Podnikání a dávky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
podnikání
Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat jak je to s podnikáním?Byla jsem OSVČ a před porodem jsem pozastavila živnost.Teď po 8.měsících jí chci zase obnovit a zajímalo by mě jestli budu muset platit zdravotní sociální a nemocenskou,daně a kolik si můžu vydělat?A kdybych opět platila nemocenskou a po roce znovu porodila dostala bych opět tu nejviší částku mateřské? Děkuji Danyny
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
danyny píše:
Ahojte holky, chtěla jsem se zeptat jak je to s podnikáním?Byla jsem OSVČ a před porodem jsem pozastavila živnost.Teď po 8.měsících jí chci zase obnovit a zajímalo by mě jestli budu muset platit zdravotní sociální a nemocenskou,daně a kolik si můžu vydělat?A kdybych opět platila nemocenskou a po roce znovu porodila dostala bych opět tu nejviší částku mateřské? Děkuji Danyny
mno od nového roku, ale vv tomhle budoi změny a z jistých článku vyplývá, že se to už vůbec nevyplatí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
danyny píše:
budeš muset zálohy sociální a zdravotní tj. min 3600 měsíčně to vycházelo tento rok bez nemocenské. Daně záleží na tvém výdělku…A díky tomu, že si to s tou nejvyšší mateřskou ženský radily na netu http://www.podnikatel.cz/…odnikatelky/, tak si toho všimli „nahoře“ a údajně to zrušili ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
rada
Ahoj. Po dobu rodičovské dovolené samozřejmě můžeš podnikat, nemusíš ale platit zálohy na sociální a zdravotní, neboť jsi na rodičovské dovolené. To budeš dokládat papírem, co máš ze sociálky. Jen pokud bys měla hooodně vysoké příjmy, tak pak bys spadla do povinnosti platit zálohy na sociální a zdravotní. A co se týče plateb nemocenského s výhodností pro budoucí mateřskou - myslím, že z hlediska státních úspor se spíše vyplatí si tu nemocenskou strkat do prasátka a na stát v tomto nespoléhat. Pak si nejsem jista, zda by se ti vyplatilo si platit tak velkou nemocenskou, abys pak brala maximální mateřskou, která je Kč 29070,00 (odpovídá to cca měsíčnímu výělku Kč 72000)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Finanční plán
Ahoj holky, končí mi pomalu RD a já přemýšlím co dál. S manželem máme jeden nápad. Firma ve které pracuje otevřela nyní novou pobočku v Praze a v tom centru jsou volné prostory k pronájmu. Víme co v té oblasti chybí a tak bychom to chtěli zkusit. Problém nastává ve výpočtu prvotních investic. Kontaktovala jsem různé dodavatele a ty mě naprosto ignorují
. Potřebuji vypracovat finanční plán. Potřebuji vědět VOC a smluvní podmínky určitých firem, abych mohla vypočítat zda pokryjeme všechny náklady spojené se založením obchodu (pronájem je 31 000,–Kč/ měsíčně za 40 m2, plat zaměstnance/brigádnic, vybavení obchodu, reklama a efektivní marketing…) Víme, že návštěvnost a zájem by byl. Jak ale získat tyto informace, aby člověk mohl vše důkladně promyslet a vypočítat…Napadlo mě nejdřív založit eshop, abych měla už něco v ruce a mohl lépe navázat kontakt s výrobci. Pak dál otevřít kamennou prodejnu. Co myslíte?
- Citovat
- Upravit
A posílala jsi jim žádost a kopií svého ŽL a registrací? Trochu můžeš mít problém s tím, že někteří velkoobchodníci nechtě dávat své zboží lidem, co mají jen e-shopy - chtějí se podívat na to, jak kamenný obchod vypadá… zkus tam zavolat, když na e-mail neodpovídají
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax Děkuji za odpověď. ŽL si budu zřizovat nyní ve středu. Ohledně prostoru bude zjišťovat informace dnes manžel. Je to dost čerstvé. Já jsem trochu opatrnější. Opravdu jsem si nejdřív chtěla vypracovat investiční plán, abych věděla zda je to reálné. Proto jsem chtěla nejdřív zjistit VOC a smluvní podmínky. Náklady do začátku počítám tak 300000-500000 Kč, což půjde z části přes úvěr a tak jsem se nechtěla dostat do problémů. Než se zadlužíme, podepíšeme pronájem plochy, tak jsem chtěla znát VOC zboží, abych věděla jaká bude marže a dál s tímto mohla pracovat.
- Citovat
- Upravit
Nevím, možná jsi je jen špatně oslovila? Mně tedy odpověděli všechny oslovené firmy, ceníky a vzorníky mi poslali bez problémů, včetně obchodních podmínek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To víte, začínám nyní od nuly a výrobcům se asi zatím moc nezdám. Teprve budu vyřizovat ŽL, webovky, prodejnu atd. Ale nějak se začít musí. Naštěstí už se mi dva výrobci nyní ozvali, takže pomalu se něco děje. Učím se v tom teprve chodit, ale jsem učenlivá. Je to i to složitější, že jsem ještě na RD, která končí v únoru a teprve v únoru půjde nejmladší do školky. Takže počítám s tím, že budu potřebovat zaměstnankyni a brigádnici pro první měsíce a vydělám si ani korunu. Myslíte, že stačí mít prostředky na 3 měsíční chod prodejny (nájem, zboží, výplaty atd.)a pak už dál fungovat už z příjmu z prodeje?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
To víte, začínám nyní od nuly a výrobcům se asi zatím moc nezdám. Teprve budu vyřizovat ŽL, webovky, prodejnu atd. Ale nějak se začít musí. Naštěstí už se mi dva výrobci nyní ozvali, takže pomalu se něco děje. Učím se v tom teprve chodit, ale jsem učenlivá. Je to i to složitější, že jsem ještě na RD, která končí v únoru a teprve v únoru půjde nejmladší do školky. Takže počítám s tím, že budu potřebovat zaměstnankyni a brigádnici pro první měsíce a vydělám si ani korunu. Myslíte, že stačí mít prostředky na 3 měsíční chod prodejny (nájem, zboží, výplaty atd.)a pak už dál fungovat už z příjmu z prodeje?
Pokud byste tam neměla ty zaměstnance, řekla bych, že to stačí. Ale takto si nejsem jistá. Vydělat čtvrtý měsíc na nájem, plat zaměstnancům (plus to co na zaměstnance odvedete) a ještě do toho platit faktury bude dle mě dost na knop
- Citovat
- Upravit