Czechitas a zkušenosti se získáním práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Czechitas zkušenosti
Ahoj, chtěla bych se zeptat, jestli je tu někdo, kdo díky kurzům u Czechitas našel práci a byl by ochotný se podělit o zkušenosti. Dívala jsem se na jejich stránky a mají téměř 10tis absolventek, ale jen 81 zaměstnaných? (to mi přijde divné). Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@janickaIII Ahoj, zdravím,
ono to není primárně o tom, že nabídnou práci hned po skončení workshopu, ale stát se to může. Já jsem si u nich několikrát rozšiřovala povědomí na některých kurzech. Byla jsem třeba na Datech – tam kdybych projevila zájem (a bavilo mě to se ve velkých datech šťourat), bych práci získala. Stačilo jen zůstat v kontaktu s těmi, co kurz vedli.
Loni jsem absolvovala UX a to bylo to samé. Na kurzech nezískáš jen znalosti, ale i propojení s komunitou kolem oboru a mně to vždy přinese cenné kontakty, co si pak hezky využiju ve svých pracech. Byl tam skvělý tým a opět stačilo ukázat zájem a věřím, že by mi do oboru pomohli se dostat. ![]()
O co máš zájem ty?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, ja diky kurzum Czechitas nasla praci v IT - pred tim 0 zkusenosti. Mam za sebou 2 DA. Co se tyka absolventek - 95% uvedenych je z jednodennich kurzu - potom ti nikdo praci neda. Navic spousta z mych kolegyn si pouze rozsirovala kvalifikaci, dalsi to mely jako konicka a dalsi zjistily, ze tenhle svet pro ne proste neni.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII
Tak po absolvování jednotlivých kurzů zaměstnání asi hend nezískáš, ani ti ho nezprostředkují. Kde je docela velká úspěšnost, jsou ale projekty Digitální Akademi, e ty jsou hodně časově náročné a už v průběhu můžeš získat práci od spolupracujících firem, případně ti pak Czechitas kariérní poradenství může pomoci.
Ale absolvování jednoho kurzu z tebe fakt nedělá ajťáka a pořád nemáš nic moc nabádnout… Já už u nich byla na několika workshopech, několika víceměsíčních kurzecha práci mám (nebo jsem měla před coronou a druhým dítětem), ale po prvním kurzu fakt ne.
Pokud se chceš dostat do IT, tak taková nejjednodušší (= nejmín odborných znalostí) je tester nebo případně tvorba webu. Tak pohledej…
Do klína ti to ale nespadne, musíš si hledat sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc za odpovědi. Nečekám, že mi někdo bude hledat práci, tak jsem ten dotaz ani nemyslela a také nečekám, že po absolvování jednoho/dvou/tří kurzů budu ITak, to vážně ne. O té zaměstnanosti jsem četla na jejich webu, ale kdo ví, jak to bylo myšlené. To asi nemá smysl řešit.
Spíš mi jde o to, zda vám jejich kurzy k něčemu byly - ať už z pohledu získání znalostí či rozšíření kontaktů. Já osobně nemám s IT žádnou zkušenost. Ráda bych se naučila SQL a dál bych se ráda (pokud by to dávalo smysl) věnovala oblasti bezpečnosti, případně projektovému řízení (samozřejmě na juniorních pozicích). Vím, že spousta lidí začíná na testerských pozicích. Jenže ty budou v dohledné době z větší části automatizované. Mám zkušenosti s implementací jednoho velkého ERP systému (na pozici uživatele a komunikace s IT a následného testování). Tak si říkám, zda má smysl o jejich kurzech vůbec uvažovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžu se jen zeptat, kde jsi tenhle údaj o počtu zaměstných našla? Jinak asi do absolventů počítají i děti - dělaj kurzy i pro ně
.
Za mě to bylo fajn, jsem ráda za práci, ke které mě to přivedlo a i když jsem to někdy proklínala, vzpomínám s úsměvem
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII
Smysl to má, teď mají kvůli situaci i hodně kurzů online.
Zhlediska career boostu je prostě nejlepší Digitální Akademie, ale mě ani jedna z nich úplně nevyhovuje zaměřením. Na SQL mají několik navazujícícj kurzů, být tebou, šla bych do toho. Na trhu jsou samozřejmě i jiné firmy, ale Czechitas má výrazně levnější ceny a výuka je kvalitní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janickaIII - já získala místo ve firmě, která s Czechitas spolupracovala. A byla jsem pozvána na pohovor do další, která spolupracovala také.
V dnešní době si myslím, že je to hodně o štěstí.. A o potřebném nadšení. Je fakt, že jsem práci získala před covidem - teď si myslím, že bych to štěstí neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lara Farseer právě o DA přemýšlím. Mám jen jednodenní kurzy ( na vhled je to super).
Mohla by si mi prosím popsat náročnost apod.? Třeba do zprávy? Mám malého, tak ještě přemýšlím ( ohledně hlídání atd.).
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka900 - promiň, že odpovídám za Laru. DA jsem dělala s dětmi a dá se to zvládnout s pomocí partnera - bylo to 2× týdně 2 hodiny odpoledne a o víkendu sobota a někdy neděle celý den. Plus práce na projektech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mimochodem - teď jsem našla, že budpo pořádat tuto akco online a zdarma:
https://www.czechitas.cz/…/akce/24654/
Asi bych se přihlásila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katka900
Pár dnů zpět byl online talk právě k DA a náročnosti. Je to 3,5 měsíce, výuka 4 dny v týdnu (večer, cca 4 hodiny) a jednou týdně o víkendu celý den. K tomu je ale velký objem práce na doma, záleží na tvých schopnostech, ale dle zkušeností absolventek 1-5 hodin denně. V průměru mi to pak vychází zhruba na celý úvazek a to já si teď nemůžu dovolit, takže DA odkládám. Na stránkách mají i modelový rozvrh, ale je prostě nutné počítat s tou prací na doma a té je víc než jsme očekávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Králičice hned na úvodní stránce dole je ten údaj v sekci Naše úspěchy. Ale jak jsem psal, není zde uvedeno, z čeho to vychází. Když jsem to viděla poprvé, říkala jsem si, jestli je to myšleno jako počet lidí, kteří našli uplatnění po absolvování jejich kurzů, ale to by bylo dost málo. Ale nemá smysl po tom pátrat. Práci si každý musí najít sám, kurzy jsou jen prostředek k jejímu získání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit