Co dát babičce?

maminka-misa
28.10.12 10:31

Co dát babičce ?

Zdravím,

babička bude mít narozeniny, ale týká se to třeba i Vánoc.
Nikdy nevím čím bych jí obdarovala. Když jsem byla menší tak mě vždy něco napadlo, teď vůbec.

Je jí 71 let, všechno má a nic nechce. Když jí koupím krém nějaký lepší, tak ho nepoužívá a ještě mi to dá jasně najevo. Není to ale taková ta fůrie, ona si to neuvědomuje.

Máte nějaké nápady? PROSÍM PROSÍM

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5064
28.10.12 10:32

Poukázka do lékárny :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
28.10.12 10:36

Moje babička třeba hodně trpí na bolesti zad a krku, tak jsem jí koupila takové ty hřejivé masti, co si může sama namazat, nebo jí prostě namažu já, aby viděla, jaké to je. Ona si to oblíbí a používá to :) ale kdybych jí to jako první neudělala já, tak si toho doma taky ani nevšimne. Starší lidi jsou většinou dost skeptičtí vůči novým věcem. Nebo hodně pije čaje, tak nějaké dobré čaje, křížovky, ráda si vykládá karty, tak karty, kdy už má ošklivé, ponožky co neškrtí, nové pantofle… :nevim: spíš prostě potřebné věci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
28.10.12 10:37

Většinou dávám balíček kosmetiky, kteerou běžně používá…
Takže omtknu jakýou značku laku na vlasy, krému na ruce, mýdla s dávkovačem a tak a zabalím jí to…dám jí od každého více kusů…a babička je mlsalka, takže balíček třeba belgických pralinek nebo nějaká lepší bomboniera ji potěší…

Letos řešíme, co babičce a dědovi od přítele. Vždycky jsme dávali dárkový koš s tím, co mohou jíst…a pak jsme viděli, že ona to zase rozděluji ostatním jako dárek a my dostali něco, co jí přinesl někdo jiný. Chápu, uštří tím…ale celkem nás to štvalo, tak jsme se letos rozhdoli, že dostanou 10kg prášek na praní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
28.10.12 10:43

A co darkovy kos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
muž 40
28.10.12 10:45

dárek pro 71 ženu

Ahoj, pokud je vitální, samostatná a tak tak je dobrý nápad, který je tu uvedený - prostě nějaký kupón někam. Zážitků nemá člověk nikdy dost a třebas i kupón do lékarny určitě potěší, když bude vědět co s tím.

• Citovat
  • Upravit
15319
28.10.12 10:47

Moje babička je diabetik, takže dávám kvalitní dia čokolády a bonboniéry (udělám balíček), protože všechno ostatní odkládá a nepoužívá, u těch dia věcí vím, že z nich má radost a sní je. Je jí ale už přes devadesát, takže opravdu odmítá cokoli na sebe, do domácnosti, kosmetiku… :nevim:
Přijde mi fajn nápad @AstraG na tu poukázku do lékárny. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
28.10.12 10:48

Letos jsem jí koupila krásný polštářek z chráněné dílny. Má to i visačku s jejich adresou, líbilo se mi to a vím, že babička taky nikdy nic nechce. Toto je taková milá drobnost za 200, s tím, že jsme někomu pomohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1469
28.10.12 10:50

No tak my ji bereme na výlety, stejně už vše mají, vnoučat je nás mraky, takže vždy vyrobím listenu s poukazem na výlet a mají z toho radost největší oba :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka-misa
28.10.12 10:55

Poukaz do lékárny je dobrý nápad, akorát máme známou v lékárně takže máme nějaké výrobky zdarma nebo s velkou slevou.

Dárkový koš už dostala a hned mi ukazovala co nemá ráda a tohle že nemůže atd. Že nepotřebuje.

Kosmetiku nechce, tu jsem už dávala. To se také minulo účinkem.

Minulý rok jsem koupila novou výbavu do kuchyně, jako pánvičku, vařečky atd. To se jí líbilo, jelikož měla stoleté.

Na klouby a takové výrobky a preparáty, již jednou dostala, tuším před rokem a půl od mojí maminky. Hned jí to namazala, na to se jí dostala odpověď že ať to dá naší druhé babičce nebo dědečkovi, že o to nemá zájem.

Je to s ní opravdu občas na paličku, praštila bych spíš sebe teda.

Moc děkuji za nápady.

• Citovat
  • Upravit
maminka-misa
28.10.12 10:58
@goldenka píše:
Letos jsem jí koupila krásný polštářek z chráněné dílny. Má to i visačku s jejich adresou, líbilo se mi to a vím, že babička taky nikdy nic nechce. Toto je taková milá drobnost za 200, s tím, že jsme někomu pomohli.

Něco podobného jsme pořídili vloni na narozeniny, to by jste neviděli co dělala.
Ona není zlá, ale vůbec to nepochopila.
Když byla miminko, měla zánět mozkových blan, takže používá znakovou řeč-nemůže mluvit a jak bych to tak řekla. Asi takto: Moc jí to nemyslí a má tak trochu vlastní svět.

• Citovat
  • Upravit
maminka-misa
28.10.12 11:00

Jinak moc děkuji za nápady :)

• Citovat
  • Upravit
5635
28.10.12 11:04

Já to teda řeším většinou balíčkem z lékárny - nějaké vitamíny apod. Vím, že ony si je nekoupí, protože je NEPOTŘEBUJÍ, ale taky vím, že když už je mají doma, tak je zobou ;)
A jedna naše babi je čajíčková, takže kupujeme i takové ty sypané čaje v dárkovém balení. A druhá babi je kafíčková, takže loni jsem ji koupila takovou tu „pravou brazilskou“ a babi si ji nadšeně mlela po částech ve starém kafemlejnku ;) Prý konečně káva, co je KÁVA :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15201
28.10.12 11:08

Babička mi bohužel nedávno umřela,84 let, ale každý rok sem jí k Vánocům kupovala krabici sušenek, Siesty, ty milovala, pak sem jí dělala balíček aviváž+šampon, který používala + nějakou mast na bolení zad, konskou mast, ibalgin mast…manželovo babičce kupujem každý rok malý prací prášek + aviváž a je spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maminka-misa
28.10.12 11:11

Tak já mám čajíčkovou maminku.
Na Vánoce, jen tak či k narozeninám zaběhnu vždy jak mají sypané čaje a tu kávu a vždy jí tam něco vyberu a má strašnou radost.

Jenže s babičkou je to prostě jiný.

Včera jsem nadtím přemýšlela celý den, nic mě nenapadlo. Koukala jsem se na internet. Nic.

Máme tam jít dneska, takže to musím i dneska sehnat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný