Dálkové studium - obory
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
A není lepší si vyhledat na nějakém webu obor, který tě bude bavit? jako studovat cokoliv jen aby to bylo co nejlehčí, no to je teda přístup ![]()
já mám třeba jednou, až se budu nudit, vyhlídnuté toto: https://www.vutbr.cz/…detail-oboru?… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ANEBjája neni to o tom aby to bylo nejlehčí! Napsala jsem pouze, že by mě zajímalo jaká je náročnost.. A vím co by mě bavilo, ale zajímalo by mě co studují ostatní, na tom nic přece není, ne?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@ANEBjája neni to o tom aby to bylo nejlehčí! Napsala jsem pouze, že by mě zajímalo jaká je náročnost.. A vím co by mě bavilo, ale zajímalo by mě co studují ostatní, na tom nic přece není, ne?
pak je to super
omlouvám se, ale bohužel ten přístup „nejlíp zadarmo a abych tam nemusel chodit vůbec“ vidím prostě kolem sebe až moc často u svých spolužáků (jsem v posledním ročníku vš, prezenční studium, vlítnul mi do toho syn…) a téměř nikdo už nestuduje proto, že by ho profese pak bavila, ale proto, že jsou v tom oboru dobrý prachy (i to je teda diskutabilní
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co je na tom dotazu tak osobního, že jsi anonymně? Já osobně studuji vysokou (dálkově) a vyšší odbornou (prezenčně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ANEBjája Nejde mi o tom jestli zadarmo, i když soukromou vš si dovolit nemůžu se školnym bůhvíkolik tisíc a co se týká docházky tak to mě zajímá z důvodu hlídání děcka…Jak často se prostě chodí. Celkově mě zajmalo jaké obory maminky zde studují a jaké to je..
- Citovat
- Upravit
Myslela jsem pracovně zadarmo ![]()
já budu za půl roku chodit do školy 4 dny v týdnu na 2 hodiny+dohromady 2 hodiny cesta
no ale 9 let jsem studovala, tak přece to nevzdám půl roku před vrcholem - inženýrským titulem…
bude to šílený, ale půjde to…
moje máma dělala management(v brně na masárně) a měla jednou za 3 týdny školu v sobotu a půlku nebo celou neděli. zvládla to dodělat u práce cca 14-16 hod/denně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studuju kombinovaně Učitelství pro 1.stupeň ZŠ a speciální pedagogika (UP) a v pátek sem byla ve škole potřetí
Další školu mám až 4.1.
V tomto teda úžasný, zkoušky mi už začaly, je to krásně rozložený od začátku listopadu do konce února, takže mám čas i s dítětem šprtat na zkoušky ![]()
Předtím sem dělala Práva prezenčně (taky UP) a pokud nechodíš na přednášky, škola taky v podstatě není (třeba ve čtvrťáku dva dvy v týdnu pár hodin), ale zato potom to studium je náročný jak prase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já studovala obor veřejná správa a regionální rozvoj a to proto, že to byla jediná VŠ, kterou otevřeli u nás ve městě, nevěděla jsem, co obnáší mateřská, tak jsem se zapsala a vystudovala bakaláře, byla to dřina, určitě ne zadarmo, bylo to v rámci celoživotního vzdělání, první tři semestry se platily, další tři byly zadarmo - pokud byl splněn průměr 2,0 - automaticky se přešlo dál, pokud ne, dělaly se rozdílové zkoušky, studium bylo ob víkend, do měsíce vždy zkouška, pro mě náročné - třeba statistika a ostatní matem. předměty, kdy jsme se o jednom víkendu museli vše naučit - či pochopit - na co normální studenti mají celý půl rok i se cvičeníma, takže učení po večerech…ale stálo to za to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@tripetri jen se zaptám a kde to studuješ? Praha??
Ne, UP - Univerzita Palackého v Olomouci
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já studuju kombinovaně Speciální pedagogiku na Ostravské univerzitě. Školu mám 1× týdně 5 hodin, docházka ve většině případů ale není povinná, takže v tomto ohledu to časově náročné není. Horší je to ale s psaním seminárních prací (kterých je teda někdy až moc
) a s četbou nějaké té literatury.. ale i to se dá po večerech zvládnout v pohodě. Učitelé nám hodně vychází vstříc co se týče zkoušek, takže je máme rozložené od listopadu do února a nemusíme se učit na všechny předměty najednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Učitel specializované výuky. Školu mám teda na slovensku, časově 1× měsíc víkend v kuse, potom zkoušky, ty zaberou tak 2-3 víkendy. Náročné to není, pokud Tě baví ekonomika a psychologie
, nejnáročnější je školné, 450 E za semestr… ![]()
- Citovat
- Upravit
Studuju kombinovaně na Masarykově univerzitě v Brně, obor Francouzština a literatura, Bc. Výuka začala ke konci září, to jsem byla jednou, pak dvakrát v říjnu, teď v listopadu jedu 4×, v prosinci vůbec nebo jednou a pak v lednu asi každý týden
Je to vždy pátek od 9 do 16:30..bydlím kousek od Berouna, takže celkem sranda dojíždění
ale obor mě strašně baví, je toho docela dost, na čtení, psaní seminárek, nejde jen o zkoušky, paradoxně zkoušek se bojím míň
Jinak jsem s přístupem školy hodně spokojená, materiály na internetu, některé úkoly se také odevzdávají po elektronickou formou ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahojky. Já sice teprve půjdu studovat, ale snad můžu taky přispět ![]()
Obor diplomovaný nutriční terapeut. Časově je výuka jednou za měsíc a to celé dny-pondělí, úterý a středa. Je to více časově náročné protože tam je také praxe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj prosila bych „VŠECHNY“ studující maminky či prostě ženy, jestli by byli tak moc hodné a napsali mi jakou školu studují+ obor dálkového studia. Jak je to náročné a jak často je výuka? Byla bych vám za to moc vděčná! Děkuji…