D dimery 445 v 13 týdnu těhotenství

6257
3.12.17 21:50

D dimery 445 v 13tt

Je tato hodnota v tehu ve 13 tt velká???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35513
3.12.17 21:55

Ono se z toho da v tehotenstvi neco poznat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
3.12.17 22:10

@mroe da, hlídají to kvuli srazlivosti. Ale na tehotenstvi to musi korigovat

@Andy27 hele to ti ma rict doktor, ne? Me vzdycky jen rekla, jestli ok nebo ne (brala jsem fraxiparin az preventivne v sestinedeli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
3.12.17 22:29

Tahle hodnota může být těhotenství, rýma, zánět močového měchýře… ale taky trombóza nebo embolie. D-dimery mají jen negativní vypovídací hodnotu. Čili jsou-li nízké, tak trombózu ani embolii nemáš, jsou-li vysoké, tak je třeba dělat jiná vyšetření, ale nic jiného to neříká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.17 22:42
@zoy píše:
Tahle hodnota může být těhotenství, rýma, zánět močového měchýře… ale taky trombóza nebo embolie. D-dimery mají jen negativní vypovídací hodnotu. Čili jsou-li nízké, tak trombózu ani embolii nemáš, jsou-li vysoké, tak je třeba dělat jiná vyšetření, ale nic jiného to neříká.

Presne tak. Pokud redis krev kvuli nejakemu problemu, asi by ta hodnota mela byt nizsi, aby se daly komplikace vyloucit. Pokud neredis, tak viz. vyse, v tehotenstvi jsou D-dimery zvysene prirozene, takze ti nereknou vubec nic.

• Citovat
  • Upravit
7021
3.12.17 23:12

A kdo Ti to nabíral? chodíš na hematologii - pícháš nějaké léky?
sama o sobě je ta hodnota určitě vyšší - ale jde spíš o to jestli to někdo hlídá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
4.12.17 06:11
@Andy27 píše:
Je tato hodnota v tehu ve 13 tt velká???

Ne. Ue to vcelku ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35513
4.12.17 08:40
@Ornwen píše:
@mroe da, hlídají to kvuli srazlivosti. Ale na tehotenstvi to musi korigovat@Andy27 hele to ti ma rict doktor, ne? Me vzdycky jen rekla, jestli ok nebo ne (brala jsem fraxiparin az preventivne v sestinedeli)

Tak v porovnani jiste, ale jako izolovana hodnota je to v tehotenstvi asi nic nerikajici, ne? Ale kdyz Lama Lama pise, ze dobry, tak to bude dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8596
4.12.17 09:04

Podle tohoto zdroje jsi zrejme v pohode…
http://perinatology.com/…/D-Dimer.htm

Pokud mas nejake pochybnosti, nejakou poruchu srazlivosti, predchozi trombozy atd. tak to chce odbornika, hematologa. Nabere ti seazlivostni faktory a podle tech stanovi lecbu/profylaxy aby nedoslo k problemum.
V tehu je to nejcasteji injekcni podani nizkomolekularniho heparinu v inijekcich (Clexane, Fraxiparin). Picha se 1-2× denne do bricha po dobu obvykle tehu a sestinedeli. Neni to nic prijemneho, ale da se to vydrzet, neboj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
4.12.17 10:35

@KamisB na plicním…mám vleklou infekci (kašel) právě že bude konzultovat prý hodnoty s hematologii, kašlu takovej zeleno cosi furt po ránu, a teď mě vystrašila téma vydledkama že neví co si ó tom myslet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
4.12.17 10:36

@Miriana asi to raději podstoupim..řeknu si kdyžtak sama ó tu hematologii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
4.12.17 10:37

@mroe to ano ale plicarkou není gyn :lol: a nevi hned ty hodnoty, zítra se divím co a jak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
4.12.17 10:40

Nikdo mě nekontroluje, na plicním dělají běžné ty D dimery…u gyn mi vyšla jen chudokrevnost na to mam železo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6257
4.12.17 10:43
@Limi123 píše:
Presne tak. Pokud redis krev kvuli nejakemu problemu, asi by ta hodnota mela byt nizsi, aby se daly komplikace vyloucit. Pokud neredis, tak viz. vyse, v tehotenstvi jsou D-dimery zvysene prirozene, takze ti nereknou vubec nic.

Neredim…nikdy jsem zatím neměla tyhle problémy…ale určitě se nechám objednat co nejdřív na hematologii…začínám z toho mít strach docela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81528
4.12.17 10:55
@mroe píše:
Tak v porovnani jiste, ale jako izolovana hodnota je to v tehotenstvi asi nic nerikajici, ne? Ale kdyz Lama Lama pise, ze dobry, tak to bude dobry.

Je to hodnota zvýšená, ale zcela objasnitelná tím těhotenstvím, na týden těhotenství ta hodnota odpovídá, nevyžsduje žádnou intervenci, ikdyby měla v 5. týdnu D-dimer 20. Samozřejmě nevylučuje trombozu ani embolii a záleží zda mánějaké příznaky. Pokud je vpořádku, bez problémů, tak bych se neznepokojovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí