Daňová sleva na poplatníka

12272
5.10.17 17:29

Daňová sleva na poplatníka

Poradí prosím někdo, kdo se vyzná ve mzdách? Nastoupila jsem v práci, kde jsem nebyla úplně celý měsíc a ve výplatě nemám uplatněnou tuto slevu na dani. Je to chyba, nebo nemám nárok, když jsem tam nebyla celý měsíc? Růžový formulář jsem podepisovala, na pásce mám uvedený základ 2070, ale v součtu mám 0.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19789
5.10.17 17:33
@tiffany píše:
Poradí prosím někdo, kdo se vyzná ve mzdách? Nastoupila jsem v práci, kde jsem nebyla úplně celý měsíc a ve výplatě nemám uplatněnou tuto slevu na dani. Je to chyba, nebo nemám nárok, když jsem tam nebyla celý měsíc? Růžový formulář jsem podepisovala, na pásce mám uvedený základ 2070, ale v součtu mám 0.

To se netýká vztahů se zaměstnavatelem, na to se zeptej daňařů: @Hanula1212

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.10.17 17:55
@eumedon píše:
To se netýká vztahů se zaměstnavatelem, na to se zeptej daňařů: @Hanula1212

Tomu nerozumím. Tady mi tedy nikdo neodpoví?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
5.10.17 18:05

A v tom měsíci jsi pracovala ještě jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
5.10.17 18:11

Nárok na slevu máš, i když jsi tam nepracovala celý měsíc, pokud jsi ji ale neuplatnila v tom měsíci už u jiného zaměstnavatele. Ta částka 2070 odpovídá zrovna té měsíční slevě na poplatníka - někde je na pásce napsáno sleva na popl., někde sleva základ, někde jsou daň sleva apod. Ta nula pak může znamenat, že ti vyšla nulová daň po uplatnění slevy, ale to těžkou usuzovat bez té konkrétní výplatní pásky, každá výplatní páska vypadá jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
242
5.10.17 18:13

@tiffany pokud to byl v měsíci jediný zaměstnavatel tak by sleva měla být uplatněna, když tak pošlete výplatní pásek do SZ možná uplatněna byla a daň je 0, stržená daň odpovídá 15% superhrubé mzdy? Možná je sleva uplatněna jen to na pásku není rozepsáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3503
5.10.17 18:17

Nebyla vypočtená daň 2070 a po slevě 0?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
5.10.17 18:19

@tiffany kolik máš na pásce zaplacenou daň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.10.17 18:24

@tiffany Tohle je vcelku běžná situace ve chvíli, kdy zaměstnanec nastoupí v části měsíce. V ročním vyúčtování se to srovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.10.17 18:24
@aledud píše:
A v tom měsíci jsi pracovala ještě jinde?

Nepracovala jsem jinde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.10.17 18:26
@Lendeš píše:
Nárok na slevu máš, i když jsi tam nepracovala celý měsíc, pokud jsi ji ale neuplatnila v tom měsíci už u jiného zaměstnavatele. Ta částka 2070 odpovídá zrovna té měsíční slevě na poplatníka - někde je na pásce napsáno sleva na popl., někde sleva základ, někde jsou daň sleva apod. Ta nula pak může znamenat, že ti vyšla nulová daň po uplatnění slevy, ale to těžkou usuzovat bez té konkrétní výplatní pásky, každá výplatní páska vypadá jinak.

Daň nemám nulovou, je to kolonka daňové slevy, kde je uvedeno základ 2070, pak další kolonky, které mám nulové a součet - celkem je 0. Daň mám vypočtenou, ta není nulová

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.10.17 18:26
@elpiska píše:
Nebyla vypočtená daň 2070 a po slevě 0?

ne slevy mám nula, daň mám vypočtenou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.10.17 18:27
@Sojkka píše:
@tiffany Tohle je vcelku běžná situace ve chvíli, kdy zaměstnanec nastoupí v části měsíce. V ročním vyúčtování se to srovná.

Já si to myslela, že je to tím, že jsem tam nastoupila v průběhu měsíce. Je mi jasné, že se to potom vyrovná, ale docela mě zaskočilo, že mám tím pádem o ty dva tisíce menší výplatu :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
5.10.17 18:28
@Sojkka píše:

Potom ale nechápu, proč tam je ta sleva uvedená, možná jim to tam automaticky nabíhá, nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
5.10.17 18:29

@tiffany Pakliže tam máte slevu 2070 uvedenou, tak byla uplatněna a daň máte 0 jak už psala Lendeš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat