Daňová úleva na dítě

282
18.12.10 16:20

Daňová úleva na dítě

Ahoj holky.

V březnu čekáme s přítelem miminko a zajímalo by mě, zda má pak přítel nárok na daňovou úlevu na dítě (ve výplatě). Mamka mi tvrdí, že to jde jen pokud jsme manželé, ale to my nejsme.
Nemáte některá zkušenost??
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24320
18.12.10 16:22

Proc by to neslo??
Jde to.Odecist dite na danich si muze jakykoliv rodic at jste vziti nebo.To stim nesouvisi.
My to tak mame pritel si odecita malou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
18.12.10 16:35

Díky za odpověď. Tak to je super, mamka mi totiž pořád tvrdila, že to nejde :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
18.12.10 16:43

U nás to tak taky máme :wink: Ať pak vezme přítel kopii rodného listu do práce :lol: Hezký zbytek těhulkování :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7805
18.12.10 16:48

Taky to tak máme.Manželé nejsme,ale přítel si v práci odečítá oba kluky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
18.12.10 17:28

Díky holky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
18.12.10 18:00

akorát dodám, že musí mít s dítětem společné bydliště. nemyslím trvalý pobyt, ale že prostě musíte žít společně.

jinak tvoje maminka si to možná popletla s dítětem matky a jiným otcem - pokud ty bys měla dítě s jedním partnerem a žila s druhým, tak ten druhý si tvé dítě uplatnit nemůže. pokud by však byl tvůj manžel, tak si ho uplatnit může.

pokud se však jedná o dítě vlastní, tak tam manželství nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
18.12.10 18:15
Les2311 píše:
akorát dodám, že musí mít s dítětem společné bydliště. nemyslím trvalý pobyt, ale že prostě musíte žít společně.

jinak tvoje maminka si to možná popletla s dítětem matky a jiným otcem - pokud ty bys měla dítě s jedním partnerem a žila s druhým, tak ten druhý si tvé dítě uplatnit nemůže. pokud by však byl tvůj manžel, tak si ho uplatnit může.

pokud se však jedná o dítě vlastní, tak tam manželství nehraje roli.

Jo an to sem zapomela zit ve spolecne domacnosti.
Ale to zijete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
18.12.10 18:54
kattkka píše:
Les2311 píše:

pokud se však jedná o dítě vlastní, tak tam manželství nehraje roli.
Jo an to sem zapomela zit ve spolecne domacnosti.
Ale to zijete.

Tak teď trochu mimo, to by mě zajímalo, jak se to dokazuje, že když tu nemá trvalé bydliště, tak žijeme ve společné domácnosti :think: Chlap ho tu tedy nemá a problém nemá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101684
18.12.10 19:57

No, nedokazuje se to celkem nijak, maximálně čestným prohlášením ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
18.12.10 21:12

My žijeme ve společné domácnosti v podnájmu, ale trvalé bydliště máme oba dva u rodičů :-). Možná by mohla stačit i předložit nájemní smlouva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1438
18.12.10 21:33
lucie.da1 píše:
My žijeme ve společné domácnosti v podnájmu, ale trvalé bydliště máme oba dva u rodičů :-). Možná by mohla stačit i předložit nájemní smlouva :think:

nic se nepředkládá, prostě jak se podepisuje růžové prohlášení na slevy na dani, tak tam už je formulka o společném žití v jedné domácnosti. případně si zaměstnavatelé pro klid duše nechají napsat čestné prohlášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
19.12.10 10:02

Tak to jo, protože chlap není ani v té smlouvě, ale on se ani nikdo neptal, vždyť o tom žvaní pořád, jaký malý dělá pokroky, tak je to asi všem jasné :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
19.12.10 14:37

Není s tím problém, přítel si taky malého odečítá(nejsme manželé,žijeme spolu ),jen přinesl do práce jejich účetní rodný list malého a ode mě z práce potvrzení,že si malého neodečítám.Nevím proč to potvrzení,když jsem na mateřské,ale zkrátka ho musel přinést.
Jen doplním,(nevím zda to víte)že pokud nejste manželé,tak miminko bude mít příjmení po matce,tedy pokud si nevyřídíte na úřadě příslušný formulářík.Je lepší to udělat před nástupem do porodnice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
19.12.10 16:04

Jj, o tom víme a chystáme se s přítelem na matriku začátkem února. Dřív nám to prohlášení nechtěli udělat, protože jsem se rozvedla, ale musí to být až 300 dnů od nabytí právní moci rozsudku o rozvodu, což je 3.2.2011. Pokud se ale malá narodí dřív, tak mám smůlu a bude jako její otec uveden bývalý manžel, se kterým asi 2 roky nežiju… to jsou tak nesmyslné zákony!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat