Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já si přeji pod stromeček tento : a to právě kvpůli tomu, že je to jak na kapsle, tak na mletou kávu..
http://www.korunka.cz/…onghi-ec-410
@PajaSal píše:
Ten vypadá dobře, je pěkný i do kuchyně:)
S dovolením se vetřu… odešlo mi presso a budu se muset poohlédnout po novém, tak jsem zvědavá, kdo co doporučí… ![]()
Pokud dana osoba pije kavu jen obcas, tak si myslim, ze nema cenu kupovat kavovar a uz vubec ne ten, ktery je na kapsle. ty kapsle jsou dost drahe, takze i kdyz kavovar bude stat „jen“ par tisic, tak se dotycny/a nedoplati na tech kapslich…ale tot jen muj nazor
@blackbirdka píše:
Já si přeji pod stromeček tento : a to právě kvpůli tomu, že je to jak na kapsle, tak na mletou kávu..
http://www.korunka.cz/…onghi-ec-410
A ty myslíš že je to na ty klasické kapsle? např. dolce gusto atd.
Je jak na kapsle tak na mletou kávu,,, ale to je jen můj tip za mne..
@blackbirdka píše:
Je jak na kapsle tak na mletou kávu,,, ale to je jen můj tip za mne..
JJ
Já jen že to na kapsle právě není ale na pody, což je káva napěchovaná do sáčku, např. jako sága čaje, ale to asi víš
tím rozhodně nechci dělat chytrou, jen mám doma něco podobného a myslela jsem si, že tam třeba půjde zrovna ta kapsle dolce gusto a ono nic ![]()
Zapomeňte na kapsle, je to drahý a hlavně to není káva…nejlepší jsou klasické pressovače ![]()
@DianaAndílek A co je v kapslich? Ja myslela, ze kapsle je tvorena normalni kavou, jen je naporcovana a vakuove balena a tudiz vzdy cerstva. Chces rict, ze ty kapsle jsou vsechny s instantni kavou?
Já teda dolce gusto nemám, ale uvažuji o něm. na složení kapslí i na jejich webu je psáno, že v kapslích je 100% mletá pražená káva Arabica. ![]()
Máme KRUPS, koupili jsme si ho na vánoce před necelými třemi lety. Stál kolem 11-ti tisíc, chtěl jsem aby to umělo kapučíno a nemuselo se to dělat tryskou, ale aby z toho přímo tekla pěna. Kapučína byly dobrý, ale udělali jsme jich asi 100, protože se to muselo pořád čistit od mlíka a každou chvíli to chtělo odvápnit.
Má to v sobě počítadlo a v záručních podmínkách bylo přímo uvedeno, že aby platila záruka, tak se může udělat maximálně 6000 káv.
Tenhle týden se s námi rozloučil, po necelých třech letech a odhaduju že zvládl uvařit tak 7500 káv. Pokusím se ho nechat ještě opravit tak uvidím jak dopadnu. Jestli už to nepůjde, tak budu muset vybrat něco novýho a asi vezmu něco jednoduššího, kapučíno už požadovat nebudu, ale chtěl bych asi zase něco s mlýnkem na zrnkovou kávu, to se mi na tom totiž líbilo.
Takže vybírejte důkladně a dejte na reference, aby to něco vydrželo. Necelý tři roky se mi zdá na takovej výrobek dost málo.
Přeju hodně štěstí při výběru.
No ja prave vidim vyhodu v kapslich v tom, ze ta kava je naporcovana… takze kdyz je dotycky jen obcasny pijak kavy, tak prave ma narozdil od pakoveho pressa vzdy „cerstvou“ kavu. Kdyz si domu koupis baleni mlete kavy, tak ji musis do tydne spotrebovat, jinak ti vyprcha aroma, tusim se tam kazi i ty tuky obsazene v ni.
Nevyhodou je cena kapsli a to, ze do daneho stroje pasuji bohuzel jen kapsle od vyrobce. Takze to chce uz dopredu nekde u nekoho ochutnat, jaka ta kava z tech kapsli chutove je…
Ahoj,
chtěla jsem se zepetat, jestli někdo nemáte zkušenost s nějakým kávovarem nebo něčím takovým, nevím jak to přesně nazvat, kde nejsou potřeba kapsle? Chtěla bych to jako dárek na Vánoce, ale ne jen na kávu, ale třeba i na čokoládu dělanou doma? Daná osoba kávu pije občas, tak nemá cenu kupovat kávovar za 10 000..Něco univerzálního, třeba aby to bylo i na kávu obyčejnou i na kapsle nebo tak něco. Úplně nejlepší by bylo na tu čokoládu domácí ale nevím jestli něco takového vůbec je. Budu moc ráda za všechny názory.