Dánsko a bezpečnost

297
19.6.12 22:27

dánsko a bezpečnost

Ahojky,
pro naší letošní dovolenou jsme si vybrali Dánsko, ale z několika nezávazných zdrojů jsme se dozvěděli, že se tam krade? Nevím jestli ti známí měli jem smůlu nebo je to jev častější. Nemáte, prosím, některá zkušenosti s cestováním po Dánsku. Jedeme se třema dětičkama (7,4,1) pod stan. Budu ráda za každé zkušenosti a informace. Bereme si kola a chtěli jsme jet až na nejsevernější místo a pak pomalu dolů po západním pobřeží a pak přes všechny ostrovy do Kodaně. Určitě nevynecháme Legoland :-). Děkuji Hanka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Nesinka
19.6.12 23:15

Ahoj, zila jsem tam rok a bezpecnejsi zemi neznam, urcite meli vasi znami jen smulu. Pokud se tam teda nic zasadniho nezmenilo za posledni tri roky. Urcite se byde krast ve velkomestech atd, kde jsou „naplavy“ (i kdyz tech je v Dansku extremne malo), ale ta trasa, co jste si vybrali, je hezka a urcite bezpecna. Jako asi bych v kempu nenechala fotak ve stanu, to zas ne, ale napr. kola pred kramem jsme v zivote nezamykali. Ten severni cip je moc hezkej, muzete stat pravou a levou nohou kazdou v jinym mori :-) A Legoland je proste bomba i pro dospelyho. Krasnou dovcu preju :-)

• Citovat
  • Upravit
297
19.6.12 23:23

Děkuji ještě malý dotaz ostrov Mon
asi to pisu blbe ty vysoke bílé skály stojí za to? Díky Hank

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
19.6.12 23:34

Dánsko je naopak jedna z nejbezpečnějších zemí, určitě se nemusíš bát. Vyhýbala bych se akorát čtvrtím s větším množstvím muslimů. Jinak ale absolutně ok. My jsme si kola ani nezamykaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
20.6.12 07:14

No pokud přežíváš krádeže u nás, tak v Dánsku určitě nebudeš mít problém :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
20.6.12 08:34

Tak na ten ostrov, to se musím mrknout do mapy, který to je. My byli akorát na ostrově Endelave, to je takový pidiostrůvek na východním pobřeží. Jinak to západní pobřeží je hezké, jsou tam pláže a takové ty typicky skandinávské chatky.

Edit: Našla jsem ten ostrov :mrgreen: Nevím přesně, jestli jsem na něm byla, třeba se najde někdo, kdo konkrétně tam byl. Ale když jsme projížděli před lety do Švédska, tak jsme na jeden z takových ostrovů cestou zajížděli. Nebylo tam nic jakože superextra zajímavého, ale hezký dánský venkov rozhodně ano. Jediné, co o téhle dolní oblasti ostrovů kolem Kodaně zvláštního vím, je že je tam spousta krásných hradů, které v té horní části (na poloostrově) nejsou.

• Citovat
  • Upravit
9263
20.6.12 08:53

Asi měli zrovna blbou zkušenost :think:
já zůstala koukat že si NIKDO :! nezamyká auto když jde nakupovat, před barákem taky nikdo nezamyká auto, domy se nezamykají, no to by u nás asi nebylo možné 8o :mrgreen:
Kodaň i Legoland je super volba tak přeju krásnou dovču :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
297
20.6.12 09:01

DIKY moc, ja jsem si to myslela jen manžel přišel s tím, že tam byl jeho kolega dvakrat a pokaždé mu vykradli auta a dalšího kolegu prý okradli, proste meli smulu. Ještě poradíte co určitě navštívit s dětma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9263
20.6.12 09:09

My tam byli už asi 6× a nikdy nic :think:
asi kolega narazil na Čechy :jazyk: :mrgreen: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nesinka
20.6.12 09:12
@hanka29 píše:
DIKY moc, ja jsem si to myslela jen manžel přišel s tím, že tam byl jeho kolega dvakrat a pokaždé mu vykradli auta a dalšího kolegu prý okradli, proste meli smulu. Ještě poradíte co určitě navštívit s dětma?

No, s dětma kromě Legolandu… ono v Dánsku moc takových těch superúžasných věcí není. Když vynechám Kodaň a Legoland, tak třeba jet s nimi na kole na dva dny na nějaký menší ostrůvek a celý ho „prozkoumat“ a přespat tam. Zrovna to Endelave je docela pěkný ostrov. Ale ono v Dánsku v podstatě nic není (snad mě teď ostatní neukamenují), není tam divukrásná příroda ani nic takového. Je to jenom hezká upravená bezpečná země :D

• Citovat
  • Upravit
9263
20.6.12 09:22

@Nesinka
no to souhlasím, maximálně někam na kole, stejně je všude rovina tak se jede krásně :potlesk:
vedle Legolandu je ještě Lalandie, něco jako velký aquapark tam se dá den taky strávit ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
20.6.12 10:18
@jessikka píše:
No pokud přežíváš krádeže u nás, tak v Dánsku určitě nebudeš mít problém :D

Přesně tak :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek