Dálkové/distanční studium
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
dálkové/distanční studium
Čau holky,
chci se zeptat, přístí rok budu maturantka ale jelikož jezdím vždy na prázdniny do zahraničí si vydělat peníze letos jsem dostala nabídku že mě vezmou na smlouvu, je to z oboru který studuji takže hotelnictví, ale podmínkou je, že musím zůstat déle, než jen letní sezónu, čiže např. až do listopadu. Vím, že si to prvně musím dohodnout se svou školou zda mi umožní individuální plán, nebo něco takového. popřípadě neznáte školy s distančním studiem? nebo něco tak? ta práce mě baví, jsou za ní pěkné velké peníze a jazyk pro mě není problém. ale maturita je pro mě však základ. Myslíte, že kdybych našla jinou školu se stejným zaměřením, že mě vezmou příští rok jako maturantku a nešoupnout někde do prváku??
PS: Když příjdu s tím, že chci individuální plán z důvodů, že se mi naskytla práce v oboru, kterou chci dále vykonávat a nechci ji ted odmítnout, myslíte, že mě s tím nevyhodí? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Myslím, že tě nevyhodí, ale já měla individuální studium(měla jsem mimčo) a bylo po mne vyžadováno 1× týdně navštívit školu (což pro tebe v zahraničí asi bude problém) navíc nevím, jak to máte s praxí, ta se kolikrát neomlouvá a dálkově to nejde.
Jinak pokud školu přerušíš tak podle mého v další nebo té samé za rok nastoupíš o ročník níž nebo budeš muset udělat zkoušky (teď si nevzpomenu jak se jim říká),ale za mne školu nepřerušuj-strašně moc toho zapomeneš-nedonutíš se učit a navíc pokud dje to práce dobře placená tak by po čase maturita nemusela být tvoje priorita číslo 1 a to by byla škoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Uju : Právěže praxi již ve čtvrtém ročníku nemáme, takže s praxí si vůbec nemusím dělat starosti. Jde mi jen o to, zda není troufalé přijít na sekretariát s tím, že bych potřebovala individuální plán kvůli práci, i když ta práce je z mého oboru a opravdu si ji vážím.. jen nevím, jak se na mě budou tvářit, zda to tak jde upřednostnovat před školou..
no uvidíme..
moc mi na tom záleží.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@radus522 Hele já teda nevim, ale když jsem chodila na střední, tak jsme měli ve třídě spolužačku a ta asi na 4 měsíce odjela do zahraničí jako au-pair. Ředitel s tím byl obeznámenej, rpotože byl takovej na pohodu, ale oficiálně tam jela „za studiem“. Nevim, jak se to ošífovalo papírově, ale když pak přijela, tak si jí akorát všechny učitelky přezkoušely z toho co jsme za tu dobu probrali a bylo to ok
Myslím, že to teda bylo ve třeťáku
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Běž za zástupcem nebo za ředitelkou s němi to pořešíš víc a líp než na sekretariatu normalní zástupce nebo ředitelka tě pustí bez problému budou štastní že mají šikovnou studentku a pomuže jim to i při přijimaní dalších studentu do prváku kdy si napíšou ke studijnímu oboru že obor hotelnictví, který nabízejí je velmi skvělej že studenti odchazí studovat i do zahraničí atd…i když jsi třeba jen jedna na škole tak oni si to napíšou tak aby si pak nalakali ještě víc studentu a aby byla škola mezi nejlepšimí ![]()
- Citovat
- Upravit
@radus522 záleží na řediteli a jeho pochopení
jinak by to mělo určitě jít domluvit, aby ti udělali individuální plán z důvodu práce, ale je to opravdu o jejich ochotě, nemusí vyhovět
já na jedné škole neměla problém s čímkoli, ředitel byl super a byl ochoten se vším rozumným pomoci a na druhé škole jsem natrefila na ředitele - no hrůza a domluva veškerá žádná i na základních věcech
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Individuál ti určitě nepovolí, na to musíš mít vážné důvody - oni to taky musí někde zdůvodňovat - když příjde kontrola (inspekce atd.), nejlepší je zajít za ředitelem a pak sepsat žádost, objeít veškerý kantory, co tě mají a zařídit si, že tě přezkouší po příjezdu - udělat si harmonogram - at toho pak nemáš moc, od spolužáků si poslat nafocený věci a mrknout na to během práce.
Určitě to zvládneš a na praxi určitě je´d, je to super i pro budoucí zaměstnavatele.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit