začátku srpna jsem měla zánět močového měchýře, dostala jsem na něj antibiotika Furolin. Po nich jsem dostala gynekologický zánět - svědění a pálení - známe to všechny, ale doktorka nevěděla, co to může být, takže mi předepsala čípky na kvasinky, nezabraly. Pak čípky na jiné bakterie, nezabraly. Teď mi předepsala Macmiror 500 (8 tablet) + mastičku Lomexin, to mám brát těch 8 dní, potom udělat výplach (na to jsem si koupila Rosalgin) a pak brát laktobacily. Chci se zeptat, za jak dlouho vám Macmiror nebo Lomexin zabral? Musím říct, že svědění opravdu ustupuje, ale pořád to není OK
A ještě jedna otázka - které laktobacily jsou nejlepší? Dala mi letáčky na Lactofeel, atd., ale četla jsem, že to moc nepomáhá :/ Nebude lepší si nakonec koupit obyč bílý jogurt?
Díky všem za reakce a pomoc!