Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda, vyznáte se někdo?
S manželem jsme žádali o vrácení daní na, manželku. Manžel bere ID a měsíčně si zdaňuje naše dítě ve výplatě. Můžete mi vysvětlit, jak to, že nemáme nárok na vrácení daní na manželku?
Všichni okolo j dostávají a my nic.
Sleva na dani na manželku je pouze v případě, že manželka vydělává do určité sumy.. koukni na stránky FU na podmínky
A ty jsi na RD nebo v domácnosti? A na daních jste odvedli dost, aby bylo co vracet? ![]()
Jsem na rodičáku. Rodičák mi končí až v říjnu.
Podle všeho co čtu, tak nárok máme… ![]()
A daně si děláte sami nebo přes zaměstnavatele? Nemůže být chyba třeba u něj?
Psal na podnik, kdy daně příjdou a přišlo mu toto:
Volali jsme na finanční úřad a ti se divili co nám to za volovinu napsali.TAK jsem z toho blbí.
Dobrý den.
Vrácení daní bylo v březnové výplatě. Sleva na manželku byla zahrnuta, ale daň za celý rok byla nižší než slevy na dani celkem včetně manželky. Byl Vám vrácen přeplatek 501,– Kč na daňovém bonusu (tj. sleva na dítě). Sleva na dítě za celý rok činí 13.404,– Kč.
Hezký den. Z. Holounová
@Noelie2726 z toho co píšeš to vypadá, že jste zaplatili moc málo na daních, tzn. sleva není z čeho odečítat
@Noelie2726 jj souhlasím s @alenka84, podle všeho jste nezaplatili na daních tolik, aby bylo co vracet. Do mínusu jde vrátit jen sleva na dítě. Zkus si to spočítat sama zde http://www.penize.cz/…a-kalkulacka
@Noelie2726 píše:
Psal na podnik, kdy daně příjdou a přišlo mu toto:
Volali jsme na finanční úřad a ti se divili co nám to za volovinu napsali.TAK jsem z toho blbí.Dobrý den.
Vrácení daní bylo v březnové výplatě. Sleva na manželku byla zahrnuta, ale daň za celý rok byla nižší než slevy na dani celkem včetně manželky. Byl Vám vrácen přeplatek 501,– Kč na daňovém bonusu (tj. sleva na dítě). Sleva na dítě za celý rok činí 13.404,– Kč.
Hezký den. Z. Holounová
no tak má manžel asi malou mzdu, takže neodvedl dost vysoké daně, aby mu byla vrácena ještě nějaká sleva… podle všeho mu v běžné měsíční výplatě byl vyplacen i daňový bonus na dítě a ten mu v závěrečném zúčtování dorovnali a vrátili ještě i těch 501 Kč… bonus na dítě je jediná sleva, která se vyplácí do mínusu, sleva na manželku zřejmě nebyla z čeho odečíst… můžeš se podívat do výplatních lístků, tam to bude uvedeno… nebo můžeš napsat, kolik měl manžel měsíčně hrubého (nebo za celý rok, pokud to máš sečteno) a my ti to můžeme přepočítat… ale pokud měl jen malou mzdu, tak to bude správně…
Pokud by mu nebyl měsíčně vyplácen ten daňový bonus, tak by vám ho měli vyplatit… takže záleží na tom, co už mu ve výplatě proběhlo…
@Regina Hero píše nahoře, že ho odečítá měsíčně, takže tam už není co ![]()
@geilens píše:
@Regina Hero píše nahoře, že ho odečítá měsíčně, takže tam už není co
odečítat může slevu na dítě jen do výše vypočítané daně, nevíme, jestli i bonus…
Coz se vtirnu s dotazem taky. Kdyz budu delat dane za rok, kde jsem nejaky mesice pracovala a nejaky byla uz na materske (a rodicak se tam nepocita)…porad to u me bude za rok mene nez 68tis., takze manzel me uplatit muze. Ale jde mi o to..ze i ja musim danove odevzdat…ale jak s tou materskou..to dostanu nejake potvrzeni ktere k dani take prilozim? Jako potvrzeni o materske a potvrzni o RP??? ![]()
Diky moc
Příspěvek upraven 04.05.15 v 15:28