Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@campionka píše:
@Silwinka87![]()
![]()
Ale stejně mi přijde hezčí, když si ty dárky dáme mezi sebou pod tím stromečkem..I když je to třeba až 26.prosince ![]()
Zakladatelko, zkusila ses vžít do role prarodičů? Vždyť vánoce jsou nejkrásnější hlavně díky dětem, a jaksi si nedovedu představit, jak by se asi měli cítit prarodiče? Jakože na nákup dárků jsme dobří, ale tu radost v dětských očích už nesmíme vidět? Zdá se mi to sobecké!
Nehledě na to, že každé dítě má rádo Vánoce a dárečky, tak si myslím, že dítěti nebude vadit, přijímat dárky třeba i na třikrát! ![]()
@amarie souhlasím, taky si myslím, že by byla slušnost dopřát prarodičům tu radost v dětských očích…
@amarie píše:
Zakladatelko, zkusila ses vžít do role prarodičů? Vždyť vánoce jsou nejkrásnější hlavně díky dětem, a jaksi si nedovedu představit, jak by se asi měli cítit prarodiče? Jakože na nákup dárků jsme dobří, ale tu radost v dětských očích už nesmíme vidět? Zdá se mi to sobecké!
Nehledě na to, že každé dítě má rádo Vánoce a dárečky, tak si myslím, že dítěti nebude vadit, přijímat dárky třeba i na třikrát!
jojo, to ja si uvedomuju, nestojim si tvrde za svym nazorem, ze je to tak nejlepsi, me by to tak vyhovovalo, ale asi to nechame tak, jak to je. Dekuji vsem
Dopřej tu radost násobnou. Bude se to líbit dceři i prarodičům.
Mame Vanoce 3×, nejprve 24. u nas, jenom my. Pak 25. jedni stari rodice, 26. pak druzi.
U kazdeho z nich necha Jezisek (24.) darky pro deti. Oni se na to strasne tesi jak se postupne chodi koukat co u koho pro ne nechal.
Kdyby ty darky byli pod nasim stromeckem bylo by toho prilis, znamo ze deti prilis darku nedokazi pojmout a pak nektere odsouvaji, maji z toho spis chaos a rozruseni, presyceni.
Takhle je to mnohem lepsi, z kazdymi z nich si uziji a vyhraji se postupne.
Zaroven 25. a 26. nemusim varit a i deti maju vzdy neco jineho, neokoukaneho.
Me to vsechno prijde pouze jako plus, nemenila bych.
Jsem už babička a asi by mi bylo hodně líto, kdybych byla ochuzená o ta rozzářená dětská očička. Od doby, co jsou dcery samostatné a mají své partnery a manžely, trávme Šťědrý den každý zvlášť a na první svátek se pak všichni, včetně mých rodičů, sejdeme u nás na sváteční oběd a po něm si nadělujeme dárky. Vnučce bude o vánocích 13 měsíců a bude mít u nás teda dárky od nás, od tety a od prababi s pradědou. Těšíme se na to všichni. A další vánoce bude mít vnučka ještě u druhé babičky s dědou, kde jsou taky hezky rozvětvení. Takže to bude mít natřikrát. Myslím, že v tomhle ohledu si každá rodina vytváří vlastní tradice, já jsem ráda, že u nás je to zavedeno takhle a vyhovuje nám to všem.
@amarie píše:
Nehledě na to, že každé dítě má rádo Vánoce a dárečky, tak si myslím, že dítěti nebude vadit, přijímat dárky třeba i na třikrát!
mě by ani nenapadlo si říct o dárky ![]()
Taky máme několikery Vánoce, už od doby co jsme s manželem spolu a i s malou v tom pokračujem dál. Ale přijde mi zas celkem pochopitelný, že třeba někdo to tak necítí nebo prostě je radši doma sám se svou „současnou“ rodinou, než že objíždí příbuzenstvo
Osobně by mi bylo tak trochu smutno, že jsme sami, jsem ráda, že se o Vánocích scházíme s rodinou..Týden před Vánoci jedeme na Vysočinu za manželovou babičkou (nevlastní, ale zná ji od malička a jsou tam velmi dobré vztahy), 23. si děláme takový klidný večer pro nás, loni jsme si dali my dva dárky a ozdobili stromek, letos nevím, 24. jsme u mých rodičů, kde je i moje babička, 25. jsme na oběd u manželova táty (jsou rozvedení) a dědy, odpoledne pak jedeme za manželovou babičkou, kde je i tchýně a tchán, švagr, no prostě zbytek rodiny
takže vlastně stromek, dárky 4×
přišlo by mi hrozně líto, že by si ostatní malou neužili ![]()
U nás jsou jen jedny Vánoce. K babičkám jezdíme před štědrým dnem. Všechny dárky dáváme až pod náš stromeček. Nám to tak vyhovuje.
A babičky jezdí ještě jednou se podívat o svátkách k nám a děti se jim chlubí jejich dárečky. Po té si už užíváme sami klidu, teda rekonstrukce domu. ![]()
U nás jedou dárečky na několikrát. Razíme tradici, že Ježíšek nechává dárečky pod každým stromečkem. Ještě nikdy jsme nebyli na Vánoce sami. Jeden rok jsme u mých rodičů, další rok u manželových rodičů. Bylo by mi silně proti srsti, kdyby rodiče měli zůstat na štědrý večer samotní. A myslím, že by jim to bylo strašně líto. Manželovi rodiče teď byli 2× samotní a bylo mi jich fakt hodně líto. Bohužel manželův bratr na rodiče kašle, takže letos jim to musíme vynahradit. Moji rodiče budou letos u mé sestry. Dětem Ježíšek nechává dárečky všude. Něco u mých rodičů, něco u manželových rodičů, maličkosti u každé tety (u mých sester), a ještě mají nějakou drobnost i u nás doma. Přijde mi to tak správné a děti se těší, že vždycky někde dostanou ještě maličkost. Stejně takhle jsem vyrůstala i já a žádné následky to na mě nezanechalo ![]()
My jsme na Štědrý den sami. Druhý den jedeme k mé mamce na oběd. Tam pod stromečkem kluci najdou další dárečky. Rovnou jim říkáme, že u babičky byl taky Ježíšek a nechal jim tam dárečky. Nic špatného na tom nevidím. Kluci se těší a je to lepší než pod stromkem hromada darů. Navíc moje mamka se také těší, až uvidí radost z dárků. ![]()