Autoškola po třicítce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2131
4.8.14 12:34

@Happy Hippo a kolik maš jizd za sebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
4.8.14 12:37

@Zuzanda No řekla bych dost…u nás se to počítá na vyuč. hodiny (45 min.) tak těch mám údajně 19. Takže když jedna jízda by měla být 2 krát 45 min. Tak nějakou 9,5 jízdu. Takže dost. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Happy Hippo
4.8.14 12:40

@Zuzanda ale oni do toho počítají i jeden trenažér, což byla jen taková sranda řekla bych ;-) takže jízd v provozu teda 8,5

• Citovat
  • Upravit
2131
4.8.14 12:55

@Happy Hippo jj takže celkem jich maš kolik ja 13 po 45 minutach.Ve středu mame další planovani tak snad už si to doplanuji abych mohla dělat v zaři zkoušky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
4.8.14 13:50

@Zuzanda tak já si myslím, že jsme na tom tak stejně. My většinou jezdíme jednu jízdu 60 min, někdy víc, někdy mín…i když by měla být jedna jízda 2 krát 45 min, tak prostě vězšinou jedem menší čas. Takže tak těch 60 min

• Citovat
  • Upravit
5826
4.8.14 14:01
@Happy Hippo píše:
@Zuzanda ale oni do toho počítají i jeden trenažér, což byla jen taková sranda řekla bych ;-) takže jízd v provozu teda 8,5

Ty jo, to jeste nekde existuje trenazer? 8o Ja delala ridicak ve 34 letech, v roce 2007 a na zadnem trenazeru jsem nikdy nebyla. Hned prvni jizda na silnici ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2131
4.8.14 14:08

Ja šla taky hned skoro na vozovku řikal že zaleži jak budu šikovna a šup a byla jsem na křižovatce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
4.8.14 14:19

Tak u nás šel na trenažér každej jako na první jízdu. Ale to do jízd fakt nepočítám. :-) Na první jízdě i druhé stopro mně pomáhal pedálama instruktor, naté 3.mně to chcípalo skoro na každé křižovatce, tak předpokládám, že mně v tom už nechal vykoupat, to sem myslela, že skončím :-) Na další jízdě jsem to chtěla trénovat, tak od té doby to jde, i když pomalu a občas si to chcípne, ale díky té 3.jízdě, jak mně to furt zdechalo, jsem z toho rozjíždění prostě vystreslá. 8o

• Citovat
  • Upravit
3711
4.8.14 21:20
@Happy Hippo píše:
@Zuzanda tak bezva. Já ačkoli k tomu přistupuju opačně, mám strach, že to nikdy nepůjde, ta to pak taky dopadá ;-) Ale největší problém mám v rozjíždění, zatím mi to jde hrozně pomalu a občas zdechne, takže každej semafor je pro mě noční můra a odbočování vlevo skrz průběžnej pruh s provozem :zed:, to než se rozhoupu rozjet…ti za mnou zatím měli svatou trpělivost, nikdo mě ještě nevytroubil :-)

S dovolením vejdu, 30 mi teda ještě není ;) Ale nějak holky v „Začínáme s autoškolou“ už dojezdily a jsou z nich paní řidičky :)

Nic si z toho nedělej, rozjezdy a chcípání jsou i pro mě noční můrou a trápí mě to ze všeho nejvíc. :nevim: A to mám jízd dokonce :oops:

@krtek7489
První jízda (2× 45 min) má být na trenažeru nebo na uto cvičišti, seznámení s ovládáním vozidla :lol:
V Brně trenažery mají prý 3 autoškoly a je to jak nějaká hračka :lol:

@Happy Hippo
Taky mi pomáhali, ale vadilo mi, že mi nikdo neřekl, že mi pamáhají hlavně se spojkou. Člověk pak poznal, když mu nepomůžou že to nějak nejde.
Na 3. jízdě je to OK, když to chcípá, ale stresuje to. Za půlkou kurzu už to OK moc není a já měla co dělat, abych se nerozbrečela :(
Rozjezdy jen tak třeba na parkovišti jsou OK, ale v provozu katastrofa :?

Nejvíc se mi líbí, když mi instruktor pomůže tak, že i zmizí plyn někam napodlahu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
5.8.14 20:53

@zvidavajanca Jasněže se můžeš přidat :lol: Kolik že máš těch jízd do konce? Zapomněla jsi to napsat. ;) No, já byla pěkně vykulená. Tak nejdřív ti pořádně neřekne co a jak, šlape za tebe pedály, žádnej tréning a pak najednou tě vtom nechá a ještě se rozčiluje po 3.chcípnutí, co jako zas děláš, že to takhle nejde, že je to nebezpečný a místo toho, aby si mě vzal bokem někde a tam to se mnou trénoval, tak jsme si dál směle jezdili v provozu, i když na mě viděl, jak su nanervy už, nechal mě dál chcípat a sebe tudíž nas..at :zed: Zajímavý přístup, třeba se to tak má dělat, ale myslím, že když vidím, že to nejde a ještě se tím dotyčnej nervuje, vemu ho někde bokem, nebo aspon příště a trénuju. Na další hodině, která byla naštěstí druhej den, jsem si musela sama vyžádat, že to chci trénovat, tak pak už to tu hodku bylo ok. No, fakt mě to dostalo, omlouvám se za hysterický výlev :-O :P

• Citovat
  • Upravit
3711
5.8.14 22:14

@Happy Hippo
Fakt jsem zapomněla? Zbývá mi 5 jízd (po 1,5h) ;)

Hele záleží na instruktorovi, co ti řekne a jak on to dělá. Já jezdím se třemi instruktory (a dvěma auty) a každý to bere trochu jinak. Našla jsem si toho „svého“ se kterým bych chtěla dojezdit zbytek (a jsem ochotná se časově přizpůsobit ;) takže udělat maximum).
U jednoho mám pocit, že mě nic nenaučí, další mě přivádí tím, co a jak říká k šílenství (nechá mě udělat chybu a pak mi za ni nadá, přitom stačilo říct dopředu/zeptat se, jak danou situaci hodlám řešit a může to být vpohodě… možná on to tak nemyslí, ale já si to tak beru).
A třetí je pro mě pohodář, člověk, který mi dal nejvíc, je fajn, poradí a dá se s ním dobře povídat :) Měla jsem s ním první jízdu a fakt ho obdivuju, jak dokáže řídit z pravé strany natažený na volat na druhou stranu auta (to máte tak, když vás pustí z trenažeru rovnou do centra města), ale je mu asi 45 a má ženu a děti, takže nic :mrgreen: Ale moc vpohodě chlap, práce ho baví, umí to předat dál - člověk na svém místě.

A hele úplně vphodě, tím, jak u nás jsou auta dvě a většinou se jede souběžně, takže se před a po jízdě potkáme, si některý holky musí ulevit taky (a já též). Je zajímavý, že u nás v autoškole je asi 3/4 holek, co tak koukám do rozpisu jízd :lol:
A s tím chcípáním tě chápu, taky mě to hrozně štvalo (a štve). Vím, jaký to je, když třeba neprojedeš křižovatku na dvě zelený, ale až na třetí a přitom stojíš první na čáře :( A taky když to to chcípne několikrát za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
5.8.14 22:38

@zvidavajanca Tak to jsme na tom stejně. Taky mi dle slov instr. zbývá cca 5 jízd. Říkal 8,5 vyuč. hodin. Takže 5 a půl jízdy. :) To je fajn, že jezdíš se dvěma auty. Já jezdím fabkou combikem, takže malinký, mají tam i octavky, ale do té mě ještě neposadili :-) Tak doufám, že mě do ní neposadí u zkoušky :mrgreen: Já už mám ted 4.instruktora, mladýho kluka, ten je vpoho. Má přijde mi zatím nejlepší přístup, ale tak chápu, že ti postarší chlapíci už maj něco za sebou, tak se s náma nepárají ;-)

A z jakého města pocházíš? Já Brno.

Příspěvek upraven 07.08.14 v 21:58

• Citovat
  • Upravit
3711
5.8.14 23:07

@Happy Hippo
Tak jak říkal, snad máš průkazku a umíš počítat, celkem je 28h (tedy 28× 45 minut).
No jezdím Fiestou (tu mám teda raději) nebo „nákupní taškou“ Toyotou a ta je maličká, úplně si s ní nerozumím, to se musím přiznat, nesedí mi, nevyhovuje mi. A chci si zvyknout na větší auto - čeká mě Oktávka combi (řekla ybch, že skoro 2× větší :D)

Na zkoušku si můžeme vybrat a prý to fakt plní, tak snad nebude žádný podraz.

Bydlím kousek za Brnem (jak říkám „vesnice“ nebo „díra“), ale autoškolu dělám v Brně - právě kvůli provozu, šalinám :lol: a tomu všemu. Nemám to daleko, do Brna dojíždím normálně (práce).

Aby nedošlo k omylu, opravdu ho nechodlám „chňapnout“ ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Happy Hippo
6.8.14 07:41

Tak my průkazku u sebe žel nemáme. Má ji jen instr. a tak jsem se nedávno zeptala, jak na tom jsem a nějak se v tom nemohl vyznat…ale tak pak jsme se nějak dopídili k výsledku :-)

Jinak já se taky chci naučit právě octávkou, má ji chlap, takže abych to uměla, ale to kdyžtak zkusím pak až s tou naší. Pak si chci koupit nějakou ojetinku menší. Ale ač bych hrozně moc chtěla, tak mám strach, že dopadnu jako všechny ženský naší rodiny, že řidičák mají, ale nejezdí. To si ale nesmím připouštět :)

Já ho taky nehodlám „klofnout“ :-D

Příspěvek upraven 06.08.14 v 13:36

• Citovat
  • Upravit
3711
6.8.14 09:21

@Happy Hippo
Tak hlavně ať „nešidí“ ;)

Jako u nás se auta střídájí, je dobrý si zbyknout na něco jinýho, ale jedno mi vůbec nevyhovuje :? A já teda mám ráda větší auta, prostě se tam musí něco vejít :lol: Už si říkám, že bych měla přemýšlet nad rozpočtem

A kde kdo je nikdy nevíš, asi všechno změním na anonym :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko