Dálkové studium FF MU Brno
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dálkové studium FF MU Brno
Ahoj,
prosím rady, kdo studujete nebo jste zkoušeli přijímačky, na FF MU, dálkové nMgr.
díky všem:)
Příspěvek upraven 26.05.14 v 12:03
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj, já sice nestuduji, ale udělala jsem v květnu TSP a jsem přijatá na Pedagogickou fakultu, obor Pedagogické asistenství dějepisu pro ZŠ a Německý jazyk a literatura pro ZŠ ![]()
Taky hledám někoho, kdo už studuje nebo je vystudovaný, abych se poptala co a jak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Turante ahoj, ja jsem z dejepisu zrovna odstatnicovala a nemcinu mam jako druhy obor lektorstvi. Dějepis byl sice prezenční, ale pokud máš nějake otazky, urcite bych ti byla schopna odpovedet. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sunflower.12 jé ahoj, super.
Jde mi tedy hlavně o tu němčinu, protože si nejsem úplně jistá zda ji zvládnu
Jsem přijatá i na Lektorství německého jazyka
Takže přemýšlím co vybrat.
Nevíš prosím tě, jak je to teď s uznáváním předmětů z jiné školy? Studovala jsem totiž historii, takže doufám, že by mi alespoň něco uznali ![]()
Z té němčiny, jak moc je to náročné? Vím, že by měla být alespoň B2, ale nevím co všechno tato úroveň obsahuje? Moc díky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Turante no co ja vim, tak z jinych skol moc uznávat nechtějí, ale je to zase případ od případu. Určite budeš potřebovat osnovy těch předmětů z byvale skoly a garanti předmětů pak posoudí jestli ti to uznají nebo ne. Lektorstvi je v podstate podobne jako asistenstvi. Často jsme meli nektere predmety dohromady, ale lektori za ty predmety vetsinou dostanou vic kreditu a tim padem musi vypracovat jeste neco navic-treba seminarku. Plus jsou na lektorstvi navic predmety spojene s didaktikou. Studium urcite neni tak hrozne, ale musis umet alespon jakz takz nemecky. Prijde mi, ze v prubehu semestru se nic moc nedela-neni nejake velke mnozstvi povinnych ukolu a tak. Musis ale prubezne studovat sama, protoze ke zkouskam je toho pak dost. Jestli se nemecky normalne domluvis, tak bys nemela mit problem. Pocitej ale s tim, ze na konci studia bys mela byt asi na urovni c1. Omlouvam se za diakritiku-Pisu z telefonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sunflower.12 Hm, díky, já docela doufala, že mi uznají aspoň ty hlavní předměty jako Pravěk, starověk atd. K němčině, já právě moc nemluvím
Zase si říkám 9 let němčiny, ale to byla základka a střední
Spíš jestli nevíš co všechno se má umět. Bojím se zda budu vůbec profesorům v hodině rozumět
Samozřejmě chci se začít učit znovu, mám na to do září celkem čas, ale aby to stačilo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Umět podle mě velice nic nemusíš. Jestli chceš, určitě se ti bude hodit zopakovat si nepravidelná slovesa a jestli si třeba nejsi jistá u nějaké gramatiky, tak si ji taky můžeš zopakovat. Na dálkovém studiu toho času k probírání moc není, takže v každé hodině asi uděláte pár cvičení a zbytek látky se budeš muset naučit doma. Většinou se probírá od takových základů k těžší látce, takže není problém se to během toho roku naučit. Kdo se na to učení v průběhu vykašle, tak má třeba problém, že nerozumí pokračujícímu učivu. Pokud se ale budeš průběžně aspoň trochu učit, tak si myslím, že nebudeš mít problém
Určitě se neboj, na začátku po tobě nikdo žádné akademické znalosti chtít nebude. Maximálně po tobě budou chtít po přečtení článku zformulovat svůj názor, umět komunikovat s partnerem a sem tam napsat nějaký text. Mně třeba ještě pomohlo číst si německé články. Jestli máš volno, tak si najdi něco třeba na netu a po chvílích čti. Dobrá stránka je třeba zeit.de
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sunflower.12 Moc děkuju, si mě trochu uklidnila. To zopakování bude potřeba no
A prosím tě, nevíš jak to je na kombinované formě s rozvrhem? Je tam člověk od rána do večera? Uvažuji, že bych si třeba dala nějaký předmět navíc, abych pak měla více času na bakalářku. Ale abych to zvládala no ![]()
A omlouvám se zakladatelce, že jí tu plevelíme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Turante Výuka je vždy v pátek a většinou jsi tam od rána do večera. Nevím jaký budeš mít rozvrh a jak ti to bude sedět, ale klidně si můžeš dát nějaké předměty navíc. Účast většinou na kombinované formě není povinná, takže si na začátku stačí zjistit požadavky a jestli na některé hodině musíš být přítomná (budeš mít třeba referát apod). Potom se ti klidně hodiny mohou i krýt a ty vlastně přijdeš až na zkoušku. Na pajdáku je ale i hodně předmětů ze spol. základu, které musíš kromě svých oborů taky splnit. A ještě je potřeba mít každý semestr 20 kreditů(krom posledního semestru, kdy státnicuješ), takže i když chceš mít volno na bakalářku, tak si to rozvrhni tak, abys alespoň těch 20 kreditů měla zapsaných. Snad je to srozumitelné ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sunflower.12 Fakt díky moc
Vidíš na ty kredity jsem zapomněla
Jenom v pátek jo? Já myslela, že i sobota celý den. A ještě jak je to se zkouškama a zápočtama? Jsou tam nějaké lehké nebo je vše spíše težší? Já vím, je to subjektivní, ale i tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne, v Brně určitě výuka v sobotu není. Ona třeba literatura je ze začátku lehčí. Ve třeťáku je třeba z literatury pak souborka a ta je celkem těžká. Třeba u jazykových cvičení je to dost individuální - když ti němčina jde, tak to většinou tak těžké není a hlavně to moc není o učení(spíš ti právě pomůže hodně číst a poslouchat jazyk). Naopak třeba gramatiku, morfologii a syntax to se naučit musíš (a hlavně to teda pochopit). Těžko soudit, někdo má s tím studiem větší problémy a někdo to dá levou zadní
To asi uvidíš sama ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sunflower.12 Super, fakt moc děkuji
Tak uvidím no, jak to půjde. Aspoň, že je výuka jen v pátek. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit