Další pes - rodiče proti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
35366
26.6.25 07:28
@AlishaApes píše: Více

Kolik ti je? Bydlíš tedy s rodiči, oni pejska nechtějí, tak budeš muset vydržet až budeš bydlet sama, a pak si ho pořídíš. Neber to tak, že to nevěří, jen prostě pejska už nechtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
26.6.25 07:34
@smile_xxx píše: Více

Píše že dospívá :think: A hlavně že nechce psa sama, ale společného. Takže se asi ani těm rodičům nedivím. Ze začátku je vždycky velký nadšení ze štěnátka, a pak pes vyroste, nadšení opadne a zůstane na krku rodičům. Moje dcera chtěla jezevčíka, tak jsem jí taky řekla ať jich má klidně deset, ale až bude bydlet sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
26.6.25 07:41

Nevím, na kolik se starali i oni, ale chápu obě strany. Pes je velká zodpovědnost. Nebudeš s ním pořád doma (škola, práce), nebudeš moct bez něho ani nikam odjet, pokud ho u někoho nenecháš. Pokud nejsi doma, automaticky se starají oni. Pokud není nikdo doma, najde si pes zábavu podle svého. Buď to respektuj, počkej nějaký čas, zeptej se znovu… anebo si ho pořiď do vlastního bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
26.6.25 08:08

Proč bys ho nemohla mít „už nikdy“? Můj muž vždycky od dětství po psovi toužil, ale jeho mamka nechtěla, nedovolila. Hned jak se ve dvaadvaceti od ní odstěhoval, tak si psa pořídil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
26.6.25 08:41
@vedma007 píše: Více

Přesně tak, ale ona nechce psa sama, chce ho dohromady, kdo ví proč :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.6.25 08:42
@arinecka píše: Více

Protože „Ano, udělala jsem chyby. Byla jsem mladá, nezralá, nebyla jsem vedená k tomu, jak se o psa opravdu postarat.“ Takže evidentně se na starého pejska vykašlala, ten zůstal na krku rodičům a není se proto divit, proč to odmítají podstoupit znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
26.6.25 08:47
@unuděná píše: Více

To si právě myslím. Tak má bohužel smůlu a bude muset se psem počkat až bude bydlet sama. Dost možná ho pak už chtít nebude až bude vše jen na ní.
Moje dcera je ujetá na zvířata od malinka, první morče jsme jí koupili když jí bylo šest, a neexistovalo že by se o něj nestarala. Naštěstí jí to vždy bavilo, takže během let měla x morčat, králíky, fretku :mrgreen: tedˇmá svého vysněného psa, kočku, králíka a morče :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
26.6.25 08:51

@arinecka protože je mentálně nevyspělá a nezodpovědná. Proto ho chce společně.
Pravděpodobně na to nemá časovou kapacitu ani finanční. Jednou za čas pohladit, ale zbytek ať je na rodičích :nevim:
Kdyby byla opravdu ochotná ho finančně sama utáhnout z většiny (byť z brigád),chodila by s ním pravidelně na veteriny, každý den x krat venčit a hrát si s ním, tak by sem ani nepsala :nevim:
Holt sobectví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
26.6.25 09:00

Taky nechci psa. Doma jsme celý život psa měli, je to závazek, opravdu velký. Takže když vím, že nejsem schopná mu poskytnout, co by potřeboval, tak ho nemám a můžou se děti na hlavu stavět. Naslibovat umí, ale kdo ví, co bude za pár let. Kamarád si s rodičema pořídil psa, pečoval o něj, venčil, ale pak se odstěhoval, pes s ním jít nemohl, tak zůstal u rodičů, kde má mnohem lepší podmínky. Ano, kamarád za ním jezdí, vyvenčí, na veterinu dojde, ale psovi je jednadvacet, má tuhý kořínek, už nesnese přesuny, rodiče nejedou na dovolenou, v případě kolapsu musí zvíře odvléct na veterinu, pokud kamarád zrovna nemůže, má rodinu a bydlí pár desítek kilometrů daleko. Já dětem furt tvrdím, že psa jasně, ale až budou bydlet sami a nevyžadovat ode mne žádnou součinnost. Úplně mi stačí stará kočka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3089
26.6.25 09:23

Já jsem si takhle vydupala psa, co jsem bydlela ještě doma. Otravovala jsem naše už snad od 1. třídy. V 18 mi mamka jednoho dne řekla, tak si ho pořiď 8o a já skočila po prvním inzerátu, co na mě vyskočil na internetu. Pes z množírny :roll: Jediné co, že jsme za ní nic neplatili 🙏, protože byla z neplánovaného vrhu. Sprskli se jim omylem Boloňský psík s naháčem. No fena naprosto šílené povahy, bála se, nemocná. Doteď má špatné zažívání. My, jako laici jsme neměli zkušenosti, fenu rozmazlili. Bydlela jsem doma pak ještě dva roky, kdy jsem se jí věnovala nadstandardně, vycházky, cvičák, atd., ale pak přišel vztah, podnájem, první dítě. To vše během roku 🙈 No a když přišel čas, že bychom si ji vzali k nám, několikrát nám dítě pokousala 8o Ona kousala i bezdůvodně. Člověk šel okolo a ona se vrhla po nohách, když neměla náladu. Nebo spala, člověk se okolo ní natáhl pro ovladač a hned šla do útoku…mi to nijak neřešili, ono to od takového ratlíka nebolí…ale to dítě se jí začalo dost bát.
A kam tím mířím…fena zůstala nakonec u našich. U těch, kteří psa nikdy nechtěli a nechali se ukecat. 😏 Letos jí bylo 13 let.
My si pak pořídili psa až ve vlastním bydlení, kdy děti trochu odrostly. Samozřejmě chtěly hlavně ony. Prosily, otravovaly. Pes má teď 2,5 roku a už si ho ani nevšimnou. Veškerá péče je na mě, ale s tím jsem do toho šla. Netvrdím ale, že mě to nemrzí a občas jim to nevyčtu. Dalšího psa už určitě nechci a to máme teď fakt zlatého psa, takového ťunťu.
Být tebou, počkám, až se osamostatním. Uvidíš, zda na psa budeš mít vůbec pak čas. Do té doby můžeš nabídnout venčit psa sousedům (já jsem si sehnala i takovou brigádu :lol:), vypomáhat v útulku a uvidíš jestli tě to pustí nebo ne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15922
26.6.25 09:32

@AlishaApes Rodice nechtějí, nic s tím neuděláš. Az budeš samostatná ve svoji domácnosti, můžeš mít psi kolik chceš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35366
26.6.25 09:33
@Fitsun píše: Více

Je to tak. Pes je prostě závazek. Není to jen zvířátko na pohlazení, stojí i dost peněz a času. Nedávno našeho útulkáče bolelo břicho, tak sem s ním letěla na veterinu, udělali mu ultrazvuk, dostal injekci, druhý den na kontrolu a bum 5tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15447
26.6.25 09:42

Oslov místní útulky, většinou jsou rádi za pravidelné venčení, psa si můžeš brát i po domluvě na výlet, nebo domů na zahradu. Třeba až časem rodiče zjistí, že to opravdu myslíš vážně a jsi zodpovědná, tak ti psa dovolí. Pes je prostě velký závazek a já je chápu, stejně tak jako tvoji touhu si ho pořídit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1659
26.6.25 09:51

Mas cely život pred sebou. Proste nektere veci nemůžeš mit TEĎ HNED. Uz tímto postojem, ze ty to přece chceš, ukazuješ, jak jsi nedospěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3140
26.6.25 09:57

Rodiče vědí proč…ja takhle našim, kteří nikdy nechtěli doma zvíře, maximálně rybičky, dotáhla kočku. Jen na prázdniny během VŠ, ale pak se ukázalo, že na nové ubytování už nemůže. Zůstala jim 13 let. Nevim, proč ho nutně chceš mít spolu, ale v tomhle táhneš za kratší konec, je to kruté ale je to tak.
Ja svým dětem zatím povolila morče, přesně z podobného důvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný