Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mám tam manžela a taky nevím, kde najít nějaké aktuální informace. Bojím se, jak zvládne druhou noc v autě bez jídla a na jak dlouho mu vystačí nafta na topení. Ale zase jsem četla, že 8000lidí evakuovali, tak snad by je taky dostali pryč, kdyby to mělo vypadat na díl.
Tak manžel je na M1 asi 12 km před Gyorem. Nic se tam neděje, jen nad nimi lítá vrtulník a projel okolo vyprošťovací tank.
Manžel tam má jen bonbony a vodu. Moc si netopí, aby mu to vydrželo díl, ale stojí tam už skoro 24hodin a normálně jedl naposledy včera v poledne, když vyjížděl.
Holky, běhá mi mráz po zádech, hledám info na netu, spíše - co by vás konkrétně zajímalo. A nebylo by od věci zavolat „někam“ (ministerstvo dopravy)a zažádat si o informace, radu, že tam máte rodinu a nikdo nic neví, zda by oni nemohli poskytnou info či se informovat přímo v maďarsku. ![]()
Jinak dle maďarských zpráv se prý snaží všechny evakuovat, u koho to nelze, snaží se pomáhat - vozí vodu, jídlo, PHM…
No já to hledám na nějakém zpravodajském serveru a pan google mi pomáhá ![]()
Nechcete opravdu zavolat na to ministerstvo? Mohli by je informovat a požádat o pomoc českým řidičům, že jsou v kritickém stavu… Nebo by vás alespoň mohli informovat. Já bych to zkusila, protože jak dlouho vašim příbuzným vydrží baterka telefonu, aby vás mohli kontaktovat???
Taky jsem uvažovala o tom, kam zavolat. Napadla mě jen tísňová linka policie nebo české zastupitelství v Maďarsku. No, pokud se do večera nic nebude dít, tak to tak asi dopadne. Další noc by už opravdu mohla být špatná. Pro rodiny s dětma to tam musí být šílený.
Taky jsem uvažovala o tom, kam zavolat. Napadla mě jen tísňová linka policie nebo české zastupitelství v Maďarsku. No, pokud se do večera nic nebude dít, tak to tak asi dopadne. Další noc by už opravdu mohla být špatná. Pro rodiny s dětma to tam musí být šílený.
MTK, nečekala bych do večera… co večer budou moci ve tmě udělat, řešila bych to hned… a určitě přes ministerstvo dopravy, zavolat na ifolinku, poprosit na koho se můžete obrátit v té a té věci…
A ze mě si dělají lidi srandu, že vozím v autě oblečení, deku, jídlo, pití jak kdybych tam měla bydlet…
Holky držím palce, snad to vše dobře dopadne a brzy bude po všem! ![]()
@mtk79 píše:
Tak manžel je na M1 asi 12 km před Gyorem. Nic se tam neděje, jen nad nimi lítá vrtulník a projel okolo vyprošťovací tank.
Jsem 25 km od gyoru.
tady pohoda klidek. Dnes nakup v ba v pohode. ( v madarslu dnes statni svatek) kdybyste tady nezalozily diskuzi netusim ze kousek od nas se deji takove veci.
akorat teda nejde net. Mam jen v mobilu