Vánoce - jak na babičky :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Silwinka87
25.10.12 23:02
@Barca12345 píše:
No, tak bych mu jasne rekla, ze ke kazdemu chodi Jezisek 24. vecer… takze jeho darecky donesl domu a babicka ma stromek na sve darecky, ne??? :think:
:palec:
  • Citovat
  • Upravit
59
25.10.12 23:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.10.12 23:10

I kdyz jako ja jsem pro to rozdavani darecku postupne… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
25.10.12 23:10
@campionka píše:
@Silwinka87 :palec: :D

:mrgreen: :mrgreen:
Ale stejně mi přijde hezčí, když si ty dárky dáme mezi sebou pod tím stromečkem..I když je to třeba až 26.prosince :hug:

• Citovat
  • Upravit
109
25.10.12 23:16

Zakladatelko, zkusila ses vžít do role prarodičů? Vždyť vánoce jsou nejkrásnější hlavně díky dětem, a jaksi si nedovedu představit, jak by se asi měli cítit prarodiče? Jakože na nákup dárků jsme dobří, ale tu radost v dětských očích už nesmíme vidět? Zdá se mi to sobecké!
Nehledě na to, že každé dítě má rádo Vánoce a dárečky, tak si myslím, že dítěti nebude vadit, přijímat dárky třeba i na třikrát! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
25.10.12 23:23

@amarie souhlasím, taky si myslím, že by byla slušnost dopřát prarodičům tu radost v dětských očích…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
466
25.10.12 23:46
@amarie píše:
Zakladatelko, zkusila ses vžít do role prarodičů? Vždyť vánoce jsou nejkrásnější hlavně díky dětem, a jaksi si nedovedu představit, jak by se asi měli cítit prarodiče? Jakože na nákup dárků jsme dobří, ale tu radost v dětských očích už nesmíme vidět? Zdá se mi to sobecké!
Nehledě na to, že každé dítě má rádo Vánoce a dárečky, tak si myslím, že dítěti nebude vadit, přijímat dárky třeba i na třikrát! :-)

jojo, to ja si uvedomuju, nestojim si tvrde za svym nazorem, ze je to tak nejlepsi, me by to tak vyhovovalo, ale asi to nechame tak, jak to je. Dekuji vsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
26.10.12 01:00

Dopřej tu radost násobnou. Bude se to líbit dceři i prarodičům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulikkk
26.10.12 06:08

proc to chcete vubec menit?

Mame Vanoce 3×, nejprve 24. u nas, jenom my. Pak 25. jedni stari rodice, 26. pak druzi.
U kazdeho z nich necha Jezisek (24.) darky pro deti. Oni se na to strasne tesi jak se postupne chodi koukat co u koho pro ne nechal.
Kdyby ty darky byli pod nasim stromeckem bylo by toho prilis, znamo ze deti prilis darku nedokazi pojmout a pak nektere odsouvaji, maji z toho spis chaos a rozruseni, presyceni.
Takhle je to mnohem lepsi, z kazdymi z nich si uziji a vyhraji se postupne.
Zaroven 25. a 26. nemusim varit a i deti maju vzdy neco jineho, neokoukaneho.
Me to vsechno prijde pouze jako plus, nemenila bych.

• Citovat
  • Upravit
10185
26.10.12 06:11

Jsem už babička a asi by mi bylo hodně líto, kdybych byla ochuzená o ta rozzářená dětská očička. Od doby, co jsou dcery samostatné a mají své partnery a manžely, trávme Šťědrý den každý zvlášť a na první svátek se pak všichni, včetně mých rodičů, sejdeme u nás na sváteční oběd a po něm si nadělujeme dárky. Vnučce bude o vánocích 13 měsíců a bude mít u nás teda dárky od nás, od tety a od prababi s pradědou. Těšíme se na to všichni. A další vánoce bude mít vnučka ještě u druhé babičky s dědou, kde jsou taky hezky rozvětvení. Takže to bude mít natřikrát. Myslím, že v tomhle ohledu si každá rodina vytváří vlastní tradice, já jsem ráda, že u nás je to zavedeno takhle a vyhovuje nám to všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
26.10.12 06:23
@amarie píše:
Nehledě na to, že každé dítě má rádo Vánoce a dárečky, tak si myslím, že dítěti nebude vadit, přijímat dárky třeba i na třikrát! :-)
:potlesk: :potlesk: :potlesk: absolutně přesný

mě by ani nenapadlo si říct o dárky :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sterezie
26.10.12 06:30

Taky máme několikery Vánoce, už od doby co jsme s manželem spolu a i s malou v tom pokračujem dál. Ale přijde mi zas celkem pochopitelný, že třeba někdo to tak necítí nebo prostě je radši doma sám se svou „současnou“ rodinou, než že objíždí příbuzenstvo ;) Osobně by mi bylo tak trochu smutno, že jsme sami, jsem ráda, že se o Vánocích scházíme s rodinou..Týden před Vánoci jedeme na Vysočinu za manželovou babičkou (nevlastní, ale zná ji od malička a jsou tam velmi dobré vztahy), 23. si děláme takový klidný večer pro nás, loni jsme si dali my dva dárky a ozdobili stromek, letos nevím, 24. jsme u mých rodičů, kde je i moje babička, 25. jsme na oběd u manželova táty (jsou rozvedení) a dědy, odpoledne pak jedeme za manželovou babičkou, kde je i tchýně a tchán, švagr, no prostě zbytek rodiny :mrgreen: takže vlastně stromek, dárky 4× :lol: přišlo by mi hrozně líto, že by si ostatní malou neužili :kytka:

• Citovat
  • Upravit
irinek
26.10.12 07:19

U nás jsou jen jedny Vánoce. K babičkám jezdíme před štědrým dnem. Všechny dárky dáváme až pod náš stromeček. Nám to tak vyhovuje. :palec: A babičky jezdí ještě jednou se podívat o svátkách k nám a děti se jim chlubí jejich dárečky. Po té si už užíváme sami klidu, teda rekonstrukce domu. :lol:

• Citovat
  • Upravit
5533
26.10.12 07:52

U nás jedou dárečky na několikrát. Razíme tradici, že Ježíšek nechává dárečky pod každým stromečkem. Ještě nikdy jsme nebyli na Vánoce sami. Jeden rok jsme u mých rodičů, další rok u manželových rodičů. Bylo by mi silně proti srsti, kdyby rodiče měli zůstat na štědrý večer samotní. A myslím, že by jim to bylo strašně líto. Manželovi rodiče teď byli 2× samotní a bylo mi jich fakt hodně líto. Bohužel manželův bratr na rodiče kašle, takže letos jim to musíme vynahradit. Moji rodiče budou letos u mé sestry. Dětem Ježíšek nechává dárečky všude. Něco u mých rodičů, něco u manželových rodičů, maličkosti u každé tety (u mých sester), a ještě mají nějakou drobnost i u nás doma. Přijde mi to tak správné a děti se těší, že vždycky někde dostanou ještě maličkost. Stejně takhle jsem vyrůstala i já a žádné následky to na mě nezanechalo :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
26.10.12 08:11

My jsme na Štědrý den sami. Druhý den jedeme k mé mamce na oběd. Tam pod stromečkem kluci najdou další dárečky. Rovnou jim říkáme, že u babičky byl taky Ježíšek a nechal jim tam dárečky. Nic špatného na tom nevidím. Kluci se těší a je to lepší než pod stromkem hromada darů. Navíc moje mamka se také těší, až uvidí radost z dárků. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný