Dantem – pracovat tam nebo ne?

26.11.25 12:55

Dantem ano či ne??

Zdravím, jsou tu pouze staré diskuse na téma Dantem. Online nábor nových pracovníků probíhá jak?? Olomoucký kraj
Děkuji za odpovědi :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.11.25 13:12

Ahoj, nevím, zda se tento rok něco změnilo, ale já nastupovala brigádně do DANTEmu v Olomouci 2 roky zpátky. Zaregistrovala jsem se do systému a nábor probíhal v budově na ulici Kosmonautů. Říkali nám, jak inventury probíhají, pak jsme vyplňovali test (jednoduché počty).

• Citovat
  • Upravit
26.11.25 13:13
@Anonymní píše: Více

A pracuješ tam ještě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
2.12.25 22:09

Byla jsem v DANTEMu několik let zpět, tehdy brali jen na DPP. Byla to fajn brigáda při studiu.

Jen při cestování autobusem do jiného města bylo třeba ohlídat, kde přesně ten autobus staví. Bývaly tam dvě stanoviště autobusu blízko sebe a já nevěděla, že jsou dvě. Takže jsem byla na místě, ale nenastoupila jsem, protože autobus jel jinam než byla moje inventura. Až později jsem potkala inventurníky, co jeli autem na moji inventuru a dozvěděla jsem se, že náš bus stavěl o pár metrů dál a už je pryč :zed: Neměli už pro mě místo v autě, takže jsem se tam neměla jak dostat a měla jsem absenci (a stržené peníze ze mzdy, ale na to se upozorňovalo předem, že se takto absence nahrazují). Snažila jsem se jim vysvětlit situaci, ale neuznali mi to :( Pro mě tehdy tvrdá zkušenost. Potom to označili nějak přehledněji i s mapkou, tak aspoň další brigádníci nemuseli trpět stejně jako já :)

I přes toto nedorozumění si myslím, že to byla dobrá brigáda a mám radost, že teď berou na DPČ. Jsem na ÚP a ráda bych se k nim zase vrátila.

EDIT: Podle aktuálních informací se už za to nestrhává, bylo to skoro deset let zpět :)

Příspěvek upraven 15.02.26 v 18:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.12.25 20:29

Jsem už pár let registrovaná v Praze. Je to velká firma, takže nábor bude nejpíš stejný - řeknou něco o firmě, o práci. Kdo měl zájem, tak dělal opravdu primitivní test na rozpoznávání množství a tvarů (např. kolik je modrých trojúhelníků atd). Pak rovnou zaučení..ráce se čtečkou. Na každé směně se ale ptají, kdo je poprvé a připoměnou na místě.
Jaké velké minus bych uvedla, že směny jsou často kratší, než jsou v systému. Když se člověk v noci nemá jak dopravit domů ze svozového místa, tak se rozhodně nevyplatí platit z půlky vydělaných peněz taxi apod. Taky není dané, že pokud se člověk přihlásí na směnu, tak ji taky dostane. Mě teď dva měsíce po sobě z několika směn potvrdili vždy jednu dvě.
Pokud jsi schopná pracovat často, jsi hodně flexibilní, tak věřím, že to může být jinak a budou tě na směny vybírat častěji. Já to beru jako přivýdělek, ale rozhodně to není stabilní a jistý výdělek.
Edit: Dantem ma formálně několik samostatných firem. Takže pak je to pro tebe hromada papírů, protože t měsíc co měsíc chodí potvrzení a výplatnice od několika různých firem. Zároveň je to opruz kvůli daním, prootže růžový papír můžeš podepsat u jednoho zaměstnavatele, takže tipuji, že si budeš muset nějak vybrat?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat