Autoškola po třicítce

Happy Hippo
18.6.14 11:57

Autoškola po třicítce

Zdravím všechny, potřebuju podpořit. :) Chystám se odevzdat přihlášku do autoškoly a každý den mám stažený žaludek, jak mi to půjde, že to bude katastrofa a na druhou stranu se těším a představuju si jak řídím a jak mě to baví :mrgreen: Je to děs. Spíš mám ale fakt hroznej strach, jak mi to půjde. Je mi 32, takže i z toho důvodu, jelikož se říká, že čím starší, tím je to horší, ale nevím no…zase si myslím, že pokud má někdo talent, tak na věku nezáleží. Uvidíme 8o

Dělal jste někdo řidičák takhle pozdě?

Moc díky za reakce. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
18.6.14 12:01

Pro mě to teda platilo opačně, jako dvacetiletá jsem naprosto vybouchla, jako třicetiletá jsem se naučila relativně slušně řídit. Myslím, že věkem se mi vytříbil úsudek, co je bezpečné, co je důležité, mám děti, při těch jsem se naučila mít oči i vzadu a vnímat několik podnětů najednou. A víc si věřím, což taky hraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093

Já jsem teda o 5 let mladší, ale dělám autoškolu teď… (Bude mi 27…) Občas si říkám, že v těch 18 bych neměla takovej strach jako teď… :think: Prostě menší pud sebezáchovy… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
263

Jdi do toho!!! Já jsem si udělala řidičák ve 34 letech a dneska nedám bez auta ani ránu, jezdím všude po Praze i okolí, vozím své tři děti, na křižovatkách když je červená krmím mimino z lahvičky a moc si to užívám. Držím palce :hug:

Příspěvek upraven 18.06.14 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
382

Ja si to budem musieť zopakovať. Mám síce vodičák, ale už cca 7 rokov som za volant po autonehode nesadla. A to mám 34 rokov. Takže pekne od začiatku… Strach nemám, niet prečo.

Neboj sa, ono to určite pôjde… Len si treba veriť… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66816
18.6.14 12:02

Taky jsem dělala řidičák ve 32, testy jsem naučila. Po jízdách inspektor pronesl něco o tom, že je rád, že se nepoblil (dlouho mi trvalo, než jsem se naučila plynule zařazovat rychlost, auto škubalo). Řidičák mě osvobodil, nejsem závislá na manželovi, že mě nebo děcka někam hodí. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
18.6.14 12:03

Já ho mám od osmnácti, neřídím vůbec. Teď se chystám na kondiční jízdy, ale obávám se, že lepší by bylo začít úplně znovu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1011
18.6.14 12:06

Já dělala řidičák ve 30 :mrgreen: je fakt, že jsem tam byla nejstarší, ale naprosto v pohodě :pankac: neuměla jsem vůbec nic a fakt to i mě naučili a zkoušky jsme dala s přehledem…dokonce mi i řekli, že mám super cit v nohou a slyším motor co chce :mrgreen: tak se toho neboj a jdi do toho :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
18.6.14 12:07

Super, moc díky za povzbuzení. Já si ho taky hlavně chci udělat proto, že nechci být závislá na chlapovi a s malým si jet, kam chci a neprosit ho, aby nás někam hodil, nebo pro nás přijel…jako do té doby, než jsem měla dítě, jsem auto vůbec nepotřebovala, jezdila jsem vlakem, busem, ale s tím dítětem to moc dobře nejde, když je malé. Navíc chci další, takže narvat do autosedaček a jedem :-)

Ještě jednou díky :*

• Citovat
  • Upravit
Hr4sek22
18.6.14 12:08

Já bych do toho určitě šla ;) Sama jsem si ho teď chtěla dělat, ale mám to zakázaný. Že bych zabila buď sebe nebo někoho jinýho :lol: Mně teda není přes 30, ale teta si ho dělala deset let zpátky, to jí bylo 36, ale nejezdí. Všichni kdo s ní jeli řekli, že už nikdy víc :D

• Citovat
  • Upravit
7904
18.6.14 12:11

Musíš pak jezdit a to fakt pravidelně, věk vůbec není problém, naopak myslím, že strachu by mnozí řidiči potřebovali víc, než mají a opatrnosti není za volantem nikdy dost, pokud to teda dokážeš zvládnout a nepanikařit.

Takže do toho… radši si ale nepředstavuj, jak řídíš a baví tě to, protože to nastane až tak nejdřív za rok… to je jako když si těhotná ženská představuje, že bude s dítětem plácat bábovičky na písku, no jednou bude, ale cesta od těhotenství k tomuto bodu je dlouhá a trnitá, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
18.6.14 12:22

@Happy Hippo neboj, zvládneš to, je to jen o cviku. Řidičák jsem si dělala v 17ti, pak jsem do svých třiceti vůbec neřídila, jednak jsem neměla co a příležitostně jsem se bála. Roky jsem se chystala na cvičné jízdy. Když jsem byla ve 30ti těhotná, věděla jsem, že teď nebo nikdy. Takže jsem si zaplatila cvičné jízdy, s manželem na výlety on řídil tam, já zpátky. Asi po roce jsem se cítila už dobře a jistě i s děckem vzadu. No a pak jsme se stěhovali a byla jsem zase v pr***, neb tam se jezdilo na opačné straně. Měsíc jsem se odhodlávala, strach jak mohu řídit, když nejsem schopná ani pořádně přejít silnici a vědět na kterou stranu se rozhlížet.. Ale i to se podalo. Takže dnes jsem hrdá řidička schopná jezdit v levo i pravosměrném provozu, s ruční i manuální převodovkou :) Nikdy bych to do sebe neřekla. takže se neboj ničeho, jdi do toho. Jestli tě ještě partner podpoří, bude to brzo v pohodě. Dnes si nedokážu představit, že bych s dětmi neřídila, bez toho bych nestíhala, to co stihnu. Auto dává svobodu i čas. Tak hodně kuráže :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
18.6.14 12:27

@Happy Hippo Jestli do toho máš chuť, tak do toho určitě jdi. Já si dělala řidičák ve 34 letech a vše bylo v pohodě. Pokud jsi alespoň trochu technický typ a na řízení se těšíš, tak je jedno kolik ti je. Já bych si dokonce dovolila říct, že řízení auta je můj největší koníček, hrozné mě to baví a s chlapem se pořád dohadujeme, kdo bude řídit, když někam společně jedeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
18.6.14 12:39

Já už mám potvrzení i od dr., takže už jen vybrat nemalou částku a vyrazit se přihlásit. Bud ted, nebo nikdy :-D Díky

• Citovat
  • Upravit
1890
18.6.14 12:44

@Happy Hippo Já být tebou do toho jdu. Dělala jsem řidičák teď, minulý týden jsem měla zkoušky. 32 let už mi bylo před pár lety ;) Teď už jenom čekám na vydání řidičáku a budu jezdit, můj chlap už mě nenechá sedět na straně spolujezdce :mrgreen: A já jsem za to ráda, samozřejmě, že ze začátku ho budu brát sebou „kdyby náhodou“ :mrgreen:
Jo a ty mladý holky a kluci: taky jsem si myslela, že jim to půjde líp, menší pud sebezáchovy, líp jim to poleze do hlavy, protože jsou mladší… Ale co jsem se s nima bavila, tak mě vyvedli z omylu, byli na tom stejně jako já :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze