Dálkové studium FF MU Brno

1
18.5.14 14:32

Dálkové studium FF MU Brno

Ahoj,
prosím rady, kdo studujete nebo jste zkoušeli přijímačky, na FF MU, dálkové nMgr.
díky všem:)

Příspěvek upraven 26.05.14 v 12:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2777
18.5.14 14:38

Ahoj, já sice nestuduji, ale udělala jsem v květnu TSP a jsem přijatá na Pedagogickou fakultu, obor Pedagogické asistenství dějepisu pro ZŠ a Německý jazyk a literatura pro ZŠ :-)
Taky hledám někoho, kdo už studuje nebo je vystudovaný, abych se poptala co a jak :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.14 14:51

@Turante ahoj, ja jsem z dejepisu zrovna odstatnicovala a nemcinu mam jako druhy obor lektorstvi. Dějepis byl sice prezenční, ale pokud máš nějake otazky, urcite bych ti byla schopna odpovedet. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
18.5.14 15:41

@Sunflower.12 jé ahoj, super. :palec: Jde mi tedy hlavně o tu němčinu, protože si nejsem úplně jistá zda ji zvládnu :think: Jsem přijatá i na Lektorství německého jazyka :-) Takže přemýšlím co vybrat.
Nevíš prosím tě, jak je to teď s uznáváním předmětů z jiné školy? Studovala jsem totiž historii, takže doufám, že by mi alespoň něco uznali :nevim:
Z té němčiny, jak moc je to náročné? Vím, že by měla být alespoň B2, ale nevím co všechno tato úroveň obsahuje? Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.5.14 15:58

@Turante no co ja vim, tak z jinych skol moc uznávat nechtějí, ale je to zase případ od případu. Určite budeš potřebovat osnovy těch předmětů z byvale skoly a garanti předmětů pak posoudí jestli ti to uznají nebo ne. Lektorstvi je v podstate podobne jako asistenstvi. Často jsme meli nektere predmety dohromady, ale lektori za ty predmety vetsinou dostanou vic kreditu a tim padem musi vypracovat jeste neco navic-treba seminarku. Plus jsou na lektorstvi navic predmety spojene s didaktikou. Studium urcite neni tak hrozne, ale musis umet alespon jakz takz nemecky. Prijde mi, ze v prubehu semestru se nic moc nedela-neni nejake velke mnozstvi povinnych ukolu a tak. Musis ale prubezne studovat sama, protoze ke zkouskam je toho pak dost. Jestli se nemecky normalne domluvis, tak bys nemela mit problem. Pocitej ale s tim, ze na konci studia bys mela byt asi na urovni c1. Omlouvam se za diakritiku-Pisu z telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
18.5.14 18:46

@Sunflower.12 Hm, díky, já docela doufala, že mi uznají aspoň ty hlavní předměty jako Pravěk, starověk atd. K němčině, já právě moc nemluvím :roll: Zase si říkám 9 let němčiny, ale to byla základka a střední :nevim: Spíš jestli nevíš co všechno se má umět. Bojím se zda budu vůbec profesorům v hodině rozumět :think: Samozřejmě chci se začít učit znovu, mám na to do září celkem čas, ale aby to stačilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.14 06:20

Umět podle mě velice nic nemusíš. Jestli chceš, určitě se ti bude hodit zopakovat si nepravidelná slovesa a jestli si třeba nejsi jistá u nějaké gramatiky, tak si ji taky můžeš zopakovat. Na dálkovém studiu toho času k probírání moc není, takže v každé hodině asi uděláte pár cvičení a zbytek látky se budeš muset naučit doma. Většinou se probírá od takových základů k těžší látce, takže není problém se to během toho roku naučit. Kdo se na to učení v průběhu vykašle, tak má třeba problém, že nerozumí pokračujícímu učivu. Pokud se ale budeš průběžně aspoň trochu učit, tak si myslím, že nebudeš mít problém :-) Určitě se neboj, na začátku po tobě nikdo žádné akademické znalosti chtít nebude. Maximálně po tobě budou chtít po přečtení článku zformulovat svůj názor, umět komunikovat s partnerem a sem tam napsat nějaký text. Mně třeba ještě pomohlo číst si německé články. Jestli máš volno, tak si najdi něco třeba na netu a po chvílích čti. Dobrá stránka je třeba zeit.de

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
19.5.14 09:26

@Sunflower.12 Moc děkuju, si mě trochu uklidnila. To zopakování bude potřeba no :-) A prosím tě, nevíš jak to je na kombinované formě s rozvrhem? Je tam člověk od rána do večera? Uvažuji, že bych si třeba dala nějaký předmět navíc, abych pak měla více času na bakalářku. Ale abych to zvládala no :think:
A omlouvám se zakladatelce, že jí tu plevelíme :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.14 09:35

@Turante Výuka je vždy v pátek a většinou jsi tam od rána do večera. Nevím jaký budeš mít rozvrh a jak ti to bude sedět, ale klidně si můžeš dát nějaké předměty navíc. Účast většinou na kombinované formě není povinná, takže si na začátku stačí zjistit požadavky a jestli na některé hodině musíš být přítomná (budeš mít třeba referát apod). Potom se ti klidně hodiny mohou i krýt a ty vlastně přijdeš až na zkoušku. Na pajdáku je ale i hodně předmětů ze spol. základu, které musíš kromě svých oborů taky splnit. A ještě je potřeba mít každý semestr 20 kreditů(krom posledního semestru, kdy státnicuješ), takže i když chceš mít volno na bakalářku, tak si to rozvrhni tak, abys alespoň těch 20 kreditů měla zapsaných. Snad je to srozumitelné :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
19.5.14 09:46

@Sunflower.12 Fakt díky moc :kytka: Vidíš na ty kredity jsem zapomněla :zed: Jenom v pátek jo? Já myslela, že i sobota celý den. A ještě jak je to se zkouškama a zápočtama? Jsou tam nějaké lehké nebo je vše spíše težší? Já vím, je to subjektivní, ale i tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.14 10:00

Ne, v Brně určitě výuka v sobotu není. Ona třeba literatura je ze začátku lehčí. Ve třeťáku je třeba z literatury pak souborka a ta je celkem těžká. Třeba u jazykových cvičení je to dost individuální - když ti němčina jde, tak to většinou tak těžké není a hlavně to moc není o učení(spíš ti právě pomůže hodně číst a poslouchat jazyk). Naopak třeba gramatiku, morfologii a syntax to se naučit musíš (a hlavně to teda pochopit). Těžko soudit, někdo má s tím studiem větší problémy a někdo to dá levou zadní :-) To asi uvidíš sama :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2777
19.5.14 23:29

@Sunflower.12 Super, fakt moc děkuji :kytka: Tak uvidím no, jak to půjde. Aspoň, že je výuka jen v pátek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze