Další těhotenství po císaři

158
20.8.09 11:30

Další těhotenství po císaři

Ahojky chtěla bych se zeptat kdy můžu zase otěhotnět po císařském řezu? Nedávno jsem rodila císařem a malá mi po 8 hodinách zemřela. Mimčo bych chtěla co nejdříve. Kdy můžu zase otěhotnět kvůli tý jizvě atd? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6337
20.8.09 11:41

Werusko, to je mi moc líto, co se vám stalo :cry:

Obecně se po císaři doporučuje další porod za dva roky…právě kvůli té jizvě.
Ale to je pro tebe asi hodně dlouhá doba… Nejlepší stejně bude, když se poradíš se svým gynekologem a on ti řekne co a jak.

Třeba se tu ozve nějaká mamina, která rodila po císaři i dříve a písne nějaké povzbuzující info :wink:

Moc ti držím palce, ať jsi po zdravotní i psychické stránce brzy v pořádku a můžeš mít další miminko!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
20.8.09 12:01

Je mi líto, co vás potkalo. :(

Doporučuji počkat alespoň půl roku a pak se začít snažit, to už jizva bude ok.

Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
609
20.8.09 12:15

Weru, je mi moc líto co se stalo…

určitě se poraď se svým dr. jak to vidí on, ale mě třeba po 1.SC nikdo neupozorňoval na to, že nesmím „nějakou“ dobu otěhotnět. Ono je to stejně hodně individuální, asi by tam určitý odstup měl být, ale mnohdy maminy otěhotní dost neplánovaně poměrně brzy a taky se s tím doktoři musí poprat!
Tak přeju HODNĚ ŠTĚSTÍ!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4270
20.8.09 12:37

Ahoj záleží jak máš zhojenou jizvu. Mě řekli že pokud nebyly komplikace (hnisání apod) stačí půl roku čekat. Mezi porody by neměla být doba kratší než rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
20.8.09 12:48

říkají rok až dva podle toho, jak se hojila jizva.

je mi to líto, držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2475
20.8.09 12:48

Ahoj,
moc mě mrzí co se Vám stalo :cry:
nám malý zemřel také po porodu,hned když mě propouštěly mi primář říkal že stačí půl roku počkat,že to na zahojení jizvy stačí,já už byla 5. měsíc po císaři těhotná,kluci jsou od sebe 13 měsíců,těhotenství bylo úplně bez problému a Vendelínek šel na svět o něco dříve plánovaným císařským řezem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11725
20.8.09 12:57

Re: Další těhotenství po císaři

Ahoj Weru,
je mi líto co se vám přihodilo.
Já jsem teď otěhotněla 6 měsíců po CS, zatím je vše v pořádku nic nebolí, doktorka byla celkem v pohodě, říkala, že je to sice brzo, ale tím, že se mi jizva hezky hojila bez hnisání tak to není až takový problém, prý až ke konci těhu nesmím nic tahat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
21.8.09 14:33

Já jsem narozená 14 měsíců po sourozencích - dvojčatech, kteří šli císařem. Pokud vím, tak mamča byla v pohodě, kromě toho, že dostala vynadáno od svého doktora, že tak brzo zase otěhotněla :). A dokonce mě 14 dní přenášela, i když denně tahala dvojčata a nákupy do 4. patra.

Držím palce, ať to vyjde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
13.1.10 13:01

Tak je to 5 měsíců ce nám to přihodilo. Po novém roce jsem zjistila, že jsem zase těhotná. Můžu být tak 4-5 tt. Už si sháním odborníky přes těhotenství a rozhodla jsem se, že budu docházet do gyncentra v Hloubětíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JanickaaKarolinka
30.9.10 14:07

rodila jsem take cisarskym rezem a muzes otehotnet po dvouch mesicich od zakroku…tak dlouho totiz trva nez se jizva zcela zhoji,dva mesice,rikal mi to gynekolog. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.14 17:29

Těh. 10m po císařském řezu

Dobrý den,
nedá mi to a potřebuji se zeptat i nestranných lidí.
Po jednom nechráněném sexu jsem 10 měsíců po císařském řezu neplánovaně otěhotněla. Udělala jsem si test týden po tom, co mi nedorazila menstruace. Byla vidět slabá druhá čárka. Dostala jsem hrozné bolesti, které trvají do teď. Slabě krvácím taky do teď. Doktor minulý týden ještě nebyl schopný těhotenství dle ultrazvuku 100% potvrdit. Hcg z krve vyšlo pozitivně. Ihned po vyšetření mi řekl, že by tohle těhotenství mohlo být pro mě ohrožující na životě, měla jsem při akutním SC velké problémy a jizvu mám sice krásnou ale vevnitř jsem hodně potrhaná, nejspíše proto mám pořád ty bolesti a krvácím. Tento týden jdu k lékaři a pokud plod bude v děloze a ne mimo doporučí mi jít na přerušení.
Je to pro mě hrozné jsem opravdu odpůrkyní interupcí, ale musím uznat, že už teď mám obrovské problémy a nemůžu dělat prakticky nic, což se moc nedá s 10m mimčem.
Pořád pročítám diskuze a čtu si, že maminky otěhotněly i dříve než 10m po císaři, sice zřejmě neměly takové komplikace ale… :roll:
Znáte prosím někoho nebo samy máte zkušenost s touto situací?
Dodávám, že můj lékař je opravdu velký odborník a důvěřuji mu na 100%, vím, že to myslí dobře…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
16.2.14 17:32

Já akorat vim ze jedna americka herecka otehotnela po sekci za 3 mesice, donosila..
asi jsem blba, ale jak si vevnitr potrhana?
doporucuje se rok odstup, takze dva mesice…tezko neco radit, treba by to dopadlo dobre.

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
16.2.14 17:36

Neni to malo, na preruseni bych nesla..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.2.14 17:36

@KackaDoup jak jsem šla k lékaři tak jsem si taky říkala že ty 2 měsíce nehrají roli… ale prostě ta vnitřní jizva prý není vůbec zahojená, proto už teď mám obrovské bolesti a krvácím… prakticky je poslední slovo na mě, ale znamenalo by to celé těhotenství na lůžku a posledních pár týdnů v nemocnici… nezdá se mi to fér vůči synovi :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty