Dálkové studium zůstává profil studenta

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3711
3.6.15 17:59
@DenisaSvecova píše:
Divný, všude píšou něco jiného.. snad do 26 let se každý počítá jako student ať už dálkový, denní.. zkusím spíše zavolat do té školy, to bude nejlepší řešení

Tak ono je to logické, když jdeš do školy v pátek a sobotu, příp. jinak, tak ti to umožňuje u toho dělat.
Ale když trávíš 35 hodin týdně ve škole :nevim:

PS: škola zdravotní nehradí, hradí ho stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
3.6.15 18:03

A na zdravotní a sociální pojištění při DPČ nemá status studenta žádný vliv. Od 2500 hrubého ho platíš a to určité procento. Dokonce je stanovena i minimálné výše ZP a pokud ho za tebe neplatí někdo jiný (stát, je placeno z jiné smlouvy), tak ho musíš do této minimální výše doplácet.

To spíš na uplatnění slevy na dani na studenta bude ona tebou uváděná sleva.

A PS jestli chces studovat podnikání, tak by si snad takovéto základy měla vědět, ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.6.15 23:34

Možná měla, ale bohužel nevím v dospěláckym světe jsem krátce do nedávna jsem bývala studentem a takové věci neřešila, proto píšu o pomoc na diskuze :lol:

Když si zpětně vzpomenu, začínala jsem pracovat jako brigádník na dpč, měla jsem potvrzení od školy, že jsem student, měla jsem individuální plán (bylo to pouze z hlediska abych nemusela na úp) a koncem listopadu mě ze školy vyhodily, status studenta jsem ztratila a celý prosinec jsem pracovala na dpč bez toho profilu studenta a od 1.ledna jsem až měla pracovní smlouvu, ale zajímavé na tom byla, že v lednu mi za prosinec bylo strhnuto z výplaty stejně, jako za doby kdy jsem byla brána jako studen a když jsem šla na pobočku se ptát, zda nemám dluh za zdr. pojištění, bylo mi řečení, že zaměstnavatel za mě uhradil zdr, přitom v práci mi bylo řečeno ať okamžitě jdu na úp.. divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.6.15 10:44

@DenisaSvecova
A co by si dělala na UP?
Práci máš, asi si vyděláš víc než 4500,–, takže ani v evidenci být nemůžeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
4.6.15 11:01

Ano to mám, já jen že mě vedoucí hnala na úp a přitom to bylo jinak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
4.6.15 11:02

@DenisaSvecova
A když ti řekne ať skočís z okna? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
4.6.15 11:06
:potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
7.1.16 00:02

Ahoj, studavaly jste některá Speciální pedagogiku pro 2. stupeň ZŠ? Zajímala by mě náročnost studia. Předem dík za info. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze