Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kamikadze tolik měsíců, kolik měsíců jste v tom roce manželé…
@Regina Hero píše:
takze 12 mesicu:-)) skoda ze nejde zadat vice:-D
@Regina Hero píše:
Coz se vtirnu s dotazem taky. Kdyz budu delat dane za rok, kde jsem nejaky mesice pracovala a nejaky byla uz na materske (a rodicak se tam nepocita)…porad to u me bude za rok mene nez 68tis., takze manzel me uplatit muze.
Ale jde mi o to..ze i ja musim danove odevzdat…ale jak s tou materskou..to dostanu nejake potvrzeni ktere k dani take prilozim? Jako potvrzeni o materske a potvrzni o RP??? ![]()
A jak se manzelovi uplatni sleva na dite? To se odecita uz mesicne z platu, nebo se to resi az v ronim zuctovani? A pokud z platu, tak to tma pak na papiru k dani bude u vedene ze?
Tak jsem koukla do formualre, tam se jen vyplni dite a mesice…takze super…a za manzelku a dite plus dalsi odecty..pekna castka:-)))
@Kamikadze potvrzení dostaneš jen na příjmy ze zaměstnání, mateřská ani rodičák se nedokládá… aspoň u nás to tak stačilo…
Manželovi k tomu napíšeš čestné prohlášení, že jsi měla příjmy menší než těch 68 tisíc…
U manžela - je zaměstnanec? Aby mu uplatňovali slevu na dítě měsíčně, musí doložit rodný list, zapsat ho do růžového prohlášení a dodat potvrzení od tebe, že si ji neuplaťnuješ ty…
@Regina Hero píše:
@Kamikadze potvrzení dostaneš jen na příjmy ze zaměstnání, mateřská ani rodičák se nedokládá… aspoň u nás to tak stačilo…
Manželovi k tomu napíšeš čestné prohlášení, že jsi měla příjmy menší než těch 68 tisíc…
U manžela - je zaměstnanec? Aby mu uplatňovali slevu na dítě měsíčně, musí doložit rodný list, zapsat ho do růžového prohlášení a dodat potvrzení od tebe, že si ji neuplaťnuješ ty…
Jojo zamestnanec. Dite uz praci poresil:-) Jen jsem nevedela jak pak do toho rocniho…
@Regina Hero píše:
Dokladat cestne prohlaseni nemusim, kdyz budu davat rocni zuctovani i ja, jeste za mesice ktere jsem pracovala ne?
@Kamikadze do toho ročního se to napíše taky, vyplní se ty měsíce, kdy si uplatníte slevu a pak se tam uvádí ještě ty skutečné částky z potvrzení o příjmech z práce a tam se to pak přepočítá a srovná… aby nedošlo k dvojímu uplatnění…
@Kamikadze píše:
@Regina HeroDokladat cestne prohlaseni nemusim, kdyz budu davat rocni zuctovani i ja, jeste za mesice ktere jsem pracovala ne?
a jak by to oni věděli, že jsi neměla vyšší příjmy? Těžko budou dohledávat ve druhém přiznání, jaké příjmy měla manželka… když si tě chce uplatnit, tak to něčím doložit musí… a k tomu právě je to čestné prohlášení…
@Regina Hero píše:
a jak by to oni věděli, že jsi neměla vyšší příjmy? Těžko budou dohledávat ve druhém přiznání, jaké příjmy měla manželka… když si tě chce uplatnit, tak to něčím doložit musí… a k tomu právě je to čestné prohlášení…
Protoze nad tim se pise jmeno a rodne cislo na koho to uplatnujes. A kdyz ja podam rocni taky, tak vidi, ze jsem mela malo. Podle rodneho cisla si to snad umi kdyz tak najit ne? Asi jsem naivni v tyhle podelany byrokracii a neschopnosti uredniku.
@Kamikadze no bojím se, že to tak asi nefunguje… nebo přinejmenším ještě vloni to tak nebylo, musela jsem to čestné prohlášení psát… letos nevím, jestli se něco zlepšilo a ubylo papírování… ale moc tomu nevěřím… ![]()
@Kamikadze píše:
Protoze nad tim se pise jmeno a rodne cislo na koho to uplatnujes. A kdyz ja podam rocni taky, tak vidi, ze jsem mela malo. Podle rodneho cisla si to snad umi kdyz tak najit ne? Asi jsem naivni v tyhle podelany byrokracii a neschopnosti uredniku.
tak pokud mluvíš o daňovém přiznání, tak tam vidí jenom příjmy, které jdou do daní. už tam nevidí jiné příjmy, které se do vlastního příjmu taky počítají, ale dani nepodléhají (nemocenská, mateřká, důchod, podpora v nezaměstnanosti, výživné manželky… a nevím, jaké ještě všechny další příjmy tam mohou připadnout).
@sagina píše:
tak pokud mluvíš o daňovém přiznání, tak tam vidí jenom příjmy, které jdou do daní. už tam nevidí jiné příjmy, které se do vlastního příjmu taky počítají, ale dani nepodléhají (nemocenská, mateřká, důchod, podpora v nezaměstnanosti, výživné manželky… a nevím, jaké ještě všechny další příjmy tam mohou připadnout).
takze do cestneho ze nemela jsem vice nez 68tis, a uvest ze pobirala materskou blabla at vi…??
@Kamikadze píše:
takze do cestneho ze nemela jsem vice nez 68tis, a uvest ze pobirala materskou blabla at vi…??
tak já myslím, že je to jedno. že prostě stačí napsat jednoduše, že vlastní příjmy nepřesáhly 68 tisíc a není třeba rozepisovat, že mateřská byla tolik a příjem ze zaměstnání tolik.
Jo a jeste se tam vypisuje kolik mesicu manzelku vyzivoval. Takze kdyz bude ze 3 mesice pracovala, pak 5 mesicu byla na materske (nebo jak kdyz se ty mesice lamou? ), a zbytek tedy 4 mesice na RP. Kolik se ted uvede do toho danoveho formulare?