Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chci se zeptat, jestli nekdo mate zkusenost se zajezdem s cestovkou (lepe receno s tour-operatorem) ITS Billa. Vzala jsem si to dneska v krame, jen tak, ze si to doma u kafe prohlidnu, a jsem prekvapena, ze maji pekne hotely, 4hvezd minimum, hodne jich znam z nabidek Fishera apod.
Ale jsou na nasem trhu teprve od r.2009, a co jsem pochopila, funguje to vsechno jen pres telefon… ![]()
Jeli byste s nimi? My mame dovolenou uz vybranou i zaplacenou, ale ted chceme jet na posl. chvili jen ja+dite+moje mama, na nejaky last minute, tak jestli mam koukat i na tohle (nabidky Fishera, Firo Tour apod uz znam nazpamet
)
diky
Ja znam jen ITS a sice z Nemecka. Loni jsem s nima byla a maximalni spokojenost.
Naši byli s holkama v Rakousku a taky naprostá spokojenost.
Halka
Ja uz jsem si o tom neco nasla na netu, mne vubec nedoslo, ze je to „to“ ITS, ktere funguje v Nemecku atd uz desitky let. Moc nechapu to spojeni s Billou, ale nasla jsem si i recenze atd., a funguje to (zatim
). U nas jsou nově, resp. asi 2-3 roky teprve.
Dobrý den,
v loňském roce jsme s touto cestovní kanceláří byli v Řecku byli jsme velice spokojeni a pro to jsme jí zkusili znovu a zároveň taky naposledy.
Doporučuji kdo se chce vidat s Billou na Malorku ať se obrní
trpělivostí a ničemu se nediví. Na letišti na nás nečekal delegát museli jsme hledat po celém letišti jejich stánek a posléze na parkovišti delegáta u stánku Vám řeknou u jakého východu máte delegáta a u delegáta na které parkoviště máte jít na autobus to vše v angličtině nebo němčině kdo se nedomluví má sakra smůlu. Vše je nelogické a docela hektické. Pak nás čekal autobus plný Němců. Delegátka v autobusu se nás zeptala kdo je z Prahy jel jsem pouze já a přítelkyně. V němčině nám řekla co nás čeká. Ptal jsem se kde máte českého delegáta, kterého jsem si zaplatil a je uveden i v katalogu a na jejich stránkách. Delegátka česky mluvíci je pouze na mobilní a to pouze pondělí až sobota od 10- 13 hod. Poprosila nás ať případě potřeby dodržujeme tyhle časy. Řekl jsem a co, když budeme něco potřebovat mimo tento čas? Pak tam máme německého nebo anglického delegáta. Ten kdo se nedomluví má skutečně velký problém. V hotelu jsme v den odjezdu přišli o večeři. A na letišti v den odletu byla delegátka, kterou jsem oslovil na jakou odbavovací přepážku máme jít, když letíme do Prahy- Odpoveď mám zjištěné pouze německe klienty musíte si to zjistit sami v hale. Ostrov je opravku hezký, ale určitě již ne nikdy více s touto cestovkou. Vše je tam uzpůsovené pro Němce já jako Český klient jsem byl zcela ignorován… ![]()
Tak to já s nimi byla loni na Rhodosu a letos v Turecku, v obou případech na nás čekala česká delegátka hned na letišti, posadila nás do autobusu a druhý den byla schůzka v hotelu. Pak byla na telefonu. V Turecku měli dokonce pro případ nutnosti i kontakty na českou lékařku a Turka vystudovaného v Čechách, oba pracovali v místní nemocnici. Pobyt i služby bez problémů, že přijdu v den odjezdu o večeři, je normální, mají to tak všechny cestovky, první a poslední den je prostě na transfer. Ostatně poslední den je v hotelech check-out snad už v poledne? Neznám hotel, kde by to bylo jinak. Pravda, v Turecku nás na cestě domů delegátka nedoprovázela na letiště, jel s námi německý delegát a jen nás vysadili před příslušným terminálem, ale najít letadlo do Prahy nám moc práce nedalo. Pojedeme s nimi zas. Cenově, zvlášť u firstmoment, jsou na tom daleko líp než české cestovky
@MajkaF píše:
Tak to já s nimi byla loni na Rhodosu a letos v Turecku, v obou případech na nás čekala česká delegátka hned na letišti, posadila nás do autobusu a druhý den byla schůzka v hotelu. Pak byla na telefonu. V Turecku měli dokonce pro případ nutnosti i kontakty na českou lékařku a Turka vystudovaného v Čechách, oba pracovali v místní nemocnici. Pobyt i služby bez problémů, že přijdu v den odjezdu o večeři, je normální, mají to tak všechny cestovky, první a poslední den je prostě na transfer. Ostatně poslední den je v hotelech check-out snad už v poledne? Neznám hotel, kde by to bylo jinak. Pravda, v Turecku nás na cestě domů delegátka nedoprovázela na letiště, jel s námi německý delegát a jen nás vysadili před příslušným terminálem, ale najít letadlo do Prahy nám moc práce nedalo. Pojedeme s nimi zas. Cenově, zvlášť u firstmoment, jsou na tom daleko líp než české cestovky
Vidim to stejne, mam stejnou zkusenost (taky letos Turecko), na cestovku nemuzu rict nic spatneho.
V dubnu 2013 jsme byli na Tenerife. Na letišti jsme dlouho hledali delegáta, potom nemluvili česky ale pouze německy a anglicky. Celý týden si nás nikdo nevšiml
museli jsme si vše zajistit sami(výlety)A to bylo ceestovkou řečeno, že bude český delegát. Jinak v hotelu vše v pořádku. Ale s touto cestovkou už nikdy vše se točí jen kolem Němců.