Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čím byste jej obdarovaly? Peníze se nehodí, dárkový koš taky ne. Něco na památku, ale co?
Náš děda kolem 80 let dostal tyto dárky - velkou plazmovou televizi,notebook, nový mobil, digitální foťák
Ne vše od nás,ne vše najednou. Máme pokrokového dědečka, věda a technika ho zajímá, i ve vysokém věku se snaží jít s dobou a pořád se vzdělávat v oboru, ve kterém pracoval. Vidí docela dobře - po laserové operaci očí.
Jinak nevím, proč by se nehodil třeba dárkový koš. Kromě těchto věcí dostal i dárkové koše, různé vitaminy, čaje, bylinkové sirupy z obchodu Zdravíčko, ničím nepohrdl a za vše byl rád.
Peníze - pokud to není vyloženě chudý dědeček, který je úplně sám, tak v tomto případě souhlasím s Tebou, moc se nehodí. Jinak proti penězům jako dárku nic nemám.
Nebo co třeba knihy, předplatné oblíbeného časopisu? Záleží fakt na tom, jak je na tom dědeček zdravotně, jaké má zájmy.
já teda v tomhle jedu každej rok v dárkovém koši na vánoce a narozky-děda rád pravej uherák,klobásky,ferneta či bechera joa platím mu roční předplatný křesťanských a zemědělských novin:jedno vánoce,druhý narozky…jinak u našeho dědu je to taky těžký,
Určitě je hezké zaplatit blahopřání v místních novinách i s fotkou, nebo taky třeba nechat zahrát v rádiu v dechovkách.
Předplatné časopisu je dobrý nápad. Jinak záleží na tom, co všechno má a co rád dělá. To je rada, co? ![]()
A má domeček, zahrádku? My naší babi k 80.tinám (letos v září) kupovali nějaké lepší a kvalitnější vybavení na zahrádku od Fiskarsu - dostala sadu hrábí, zahradní nůžky s dlouhou rukojetí - no prostě dárky, které na zahrádce určitě užije.
Nebo na památku dostala od vnoučat zarámovanou fotografii celé rodiny (sice je to smutný, ale z rodiny už žijí jen dva lidi) a od synovce dostala zase zarámovanou fotku všech žijících příbuzných z její strany.
Třeba naši si letos přáli předplatné časopisu, tak ho dostanou, to se mi zdá taky dobrý dárek. Nebo nějakou pěknou knihu - třeba i naučnou.
Jenže to se špatně doporučuje, když nevím zda je děda ještě vitální a slouží mu zdravíčko.
(naše babča je čupr - zastane velký barák i se zahradou - pořád lítá po světě, na dovolenou atd.)
Jestli něco na památku, tak zajdi do nějaké prodejny, kde vyvolávají fotky, tam většinou dělají různé dárkové předměty, hrnečky, kalednáře apod., tam si myslím bys vybrala něco podle svého gusta a hlavně tam můžeš nechat na vše dát fotku rodiny, nápisy apod. Nebo se vyrábějí číše k výročí. Já letos nechám dělat právě něco v téhle prodejně. Loni jsem takhle nechala s fotkama dělat tričko, polštář, hrnečky. Ale jak jsem psala, jsou tam i jiné věci. Zkus to ![]()
ahojky my našemu dědečkovi kupovali velké dárkové košíky vždy jsme mu tam nechali zabalit to co měl nejraději všelijaké mlsotky..ale i třeba lahvinku nebo dobrou kávu sýry či salámy…prostě to co miloval a co mu zdravíčko dovolilo si dát ![]()
Ahoj,
tak záleží přímo na dědečkovi, jak je vitální, co ho baví a kolik do toho chcete investovat.
My jsme v nedávné době pořizovali k 80-tinám elektrické kolo, dědeček je moc spokojený ![]()
Ahojky,
mám 3 prarodiče 80+ a každoročně řešíme tenhle problém minimálně na Vánoce a narozeniny. Každoročně je to doprovázeno slovy „my nic nepotřebujeme, všechno máme“.
Poslední dobou to opravdu řešíme „dárkovým“ košem. Nekupujeme „hotový“. Nakoupíme, co mají rádi a zabalíme jim to sami (případně necháme v obchodě zabalit).
dekuju za nápady, asi nakoupíme co má rád a uděláme koš. taky hodně čte, ale na knihu si netroufám
zvedaváholka píše:
dekuju za nápady, asi nakoupíme co má rád a uděláme koš. taky hodně čte, ale na knihu si netroufám
Tak zkuste poukázku do prodejny knih ![]()