Jak vyplnit paragraf - ošetřovné?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak vyplnit zadní stranu paragrafu
Holky, máte zkušenosti s paragrafem? Manžel dostal paragraf na mě, že jsem nemocná a nemohu pečovat o dítě. Tudíž vzadu, kde se vyplňuje, o koho pečoval, máme vypsat syna? Vlastně ten paragraf dostal právě proto, aby se o něj mohl postarat, takže logicky by tam měl být vypsaný, že (šlo o to, že jsem ho vytáhla z práce, aby s námi jel na ušní, tam mu orazítkovali propustku, ale tu mu v práci neuznali, dělali problémy, takže jsem mu vyběhala paragraf, kterej byl původně psanej na mě i na malýho, jenže to ze sociálky vrátili, teď je psanej jenom na mě, ale už mi neřekli, koho vyplnit vzadu)? Pověřila jsem manžela, ať se zeptá účetní v práci, ale odvětil, že je neschopná.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Nevím jistě, ale logické mi přijde napsat tebe, aby zas neměli pindy, že o dítě ses měla postarat ty, když jsi na MD ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
myšanda26 píše:
Paragrafem myslíš žádost o ošetřovné?
Jojo, ošetřovné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Gina108 píše:
Nevím jistě, ale logické mi přijde napsat tebe, aby zas neměli pindy, že o dítě ses měla postarat ty, když jsi na MD
No já se podle paragrafu o dítě starat nemohla, protože jsem byla nemocná, tak proto bych vzadu vyplnila syna..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já s tímhle zkušenosti nemám, ale v případě, kdy ty se nemůžeš o dítě postarat třeba jsi ve špitále, bere si ošetřovačku na syna. Teda podle mě. Na tebe by si ji bral, pokud by jsi nebyla schopná s postarat sama o sebe. Ale nerozumím tomu že ti to ze sociálky vrátili jen na tebe. To tě napsali kam jako žadatele o ošetřovné nebo jako toho ošetřovaného?
- Citovat
- Upravit
myšanda26 píše:
Já s tímhle zkušenosti nemám, ale v případě, kdy ty se nemůžeš o dítě postarat třeba jsi ve špitále, bere si ošetřovačku na syna. Teda podle mě. Na tebe by si ji bral, pokud by jsi nebyla schopná s postarat sama o sebe. Ale nerozumím tomu že ti to ze sociálky vrátili jen na tebe. To tě napsali kam jako žadatele o ošetřovné nebo jako toho ošetřovaného?
První paragraf napsal dětský lékař na syna s tím, že tam sestřička dopsala, že i já jsem nemocná (i matka nemocná). To vrátili, nový paragraf vystavila moje obvoďačka, že jsem onemocněla a tudíž se nemůžu starat o dítě (tak je to správně, takhle to opravňuje manžela čerpat i peníze). Vzadu vyplním manžela jako žadatele o dávku a teď si nejsem jistá, jestli mám vyplnit, že pečoval o mě, nebo o syna. Ale čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi přijde logičtější, že tam vyplníme syna, protože na tom paragrafu je uvedeno, že se o něj nemůžu starat já, tudíž se o něj musel postarat on a proto potřeboval volno. Odsouhlaís mi to někdo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak jsem se vyptávala kde jsem mohla a prý tam máš napsat spíš sebe. Ale oficiálně fakt nevím. Na mzdovém mě odbyli, že teď mají jiné starosti než odpovídat na takovéhle dotazy. Tak bohužel neporadím.
- Citovat
- Upravit
mišanda26 píše:
Tak jsem se vyptávala kde jsem mohla a prý tam máš napsat spíš sebe. Ale oficiálně fakt nevím. Na mzdovém mě odbyli, že teď mají jiné starosti než odpovídat na takovéhle dotazy. Tak bohužel neporadím.
A manželovo účetní to hodila do koše, že jde o jeden den, kterej stejně nedostane zaplacenej, tak je to prej zbytečný.
Jdu napsat účetní ode mě z práce, jestli mi poradí. Doufám, že nemá dovču..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to budu držet pěsti. Snad nemají všechny účetní v popisu práce být protivný
- Citovat
- Upravit
myšanda26 píše:
Tak to budu držet pěsti. Snad nemají všechny účetní v popisu práce být protivný
„Moje“ účetní je suprová.
Paragraf už jsme odeslali, vzadu měl být vyplněný syn, myslela jsem si to dobře. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to je bezva, alespoň to budu propříště vědět jak na to. ![]()
- Citovat
- Upravit