Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Poradíte mi prosím nějaký malý dárek pro 7 letou holčičku v druhé dřídě? Jdeme ke kamarádce na návštěvu, takže opravdu jen taková pozornost. Sama mám dva kulky, takže s holkama opravdu nevím. Napadlo mě nějaké tvoření náramky, korálky. Nevím jestli omalovánky by ji třeba bavily.
@Mata132
u nás v tomhle věku frčelo cokoliv do vlasů, bižuterie (korálky, náramky, prstýnky) ale i to tvoření. Pak hodně takové ty sešity s úkoly, hádankami, kvízy. Omalovánky už moc ne. Jo a ještě různé zdobené krabičky na drobnosti ala šperkovnice.
@Mata132 píše:
Poradíte mi prosím nějaký malý dárek pro 7 letou holčičku v druhé dřídě? Jdeme ke kamarádce na návštěvu, takže opravdu jen taková pozornost. Sama mám dva kulky, takže s holkama opravdu nevím. Napadlo mě nějaké tvoření náramky, korálky. Nevím jestli omalovánky by ji třeba bavily.
Cokoli s Frozen
Polstarek, kvarteto, celenka, zezlo, ponozky, tricko, penal, kabelka… Uspech zarucen
Nemáte nápady na dárky pro holku, panenky ji moc neba, Lego máme. Sportovní vybavení taky. Jsem letos totálně bez nápadů. Koupím ji hodinky, ale co dál?
Mě v tom věku brali ještě pořád panenky
nebo byli takové ty hlavy, na kterých se daly zkoušet účesy apod
Naše dostane k 6. narozeninám koloběžku, knížky, sadu na výrobu mýdel a sponky, čelenku apod.
@Any11 ještě mě napadlo předplatné nějakého časopisu (to dostal starší) nebo společenskou hru
Chtělo by upřesnit, co má ráda, kromě toho sportu. Pokud chceš investovat ještě do něčeho většího (nevím, v jaké cenové relaci pořizuješ hodinky), tak třeba válecí pytel nebo hamak do pokojíčku? Pokud ráda tvoří, tak nějaký kreativní sady? Nejlépe něco, co si sama může vyrobit a pak používat - barvy na sklo/keramiku/tričko. Doplňky do pokojíčku s motivem oblíbených postaviček (nástěnné hodiny, povlečení, polštářky, přehoz přes postel). Určitě nějaké věci do vlasů na parádu i aby držely vlásky při sportu (hairagami sponu třeba). Pokud se parádí, tak možná i nějakou tu dětskou toaletní vodu? Stolní hru, deskovku nebo karetní (super jsou Černé historky, mají i dětskou verzi). Fakt záleží na tom, jaká je, no. Stejně stará neteř dostala od prarodičů globus s podsvícením a byla nadšená
Hodně si „vyhraje“ i s bílou magnetickou tabulí na zeď, kreslí si na ni fixkama, sbírá magnetky, už začíná vystavovat fotky s kamarádkami nebo oblíbených zpěvaček…
No, a znám i holčičku, která si úplně ze všeho nejvíc přála lístky na Romea a Julii na ledě. Už to dávno není šestiletá holčička a o tom představení žvaní doteď ![]()
@SlečnaDahlia ano, jde mi o něco většího. Rovnou vymyslím i Vánoce. Dcera tancuje (tam skoro nic nepotřebuje
, rada tvoří. Takže jsem vymyslela stav na korálkove náramky. Jinak je spíš taková klucici, třeba ledové království u ní je už dlouho out a stejně měla nejradši Olafa. Je trochu jiná než holčičky v jejím věku. Mne přijde, že prostě všechno má
do pokojíčku se jim s bráchou už bohužel nic nevejde ![]()
Mám skoro 7,5 letou dceru a k 7 mých narozeninám a Vánocům dostala: spacák, čelovku, velké Lego, panenku Jessiku od Gotz a oblecky na ní, stavebnici s roboty, luk a šípy, kolečkové brusle, kouzelné čtení s atlasem světa a českou historií. Plus nějaké knížky, hry - baví ji i různé smartgames, puzzle ![]()
Od firmy Bloco, jmenuje se to invaze robotu, ale uz to nikde nemuzu najit (a to jsem to kupovala asi v listopadu) ![]()