Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Miriana asi to raději podstoupim..řeknu si kdyžtak sama ó tu hematologii
@mroe to ano ale plicarkou není gyn
a nevi hned ty hodnoty, zítra se divím co a jak
Nikdo mě nekontroluje, na plicním dělají běžné ty D dimery…u gyn mi vyšla jen chudokrevnost na to mam železo
@Limi123 píše:
Presne tak. Pokud redis krev kvuli nejakemu problemu, asi by ta hodnota mela byt nizsi, aby se daly komplikace vyloucit. Pokud neredis, tak viz. vyse, v tehotenstvi jsou D-dimery zvysene prirozene, takze ti nereknou vubec nic.
Neredim…nikdy jsem zatím neměla tyhle problémy…ale určitě se nechám objednat co nejdřív na hematologii…začínám z toho mít strach docela
@mroe píše:
Tak v porovnani jiste, ale jako izolovana hodnota je to v tehotenstvi asi nic nerikajici, ne? Ale kdyz Lama Lama pise, ze dobry, tak to bude dobry.
Je to hodnota zvýšená, ale zcela objasnitelná tím těhotenstvím, na týden těhotenství ta hodnota odpovídá, nevyžsduje žádnou intervenci, ikdyby měla v 5. týdnu D-dimer 20. Samozřejmě nevylučuje trombozu ani embolii a záleží zda mánějaké příznaky. Pokud je vpořádku, bez problémů, tak bych se neznepokojovala.
@Lama Lama píše:
Je to hodnota zvýšená, ale zcela objasnitelná tím těhotenstvím, na týden těhotenství ta hodnota odpovídá, nevyžsduje žádnou intervenci, ikdyby měla v 5. týdnu D-dimer 20. Samozřejmě nevylučuje trombozu ani embolii a záleží zda mánějaké příznaky. Pokud je vpořádku, bez problémů, tak bych se neznepokojovala.
I tak dnes se jdu objednat na hematologii
@Andy27 píše:
I tak dnes se jdu objednat na hematologii
A důvod k vyšetřen hematologem je jaký? Doporučujie ho tvůj ošetřující lékař: Je to kvuli strachu z těch D-dimerů? nebo máš nějaké příznaky, které by svědčily pro poruchu srážlivosti? Nebo tě přesvědčily emimiňačky?
@Envie píše:
Na hematologii musis mit zadanku. Sama od sebe se tam objednat nejde tvoje hodnota dimeru je naprosto normalni. Ja na ne byla sledovana kuli problemum s placentou (infarktum) a mela jsem mnohem vyssi hodnoty a vse bylo ok. Nechapu proc se tak nechas vystresovat par nazory tady. Kdyby bylo neco spatne, lekari by ti rekli. To bud klidna
Teď čekám na zadanku..psala jsem víš že mi ji vystaví plicni
@Envie píše:
Na hematologii musis mit zadanku. Sama od sebe se tam objednat nejde tvoje hodnota dimeru je naprosto normalni. Ja na ne byla sledovana kuli problemum s placentou (infarktum) a mela jsem mnohem vyssi hodnoty a vse bylo ok. Nechapu proc se tak nechas vystresovat par nazory tady. Kdyby bylo neco spatne, lekari by ti rekli. To bud klidna
Plicarkou mě tam zene kvůli tomu
@Lama Lama píše:
A důvod k vyšetřen hematologem je jaký? Doporučujie ho tvůj ošetřující lékař: Je to kvuli strachu z těch D-dimerů? nebo máš nějaké příznaky, které by svědčily pro poruchu srážlivosti? Nebo tě přesvědčily emimiňačky?
K vůli ď domerum..a rodině anamnéze mě tam posílá..nechce prý nic zanedbat…
Tady j to rychlí…ještě dneska ne objednání na hematologických ambulanci..
@Andy27 píše:
K vůli ď domerum..a rodině anamnéze mě tam posílá..nechce prý nic zanedbat…
no vida, pak je to ok
@Envie píše:
Tak at to moc neboli. Kdyz jsem mela fraxiparin, o pichani jsem vubec nevedrla. Po prechodu na clexane byla kazda injekce porod. Do stehen teda. Do bricha to bylo lepsi, ale to uz jsem mela rozpichany jak cednik.
Mám píchat do břicha jenom..no zítra budu prvně sama píchat..jsem zvědavá teda no ????.. doufám že ty ď dimery klesnou a bude klid
Nevím, zda ti to pomůže. Ale když jsem měla trombózu, hodnotu jsem měla přes 3000. Mam leidenskou mutaci a mam d-dimery chronicky dlouhodobě zvýšené, hodnoty mezi 300 a 500.