Dá se naučit číst v mapě

8040
21.6.14 12:17

dá se naučit číst v mapě

Zdravím.
Pracuji v jedné velké společnosti, která má i své infocentrum. Pracuji s klienty, dělám rezervace na pobyty a často se k nám chodí ptát klienti na cestu na výlety. Mám svou práci ráda, ráda pracuji s lidmi, ale mým problémem je špatná orientace v mapě, dá se to vůbec naučit? Pořád mám v hlavně, nevím, zda je to kniha, ale tuším, že jo-Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
21.6.14 12:20

@carola Dá se to naučit, popros někoho kdo to umí a má trpělivost ať ti to vysvětlí, neboj není to tak složité jak to vypadá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
21.6.14 12:22
@misicka 149 píše:
@carola Dá se to naučit, popros někoho kdo to umí a má trpělivost ať ti to vysvětlí, neboj není to tak složité jak to vypadá :-)

Díky, Mišičko. Zkusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
21.6.14 12:23

@carola Není zač, mě to naučil můj tatínek a opravdu to není nic složitého, chce to jen vědět jak má co vypadat a jak si mapu otočit :-) Držím ti palečky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.6.14 12:24
@misicka 149 píše:
@carola Není zač, mě to naučil můj tatínek a opravdu to není nic složitého, chce to jen vědět jak má co vypadat a jak si mapu otočit :-) Držím ti palečky :-D

Přesně tak, chce to trénink :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.6.14 12:28

Tak základní orientace, aby ses v mapě vyznala se určitě naučit dá, a to pro tvou profesi bude bohatě dostačující :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
21.6.14 12:31

A taky máš výhodu, nebudeš je navigovat v cizím městě, ale tam, kde to znáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2238
21.6.14 12:46

Někdo se to naučí, někdo ale proto fakt vlohy nemá a zabloudí i v rodné vsi :lol:. Doporučuji si před sebe mapu položit a pořádně si jí prohlédnout, zkusit si jen tak hledat věci co tě napadnou, např nemocnici, školu, bazén, benzínku prostě cokoliv a pak zkoušet hledat různé cesty a na mapě si je procházet a zkusit si to představovat v reálu, co kde je. Pak se naučíš i lehce orientovat v místech které neznáš. Chce to trochu rozvíjet pozorovací smysly :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
21.6.14 12:46

Tak kazdy, kdo to umi, se to musel naucit, takze se to naucit da :-) a hlavne, jestli to mas porad tu samou mapu, jednu oblast, tak se to naucis i nazpamet, co kde a neni nutny az tak se umet vyznat v mapach :-) horsi je, kdyz dostanes do ruky mapu, kterou vidis prvne, misto neznas a mas nekam jit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
21.6.14 12:59

Naučit se to dá, já jsem toho příkladem :mrgreen:. Jsem totální bludič bez orientačního smyslu, ale s mapou jsem se naučila (bez ní nemám šanci). Mě hodně pomohlo, že jsem v první práci musela hodně jezdit po Praze po klientech a úřadech, takže mapa byla jediná šance.

Zkus to třeba takhle, jeď do části města, kterou neznáš, vem mapu a zkus se zorientovat, najdi si roh ulic a natoč si mapu tak jak jsou ty ulice. Uvidíš, že pak poznáš kam máš jít, třeba na zastávku tramvaje nebo k jinému cíli..

Uvidíš, že to časem půjde i od stolu, mě pomohlo to, že jsem se to naučila představit v reálu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
21.6.14 13:13

Je u to ho potřeba znát a neplést si, kde je vpravo a kde vlevo… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
14.8.14 15:59

To chce polapit nějakého skauta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.7.21 19:08

Dobry den, potrebuji aktualni informace o studium na univerzite v PCE. Planuji si v pristim roce podat prihlasku na vseobecnou sestru a z doslechu hodne stezili prijimaci rizeni a v kombinovanem studium castejsi prednasky. Jak je ta skola obtizna? Samozrejme nic nedaji zadarmo a chce to ucit a ucit. Mam zdravotnickeho asistenta uz tedy roky vystudovanou a je skoda zustat jen u maturity. Prosim o poznatky. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.7.21 19:10

Jejda pardon, spatne zarazene tema :oops:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení