Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jsme sami už léta. Na vánoce jedeme na návštěvu ke tchánovcům, vyfasujem dárky a jedem domů. Moji rodiče bydlí daleko a jsou rozvedení. Máma vánoce ani neslaví a nechce ani nikam jezdit, táta má svoji rodinu.
Já měla jako dítě Ježíška taky na 2× (jednoho s rodiči, bratrem a babičkou z mamčiny strany, druhého 25., když přijeli tátovi rodiče) a nijak jsem netrpěla ![]()
Přeci mi přijde lepší mít dárky na 2×, takhle má dítě haldu v jeden den a pořádně neví, co dřív.
My mame troje vanoce, rano doma, mala vstava pod stromecek, na vecer jedem k nasim, tam se sejde cca 12 clenu rodiny a druhy den mame stedry vecer u tchana a tam se slezem i se svarama cca 9 lidi, je to cvokarna, hekticky, ale ja to miluju, hlavne ten vecer u nasich ![]()
Na štědrý den u našich - jsou blíže a pak odjíždíme ke tchyni - je to k ní daleko a pak tam zůstáváme několik dní.
Ob rok máme Štědrý den už 23.12.
neboť sestra je rozvedena a mají synovce ve střídavé péči a tak se každý rok Štědrý den dává podle toho - buď 23. nebo 24…a od toho se odvíjí potom naše Vánoce…
Zapomnela jsem napsat, ze jedny rodice jsou jeste rozvedeny- takze vlastne 4 krat. Ja bych rada jeden den. Jako dite jsem to taky mela navickrat, tak nevim
Synovi je zatím 11 měsíců, ale budeme mít Ježíška na několikrát a nevidím v tom nic špatného (když jsem byla malá měla jsem to stejně a synovčata mají Ježíšků dokonce 5 a nevypadají, že by je to nějak poškodilo). Zatím to vypadá tak, že 24.12. bude Ježíšek u mojí mamky (bydlí kousek od nás) s tím, že k ní budeme chodit na večeři a první dárečky a mezitím se nastěhují dárečky pod stromek u nás. Takže 24.12. budou nadílky u nás a u ní. 25.12. pojedeme k tchánovcům, nezveme je a ani to nemáme v plánu.
@Anonymní píše:
Ahoj, chci se zeptat, jak to mate na vanoce vy? My bylidrive jezdili 23.12. K nasim, na stedry den jsme byli doma a prvni svatek k manzelovo rodicum, takze darky se predavali na trikrat. Jenze mam 2 letou dceru a prijde mi fajn mit pouze jednoho jeziska- babicky nam daji potaji darky a my je 24.12. Dame pod stromek vsechny. Preci nebude cekat na jeziska trikrat. Nasi nic nerikaji, ale manzelovo rodice jsou proti. Chapu, ze chteji videt, jak ma mala radost, ale druhou stranu vedi, ze muzou prijet na vanoce k nam, coz odmitaji. Jak to resite vy?
a co je na tom špatného dceři říci " Ježíšek ti je nechal u babičky"??? a všcihni budou spokojeni
My to řešíme tak, že jsme 24. spolu my 3 jako rodina,25.jdeme k mým rodičům(protože Ježíšek nadělil pod náš stromeček i dárky babičce a dědovi a u nich zase naložil pro nás..)26. jsme u tchánovců, kde se sejdeme ještě se švagrama, kteří mají taky malé děti a dáme si dárky s něma..
Nám to tak vyhovuje a jako děti jsme to taky tak měli..
Já bych na tom nic neměnila..
My jsme taky sami a to cely svatky, bydlime daleko, ja mam rada vanoce ve vlastnim na nechci taky travit svatky cestovanim.
Za rodinou jedeme v pulce prosince, kde posedime a predame si darky, ktere si pak nechame na pod stromek.
ale z detstvi mam zkusenost, ze od jedne babicky jsme meli darky u nich a ja vedela, ze se mam jeste na co tesit. Tak bych to udelala tak, ze od tvych rodicu si rozbali pod stromkem doma a pak bude mit neco jeste na druhy den u druhe babicky…myslim, ze pro dite to je i lepsi.
My jsme loni nechavali nektery darky na druhy den, jak toho bylo moc. Letos ke druhym narozeninam, stacilo dceri jeste min darku, nejlepsi byl ten prvni.
Ja nerikam, ze je to spatne, prave proto chci slyset, jak to chodi jinde, me zarazilo, ze jsou proti( delame to tak s moji nevlastni segrou, chteji jeziska jednoho), me se to tak osobne taky libi.
Já jako dítě měla dárky ještě u babiček, jako že mi je tam Ježíšek nechal o Štědrém dnu. Nikdy mi to nevadilo a brala jsem to jako jasnou věc a to i když jsem byla starší a na Ježíška nevěřila. Líbilo se mi dostat ještě dárky tam a tam.
Naše rodina to má jako vy, teda jezdíme až na Boží hod a na Štěpána a jsme tak spokojení. Nechtěla bych je připravit o tu radost, vidět vnoučata, jak si rozbalují dárky. Naše všechny děti (myslím i děti sourozenců) ještě věří na Ježíška a ptají se, jestli byl i u babičky a dědy Ježíšek a jestli jim tam něco nechal, je to hezké.
Jestli vy tak nejste spokojení a druhé babičce se to nelíbí, asi s tím nic neuděláte. Ale neberte jim tu radost
. Až bude vaše holčička větší, taky se k nim bude těšit, protože tam ještě bude mít nějaké dárečky. ![]()
Ještě jsem chtěla dodat, že mě by zase vadilo, mít na štědrý večer někoho doma..Pro mě to má to kouzlo, že jsme spolu jenom naše rodina(já, přítel a malý)..Když jsme byli s přítelem sami, tak jsme se každý rok střídali, jednou u našich, pak u jejich, ale když už máme svou rodinu, tak chceme být sami.. ![]()
U nás jsme všichni pohromadě, tada skoro, moje rodina(2 děti, já, manžel), tchánovci a švagrová s dětma a manželem. Všechny dárky pod jedním stromečkem, má to svoje kouzlo, i když vlastně Ježíšek nosí dárky jinam než k nám domu, ale jsme všichni spolu a je to fajn. Jinak už si to nedokážu představit
a potom jedeme za mojí rodinou, co je 300km daleko.
Ahoj, chci se zeptat, jak to mate na vanoce vy? My bylidrive jezdili 23.12. K nasim, na stedry den jsme byli doma a prvni svatek k manzelovo rodicum, takze darky se predavali na trikrat. Jenze mam 2 letou dceru a prijde mi fajn mit pouze jednoho jeziska- babicky nam daji potaji darky a my je 24.12. Dame pod stromek vsechny. Preci nebude cekat na jeziska trikrat. Nasi nic nerikaji, ale manzelovo rodice jsou proti. Chapu, ze chteji videt, jak ma mala radost, ale druhou stranu vedi, ze muzou prijet na vanoce k nam, coz odmitaji. Jak to resite vy?