Dar chce zpět

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
smajlik345
28.10.20 13:27
@Anonymní píše:
Nene neublížila jen to chce prostě přepsat na člověka který mu je sympatický. Sama nevím proč nikdy jsem se s dědou nežádala právě naopak když jsem mu šla pomoct se zahrádkou on byl ten který na mě řval že ještě tohle udělat a tamto. Abych byla konkrétní jedná se o dům a pozemek.

Aby nu ten sympaticky člověk nemazal med kolem úst a nemanipulujeme s ním.
Nevracela bych nic, jen bych se příp. poradila s právníkem, zda to fakt nemusím vracet. Ať víš na čem jsi

• Citovat
  • Upravit
13955
28.10.20 13:30

Me teda prijde naprosto nechutny chtit zpet dar. Za predpokladu, ze byl venovan s rozmyslem, bez natlaku, se zdravym rozumem a vztahy jsou dobre. Uprimne? Pokud toto splnujete, nic jste si neprovedli, tak bych z rozmaru nic nevracela. Obzvlast pokud dum chce venovat nekomu mimo okruh pribuznych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
28.10.20 14:19
@Anonymní píše:
Nene neublížila jen to chce prostě přepsat na člověka který mu je sympatický. Sama nevím proč nikdy jsem se s dědou nežádala právě naopak když jsem mu šla pomoct se zahrádkou on byl ten který na mě řval že ještě tohle udělat a tamto. Abych byla konkrétní jedná se o dům a pozemek.

A tušíš, proč je mu ten člověk najednou (píšu najednou, protože před dvěma lety to děda zřejmě viděl jinak) tak sympatický?
Je to někdo jiný z vašeho příbuzenstva? Někdo, kdo se s dědou dlouhodobě pravidelně stýká a třeba mu pomáhá? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
28.10.20 14:20

My jsme to teď řešili, dar může darujici požadovat zpět pouze v zákonem stanovených důvodech. To je treba tyrani, kradeze.. proste nezakonne a moralne nevhodné chovani vůči darujicimu. To, ze si to rozmyslel a chce to dát někomu jinému, mezi ne opravdu nepatří. Navíc on už si nemá co rozmyslet a rozdávat. Je to tvoje. Předpokládám, že teda jsi za ty dva roky stihla jít na katastr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
28.10.20 14:20

Taky bych nic nevracela, to přece nejde, že neco dostanete a ten druhý si to časem rozmyslí. Pravni nárok na to nemá, pokud jsi se s ním třeba hned po tom nepřestala stýkat, nebo mu najednou přestala pomáhat a i to se blbě dokazuje. A morální nárok také ne. Víš o koho jde, komu to chce darovat? Není děda nějak nemocný, že by třeba už neměl dobre myšlení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
28.10.20 14:31
@Everyone píše:
Prijde mi korektní dar vratit.
Tedy pokud jsi do nej mezitim nevlozila nejaky vyznamny obnos treba na rekonstrukci

Ono je rozdíl chtít vrátit starou almaru nebo dům. Vrátit dům ve kterém už nějakou dobu bydlím, zařídila jsem ho, opravila atd. je něco jiného než nějaká věc kterou lze snadno oželet např ta skříň. Tady to spíš vypadá, že do toho domu nějaký obnos vložila. Starou kredenc bych taky „korektně vrátila“. A od dotyčného si už nikdy nevzala ani suchý rohlík. Jenže to je moje povaha, každý to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
28.10.20 16:25

@Bafonek

NIkde nečtu, že by v domě zakladatelka bydlela, nebo do něj dala nějaké finance na zhodnocení.

• Citovat
  • Upravit
2169
28.10.20 17:41
@Everyone píše:
@BafonekNIkde nečtu, že by v domě zakladatelka bydlela, nebo do něj dala nějaké finance na zhodnocení.

Taky to nikde nečtu. Jen předpokládám, že když se jedná o dům darovaný před dvěma lety tak do něj asi něco přeci jen vložila. Pokud ho má jen přepsaný na sebe a nic do něj nedala a stále tam bydlí děda, tak bych mu ho taky vrátila zpět. A od té dědovi sympatičtější osoby bych očekávala, že se o dědu náležitě postará. Ale o tom taky zakl nepíše, kdo se o dědouška stará. Ono to občas bývá tak, že jeden dostane a druhý se stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15051
28.10.20 18:00
@Anonymní píše:

V tom případě at tě ani nenapadne něco vracet, ten člověk dědu zmanipuloval, byla bys hloupá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
28.10.20 18:05
@Anonymní píše:

Asi bych nedělal nic, taková zdržovací taktika. Ono to vyšumí. Kdyby naléhal, nech si poslat papíry znova a zase to nech u ledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
28.10.20 18:06
@Bafonek píše:
Taky to nikde nečtu. Jen předpokládám, že když se jedná o dům darovaný před dvěma lety tak do něj asi něco přeci jen vložila. Pokud ho má jen přepsaný na sebe a nic do něj nedala a stále tam bydlí děda, tak bych mu ho taky vrátila zpět. A od té dědovi sympatičtější osoby bych očekávala, že se o dědu náležitě postará. Ale o tom taky zakl nepíše, kdo se o dědouška stará. Ono to občas bývá tak, že jeden dostane a druhý se stará.

Anebo ho třeba dostala a nechává ho chátrat, což se dědovi nelíbí a chce proto dům přepsat na někoho jiného… všechno je možné… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
28.10.20 18:14
@Moringa píše:
Anebo ho třeba dostala a nechává ho chátrat, což se dědovi nelíbí a chce proto dům přepsat na někoho jiného… všechno je možné… :think:

Jojo k tomu nám zakl podala málo informací. Nejsme v reálném obraze. Nebo jí naopak ten dům dal s tím že se o něj /dědu/ postará a ona to nedělá tak se děda naštval. Nebo děda má stařecké vrtochy a za měsíc bude chtít dům věnovat někomu jinému atd atd. Možností spousty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
28.10.20 18:22
@Bafonek píše:
Jojo k tomu nám zakl podala málo informací. Nejsme v reálném obraze. Nebo jí naopak ten dům dal s tím že se o něj /dědu/ postará a ona to nedělá tak se děda naštval. Nebo děda má stařecké vrtochy a za měsíc bude chtít dům věnovat někomu jinému atd atd. Možností spousty.

Přesně… možné je všechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone
28.10.20 19:12

Nekdo se uz ptal, jestli ho zhodnotila..ale neodpovedela

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.10.20 22:24

Možná by bylo fajn zjistit, proč to děda chce přepsat i když právně už dům není jeho.
Možná jde u dotyčného o vypočítavost, jak rychle přijít k penězům.

My v rodině „řešíme“ něco podobného. Nejde tak o nás, ale neskutečně mě to štve. Část rodiny vzdálené (bratranci, sestřenice) se před x lety odstěhovala do ciziny. Jeden člověk, ale tady podědil dům a hrob (návrat v plánu není)
My občas zajedeme na hrob a podívat se na dům, který chatrá (je to u nás, ale přeci jen dál od nás). Jen že jdeme zavzpomínat na příbuzné, kteří už nejsou mezi námi a nikdo jiný na hrob nezajde jak je rok dlouhý. Nic od toho neočekáváme.
Jenže známému se rozsvítilo v hlavě, poté jak jsme mu říkali, že dům chátra, na hrob taky nikdo nezajde atd…
Až po x letech zajel na hrob, našel si kontakt na příbuzného, kterému dům patří. A protože příbuzný má sice blízkou rodinu, ale prý se s ní nestyká. Tak tento znamý mu leze pod kůži a že by mu mohl dům přepsat. Když se vlastně se svoji rodinu nestýká (děti a vnuci).
No jestli to příbuzný udělá, tak doufám že jeho děti a vnuci budou proti tomu bojovat. Protože dům patří jim, a ne známému, který chce přijít lehce k penězům. A přitom si pro korunu nechá vrtat koleno. Chce pro své dítě dům, tak přemyšlí jak to udělat nejjednodušší cestou.. :pocitac: :pocitac:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max