Dálkové studium VŠ při mateřské
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dálkové studium VŠ při mateřské
Ahoj všichni ![]()
Ráda bych začala studovat vysokou školu při mateřské a hledám maminky co už studovaly či se k tomu chystají.. Dá se to zvládnout? A jak jste to měly s hlídáním? Popřípadě jak jste se připravovaly, nebo budete připravovat k přijímacím zkouškám..? Jsem už nějáký ten pátek ze školy a tak pořádně nevím od čeho se odrazit.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jde to mnohem líp než při práci bych řekla, pokud ti teda má kdo pohlídat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shelll Ahoj
Dělám prvním rokem Jihočeskou univerzitu, do toho pracuji a mojemu synovi jsou 3 roky
Zvládnout se to dá, pokud máš hlídání. Já navíc do školy dojíždím 250 km a spím tam na ubytovně, protože má školu pátek a sobota. Takže ve čtvrtek odpoledne vyjedu. Jedu 4 hodiny vlakem a v sobotu večer se vracím. Někdy je to záhul hlavně na psychiku, hlavně teď když mám zkouškové a jezdím tam třeba každý týden nebo někdy i dvakrát týdně. Taky mě to stojí dost peněz. Ale nikdy bych neskončila a nelituju toho, že tu školu dělám
Takže rozhodně doporučuji všem do toho jít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Studuji prvním rokem VOŠ a mám podanou přihlášku na VŠ…chodím do školy 1× za týden a když máš hlídání, tak je to opravdu oddych ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shelll Ahoj, já zatím nestuduju, ale chystám se podat přihlášku. Mám 3 měsíční holčičku, tak si počtu, jak to tu holky zvládají ![]()
A kam se budeš hlásit?:-)
- Citovat
- Upravit
Studuju VŠ, hlídání mám z rodiny po dobu co jsem ve škole, jindy ne. Učím se v noci.
Přijímačky záleží jaké budeš dělat - já jsem dělala TSP a na ty se moc učit nedá, to prostě na to máš nebo ne. Takže tam jsem nic neřešila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Shelll jinak já budu dělat přijímačky z matiky, fyziky a informatiky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já si VŠ dodělávám…mám holčičku rok a půl…zbývá mi dodělat zkouškové a letní semestr. Dávám to, ale mám toho,,plné kecky".
Za mě je lepší začít studovat, když je miminko menší nebo pak při práci, já měla předtím přerušeno, od října sem se do školy vrátila, mám víceméně individuál, nemusela sem do školy chodit, místo toho úkoly navíc…
Záleží určitě na obtížnosti školy a na možnostech hlídání - podle mě se u aktivního dítka nejde každou noc učit do tří do rána. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jenom doplním, že na příjmačky jsem se neučila, šla jsem na ně asi měsíc po maturitě
Měla jsem je z biologie a ze všeobecného, takže se to dalo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj určitě jde především o hlídání - máš zajištěné? jinak já jsem chodila na tři dny v měsíci (celý den ve škole) a vracela se na večír domů. brala jsem to jako úžasný relax. začala jsem na vš chodit asi po měsíci po porodu (dá se i skrze kojení). učila jsem se průběžně a hlavně když jsem měla zajištěné hlídání. mnohem lépe se dá učit, když je dítě malé (cca do jednoho roku), jak je dítě starší a vyžaduje pozornost tak je to náročnější. vš mám dodělanou a pokukuju po dalším studiu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Delam tretim rokem VS a da se to zvladnout. Nastesti mi patky hlida babicka a soboty zvladal manzel. Ted uz mamskolu jen parkrat a poslednich par Zk, ale cekam druhe tak uceni na statnice asi bude maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já jsem se chystala podat přihlášku teď, do konce února, ale po zjištění, že jsem 8 týdnů těhotná zvažuji, že to nejspíš nedám, když bych měla v září rodit ![]()
Měla jsem v plánu studovat JČU - Účetnictví a finanční řízení podniku.
Na jednu stranu mě to i docela mrzí, protože netuším, jestli mě ten zápal bude držet ještě příští rok:-)
Ale rozhodně si myslím, že pokud budeš mít alespoň na školu hlídání, tak se to zvládnout dá:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja během BC tři let studia dvakrát porodila, vlastně týden po statnich jsem porodila druhou holčičku a už nikdy víc. Takový nervy to byly. Mala v noci nedpi a skoro furt pláče tak nevím jestli je to z toho stresu. Starší jsem před zkouskama zanedbavala a to mě mrzí do teď. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit