Na co mám nárok?

51
16.12.10 10:00

Na co mám nárok

Dobrý den prosím Vás chtěla jsem se zeptat 13 měsíců jsem byla na úřadě práce a v listopadu jsem nastoupila do práce kde mi 31.ledna končí zkušební doba.Od 8.prosince jsem na neschopence protože jsem zjistila že jsem těhotná mám nárok vůbec na nějakou neschopenku.A co potom až mi skončí zkušební doba mám se nahlásit na úřad práce.Teď jsem v 9tt bydlím u rodičů otec v rodném listě napsaný bude nějaké alimenty bude taky platit ale stýkat se nebudem mam nárok na nějaký sociální dávky jestli ano kdy se mam nahlásit na socialku děkuji moc za odpověd

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
andela
16.12.10 10:50

8-o , promiň … asi to vyzní krutě … ale opravdu musíš být tak brzo na neschopence?? Máš tak těžkou práci?? Z tebe musí mít zaměstnavatel teda radost :lol: . Jinak mám pocit že nedostaneš nic, od pracáku určitě ne, musíš mít omakaný rok … tuším že nebudeš mít nárok ani na tu matřskou co je půl roku kolem porodu, ale to nevím 100%.
A co jako otec? to byl jen chvilkový úlet?Přijde mi to značně nezodpovědné spoléhat se na okolí kde ti co dají … vím že je těžké najít práci ale když už jí máš … no nic. :) Uvidíme jak poradí ostatní …

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.12.10 11:18

Andelo tohle jsem napsala jednou a málem mě tu pisatelky sežraly,co je mi prý do toho, takže raději píšu anonymně. Plně s tebou souhlasím, nějak nechápu jak si někdo může pořídit dítko,když nemá práci, bydlení ani zajištění ze strany otce, ale bohužel i to se stává.
Pro zakladatelku si, že až ti skončí zkušební doba, půjdeš se nahlásit na úřad práce. Nejsem si jistá, jestli něco dostaneš když nemáš odpracováno. Na mateřskou určitě zapomeň, nastoupíš rovnou na rodičák a ten budeš mít na 4 roky.

• Citovat
  • Upravit
andela
16.12.10 11:33
Anonymní píše:
Andelo tohle jsem napsala jednou a málem mě tu pisatelky sežraly,co je mi prý do toho, takže raději píšu anonymně. Plně s tebou souhlasím, nějak nechápu jak si někdo může pořídit dítko,když nemá práci, bydlení ani zajištění ze strany otce, ale bohužel i to se stává.
Pro zakladatelku si, že až ti skončí zkušební doba, půjdeš se nahlásit na úřad práce. Nejsem si jistá, jestli něco dostaneš když nemáš odpracováno. Na mateřskou určitě zapomeň, nastoupíš rovnou na rodičák a ten budeš mít na 4 roky.

tak já se za svůj názor nestydím, a pomocí smajlíků snad je k pochopení že to myslím s nadhledem. Je to každého věc jak si co udělá :) Jen se mi to zdá fakt až mooc lehkovážné a nezodpovědné celé komplet .. ne jen to že teda bude dítko … tak třeba se stala nehoda, nevím, zakladatelka to nenapsala … snad se ještě ozve a napíše no … taky mě zajímá co dělá za práci že musí být tak brzo doma … já dělala v krámě za kasou a dr mě nechala doma od 13tt, ale mě fakt bylo šoufl z toho vedra (v supermarketu bez klimy a větrání je to v létě špica), já byla zalézlá celý léto skoro doma. Jinak bych mohla makat klidně do porodu.

• Citovat
  • Upravit
andela
16.12.10 11:34

mmch když se dívám na ten počet příspěvků, tak mě až napadá jestli to není zas jedna z provokujících diskuzí :D

• Citovat
  • Upravit
51
16.12.10 11:46

není to nic provukujicího jen jsem se zeptala jestli nejaka o tom něco neví kdyby to šlo do práce bych chodila ale dělala jsem na smenny s lepidlem a barvou takze trošku nebezpečné a bohuzel to je tak jak to je a natakovy odpovedi nejsem opravdu zvědavá je to to poslední co právě teď potřebuji slyšet bohužel nemám takovy bezstarostný život jako některé tady prosila jsem o radu a ne o ktitizování ale děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.12.10 11:57

Ahoj, tak moje zkušenost byla stejná - lepila jsem a kolem mě bylo i ředidlo. SIce to nebylo ve zkušece, ale trochu jinak.
Odešla jsem taky krátce, hned jak jsem zjistila, že jsem těhotná.
Nic nedostaneš. Budou ti platit do konce smlouvy - marodku a pak tě vypíšou, mají na to právo.
Ale nedostaneš nic.. Budeš muset počkat, až se dítě narodí a mít na 4 letou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
16.12.10 12:00

no a řekla bych ani žádnou sociálku… Já teda neměla, nic, sice jsem vdaná nebyla, ale měla jsem stálého partnera, byli jsme spolu 5 let, takže jsem to táhla i sním výdaje a tak, ale jako nikdo se neptal jestli mám nebo nemám chlapa, prostě nic nedali.
Myslím, pokud sji nebrala nějaké dávky dřív - bydlení, nebo ta nouze, nebo jak se to jmenuje, tak nic nedostaneš navíc - něco s těhotenstvím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dada1511
16.12.10 12:06

Sem by se hodilo toto:

Dřív, než mě budeš pomlouvat a soudit můj život: obuj si moje boty a projdi moji cestu, projdi moji minulost, pociť moje slzy, zažij moji bolest, projdi roky, které jsem prošla já, zakopni na každém kameni, na kterém jsem zakopla já! Za každým vstaň a jdi dál, tak jako já! A až potom …můžeš soudit moje chování.

Myslím,že považovat její chování za nezodpovědné,je unáhlené,když nevíme,co ji k tomu dovedlo,a každý nemusí mít hned srdce na dlani,ne??Já taky nemám žaludek na potraty,i když každého věc.

Ale bohužel,myslím i já,že nemáš nárok na nic,až na rodičák.Do té doby budeš muset spoléhat na rodiče.Taky otec dítěte má k tobě vyživovací povinnost,to vyřídíš na sociálce,ale půjde to přes soud.Myslím,že vyživovací povinnost na tebe se vztahuje na období těhotenství a další 2 roky po tom.

Příspěvek upraven 16.12.10 v 12:08

• Citovat
  • Upravit
24798
16.12.10 12:06

No, a bereš nějaké peníze - nemocenskou? Asi jo, ne?
Potom bys měla brát nemocenskou od OSSZ i po skončení/zkušení pracovního poměru, brát ji až do konce šestinedělí a tím pádem si moci vybrat délku rodičovské… :think:

Zavolej na tu OSSZ, nebo zajdi (okresní správa sociálního zabezpečení) a zeptej se tam.

Pokud rodiče pracujou, myslím, že na skoro žádné další dávky nárok nebude, započítává se příjem celé domácnosti… Možná přístí rok porodné, ale tam si taky vůbec nejsem jistá, jak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
16.12.10 12:22
F.I. píše:
není to nic provukujicího jen jsem se zeptala jestli nejaka o tom něco neví kdyby to šlo do práce bych chodila ale dělala jsem na smenny s lepidlem a barvou takze trošku nebezpečné a bohuzel to je tak jak to je a natakovy odpovedi nejsem opravdu zvědavá je to to poslední co právě teď potřebuji slyšet bohužel nemám takovy bezstarostný život jako některé tady prosila jsem o radu a ne o ktitizování ale děkuji

nemyslím to zle, hned se neurážej .. nikdo nemá cestu vystlanou … z prvního příspěvku od tebe se dá vydedukovat fakt hodně variant … holt to osud někdy zařídí co?? Zmetek :/.
S barvama to chápu že musíš být doma .. to je fakt.
A co ten otec?? Ten se k ničemu, resp k vám nemá?? U něj nemůžeš hledat nějaké zázemí?? Zůstat s prckem u rodičů bude asi záhul :think: mmch co na to rodiče? Máš podporu aspoň v nich? :srdce:
Jsem teď od srpna taky na pracáku, makala jsem od školy kromě mateřský bez přestávky. .. takže vím že na pracáka spoleh není …
ještě dostaneš příspěvek na dítě.,Sociální příplatek se od ledna ruší (min týden jsem tam trapně šla jestli bych něco nemohla dostat bo mám od ÚP 1300 :roll: )
Blbý je, že se ti asi do společně posuz. osob budou počítat výdělky tvých rodičů .. takže si myslím že šance bude minimální … :think:

• Citovat
  • Upravit
51
16.12.10 14:50

na co mám nárok

jsem na neschopence od 8.12. takže jestli budu mít neschopenku placenou a jak dlouho to netuším ale děkuji moc za radu kde se zeptat hned příští týden se tam zastavím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2844
21.12.10 23:33

AHoj, pokud budeš mít neschopenku až do porodu, tak ti to bude platit sociálka a pokud máš 3 měsíce placenou nemocensou, což moc nevím, tak by jsi měla nárok na rodičák na 3 roky.
Já jsem OSVČ? pracivala jsem v kanceláři a od 3 měsíce jsem zůstala doma, bylo mi tak strašně zle, že jsem prostě pracovat nemohla. Platila jsem si nemocenskou, ale na mateřkou taky nárok nemám, rodičovský přízpěvek budu brát 3 nebo 4 roky, jak si vyberu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
23.12.10 09:54
Lumpi1 píše:
AHoj, pokud budeš mít neschopenku až do porodu, tak ti to bude platit sociálka a pokud máš 3 měsíce placenou nemocensou, což moc nevím, tak by jsi měla nárok na rodičák na 3 roky.
Já jsem OSVČ? pracivala jsem v kanceláři a od 3 měsíce jsem zůstala doma, bylo mi tak strašně zle, že jsem prostě pracovat nemohla. Platila jsem si nemocenskou, ale na mateřkou taky nárok nemám, rodičovský přízpěvek budu brát 3 nebo 4 roky, jak si vyberu.

jj, protože si musíš platit něco málo navíc :twisted: on jenom ten základ co OSVČ platí nestačí … ovšem když se jdeš nahlásit a tak, tak ti to neřeknou … jsem se to dozvěděla taky až po jaký době, když už stejně bylo pozdě. Takže kdybych teď šla, stejně ic nedostanu že … :nevim:

F.I. tak jak jsi na tom??? Dají ti něco??

• Citovat
  • Upravit
2844
8.1.11 00:02

musíš si platit navíc nemocenskou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat