Dálkové studium zůstává profil studenta

166
2.6.15 22:26

Dálkové studium zůstává profil studenta

Ahoj všem. Měla bych prosbu, jde o to, že od září jdu studovat na dálkové nástavbové studium udělat si maturitu na soukromé škole a zajímá mě jak to teď funguje, zda mi zůstane profil studenta, někde jsem se dočetla že pouze příjdu o výhody na dopravu, kino atd což by se nedělo nic, je mi 20 zatím pracuji na zkrácený úvazek rok. Mohl by mi to prosím někdo víc objasnit? Jak to je? Co se stane v případě, pokuď budu nezaměstnaná a budu studovat dálkově školu? Budu muset na úřad práce nebo tak? Předem děkuji za každou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30413
2.6.15 22:28

Co vím tak dálkovým studiem o všechny výhodu studenta přijdeš. Takže v případě ztráty práce na ÚP atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.6.15 22:32

Divný, všude píšou něco jiného.. snad do 26 let se každý počítá jako student ať už dálkový, denní.. zkusím spíše zavolat do té školy, to bude nejlepší řešení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
2.6.15 22:33
@DenisaSvecova píše:
Divný, všude píšou něco jiného.. snad do 26 let se každý počítá jako student ať už dálkový, denní.. zkusím spíše zavolat do té školy, to bude nejlepší řešení

pokud je to dálkové tak student nebudeš, pokud distanční tak budeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
2.6.15 22:34

No tak já mám taky informace, že dálkový studium nemá status studenta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1219
2.6.15 22:34

Jo aha čtu že teprve střední, jo tak to bys měla být student

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.6.15 22:46

Ano, je to nástavba dálkově na tři roky, denní na dva takže jak tedy? :D :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1034
2.6.15 23:20

@DenisaSvecova Zavolej si do té školy. Každá to má jinak. Protože tomu „dálkovému“ studiu, každá škola říká jinak. př. kombinované, individuální, dálkové, doplňkové,… Zavolej si tam, oni ti podají správné informace:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
2.6.15 23:25

Tohle je vyloženě dálková nástavba v podnikání.. no zítra tam zkusím zavolat, i tak děkuji za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3887
3.6.15 06:01

Byla jsem na vysoke skole dalkove. Jak jsi psala. Nemas studentske vyhody, ale mas status studenta. V pripade ztraty zamestnani za tebevplati zdravotni pojisteni skola. Kdyz pracujes mas slevu na dani v zamestnani asi 400kc, pokud prineses ucetni potvrzeni o studiu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
3.6.15 06:58

No tak až se dopátráš oficiální pravdy, tak nám sem dej info, ať víme, jak to tedy je.
Já jsem ještě neslyšela, že by za někoho platila zdravotní pojištění škola…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
3.6.15 07:54

Já myslím, že to platí jak kde. Já například dálkově studuji obor na Karlově univerzitě a přesto, že už mi dávno není 26, status studenta mám.
Zavolala bych, a zeptala se, jak je to na konkrétní škole.

• Citovat
  • Upravit
CarolS
3.6.15 08:22

Já dělala střední dálkově a status studenta jsem neměla.

• Citovat
  • Upravit
166
3.6.15 10:31

Lidi, tak jsem teď volala do té školy a studentem jsem sice, ale zdravotní za mě škola neplatí, takže buď musím být zaměstnaná nebo si hradit zdr sama.. vypadá to, že u každé školy je to hold jiné ale i tak děkuji za vaší spolupráci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
3.6.15 10:42

Ještě bych potřebovala vědět jak je to se smlouvou. Když jsem začínala pracovat tam kde momentálně jsem, začínala jsem na dohodě o pracovní činnosti, měla jsem v ruce papír, že jsem student a strhávali mi zdr a soc se slevou cca 500,– to dělalo každý měsíc,
teď pracuji na zkrácený pracovní poměr a pokuď půjdu tedy studovat dálkově bez profilu studenta u které smlouvě platí zaměstnanec zdr a soc? Myslím, že zrovna u této dpč, ne? Nechci si znovu dávat pracovní zkr. poměr, jelikož tam jsou podmínkou 120 hod. a já nevím jak to zkloubím zatím s tou školou, rozumíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze