Vánoce - jak na babičky :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
25.10.12 22:38

Tak já jako dítě měla Ježíška na dvakrát a byla jsem za to strašně ráda :)
Jinak my to máme na třikrát. Jeden rok jsme 24. s tchánovcema u nás, druhý den u mojí mamči a třetí den u táty. Letos budeme 24. u mojí mamči, 25. u nás s tchánovcema a švagrovou a 26. u táty.
Popravdě babičky chápu, taky bych chtěla vidět vnoučata jak rozbalují dárky. To je na tom to nejhezčí.

• Citovat
  • Upravit
59
25.10.12 22:39

Tak my měli vždy jednoho ježíška s dárečky od babiček a další sváteční dny jezdili postupně k babičkám na návštěvy. A taky to tak chci udělat, budeme mít první vánoce s naší dcerkou a já se na to moc těším, moji rodiče v tom nevidí problém dát nám dárky dopředu, ale jak na tom bude druhá strana netuším, ještě to neví, ale vzít si to nenechám. Takže udělej to podle sebe, přece jenom jsou to vaše Vánoce a je jen na vás jak jsi to uděláte.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1139
25.10.12 22:39

My máme Ježíška na 3 krát a všechny nás to baví :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.10.12 22:41
@suik píše:
My jsme taky sami a to cely svatky, bydlime daleko, ja mam rada vanoce ve vlastnim na nechci taky travit svatky cestovanim.

Za rodinou jedeme v pulce prosince, kde posedime a predame si darky, ktere si pak nechame na pod stromek.

ale z detstvi mam zkusenost, ze od jedne babicky jsme meli darky u nich a ja vedela, ze se mam jeste na co tesit. Tak bych to udelala tak, ze od tvych rodicu si rozbali pod stromkem doma a pak bude mit neco jeste na druhy den u druhe babicky…myslim, ze pro dite to je i lepsi.

My jsme loni nechavali nektery darky na druhy den, jak toho bylo moc. Letos ke druhym narozeninam, stacilo dceri jeste min darku, nejlepsi byl ten prvni.

To jsem i zrovna chtěla napsat, že kdyby měl malý dostat dárky od všech najednou, tak by toho bylo hrozně moc a s ničím by si stejně nehrál..
Takto si pohraje jeden den doma s novýma hračkama a pak má ještě dva dny plných dárků…

• Citovat
  • Upravit
3736
25.10.12 22:43

Ja bych od nich nechtela darky dopredu. Vzdycky jsem se tesila, ze po Vanocich jedeme jeste k babickam pro dalsi darky. Stejne tam jezdite na navstevu a podivat se na stromecek, tak o co jde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119

Přeci neochudíme babičky o tu radost pod stromečkem, víš jak děti rostou, tak se čím dál víc těší na to, že dostanou ještě a ještě… Takže Štědrý večer trávíme s mojí mamkou a její mamkou, protože jsou už samy a máme dárky a večeři u nás a pak jdeme ještě k nim (bydlíme v jednom domě) a další rok to otočíme a večeříme u nich, dárky jsou u nich a pak jdeme nahoru k nám na další dárky. Druhý den odjíždíme ráno k druhé babičce, kde jsme až do večera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833

Jako malá jsme měli normálně 24. vánoce doma a jelikož jsme bydleli ve společném domě s babičkou, tak po tom, co jsme si je doma rozbalili jsme chodili k babičce a pak 25. jsme jezdili k druhý babičce a bylo to super, milovala jsem, že jsem sice rozbalila dárky doma, ale ještě další mě čekali :dance: Prostě to Ježíšek nechal u babiček :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
539
25.10.12 22:44

AHojky tak mi máme Vánoce na 5 krát :-D na Štědrý den jsme doma, to je nekrásnější, pak 25 jdem k babičce (bydlí hned vedle nás) :-D pak další den přijede druhá babička :-D a 26 přijede třetí babička :-) (mojí mámy rodiče jsou rozvedeni) nu a pak ségry a bráchové s rodinami :-D je toho hooodně ale miluju to :-D :* :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.10.12 22:46

No, jako deti jsme meli Vanoce „troje“ Stedry den a potom kazdy svatek u jedne babicky.
Ted uz to mame jinak, s malou jsme samy, na Vanoce budeme s mou babickou a mamkou s pritelem, prvni svatek dojede mamcina rodina a druhy svatek jedu za tatkou a jeho maminkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.10.12 22:47
@Reinka píše:
Jako malá jsme měli normálně 24. vánoce doma a jelikož jsme bydleli ve společném domě s babičkou, tak po tom, co jsme si je doma rozbalili jsme chodili k babičce a pak 25. jsme jezdili k druhý babičce a bylo to super, milovala jsem, že jsem sice rozbalila dárky doma, ale ještě další mě čekali :dance: Prostě to Ježíšek nechal u babiček :srdce:

Právě, nechal dárky u babiček pod stromečkem.. :hug:
jako jak pak dítěti vysvětlit, že když dojde pak na návštěvu k babičce a nebude tam mít žádné dárky? :nevim: To mu řeknu, už jsi je dostal doma? To nemá logiku, na co potom babička stromeček má?

• Citovat
  • Upravit
59
25.10.12 22:49

Tak babička má snad stromeček proto, že jí taky ježíšek nadělil dárečky ne, to je celkem logický…A pokud od malička má dítě jedny Vánoce tak se přeci neptá proč nemá další den dárky, moc jsem tě teda nepochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.10.12 22:53
@campionka píše:
Tak babička má snad stromeček proto, že jí taky ježíšek nadělil dárečky ne, to je celkem logický…A pokud od malička má dítě jedny Vánoce tak se přeci neptá proč nemá další den dárky, moc jsem tě teda nepochopila.

A co jsi na tom nepochopila? že se bude dítě ptát, proč mu tam ježíšek nenadělil dárky?

• Citovat
  • Upravit
59
25.10.12 22:55

To taky, ale hlavně ten stromeček, přeci babičkám a dědečkům ježíšek taky nosí dárky a kam by je asi dal, když by neměli stromeček… @Silwinka87

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.10.12 23:00
@Silwinka87 píše:
A co jsi na tom nepochopila? že se bude dítě ptát, proč mu tam ježíšek nenadělil dárky?

No, tak bych mu jasne rekla, ze ke kazdemu chodi Jezisek 24. vecer… takze jeho darecky donesl domu a babicka ma stromek na sve darecky, ne??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.10.12 23:01
@campionka píše:
To taky, ale hlavně ten stromeček, přeci babičkám a dědečkům ježíšek taky nosí dárky a kam by je asi dal, když by neměli stromeček… @Silwinka87

To je taky pravda-jasné!!Blbě jsem se vyjádřila.. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný