Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dala bych jí dárek stejného charakteru, jako jste si dávaly před jejím otěhotněním (já nevím, knížky, šperky?).
Wellness víkend bych asi krátce před porodem, navíc v dnešní době covidové moc neuvítala, a je pravděpodobné, že i dost dlouho po porodu po tom ani nevzdychne (respektive vzdychne mnohokrát, ale bude to dost nerealizovatelné
).
Před porodem sem byla ráda, že sem ráda, nikam se mi nechtělo.
Co jsem naopak ocenila za dárky, byl velký netekouci termohrnek a termopradlo. A balík se susenym ovocem.
Wellnes bych ji nekupovala. Někdo do bazénu třeba nemůže/nechce kvůli infekcim na ktery je tehotna nachylnejsi. Na masaze muze jen těhotensky apod. Zvlášť když je to chvíli před porodem. Může porodit dřív a ani to nevyužije. Co mě napadá jako praktický dárek jestli máte možnost tak nějakou poukázku na rozvoz jídla, obědu nebo něco takovýho. To se jí bude po porodu hodit. Jinak bych ji dala cokoliv tě napadne co by se jí mohlo líbit a nemusí to mít s těhotenstvím nic spolecnyho.
Koupila bych to, co by se jí líbilo i bez toho, aby byla těhotná.
Knihy, poukaz na oblečení, kosmetika, čaje…
Tak pokud jsi se zeptala a ona si preje neco pro miminko, tak bych ji to splnila.
@Wani píše:
Koupila bych to, co by se jí líbilo i bez toho, aby byla těhotná.Knihy, poukaz na oblečení, kosmetika, čaje…
To bych udelala, pokud bych se neptala a ona mi nerekla co si preje.
Kup co jí dáváš normálně. Mě potesi knížka třeba, nebo balíček něco dobrého na zub. Nebo třeba lístek do divadla/ kina, pokud je očkovaná a baví ji to. Wellness bych určitě nedávala, před porodem bych už neměla náladu někde jezdit a dost procedur je pro těhotné nevhodných.
@Tarena píše:
To bych udelala, pokud bych se neptala a ona mi nerekla co si preje.
Ale zakladatelka chce něco dát ji, ne dítěti (tomu po narození).
Wellness je blbost, si myslim, virivku nevyuzije, saunu taky ne, bezne masaze taky ne, do bazenu se vetsina tehotnych boji, tak nevim, co by tam vlastne delala
Navic ne kazda je pred porodem jeste aktivni, vetsina chce mit od 8 mesice klid a maloktera je takovy strelec jako ja, ze jede klidne pres pul republiky.
Wellness urcite ne. Dala bych knizku, poukazku na obleceni, masaz (mne udelala hrozne dobre jak ta tehotenska, protoze me hrozne bolela hlava od zad, tak i po porodu - byla jsem u stejné paní, která vedla i porodní kurzy a fakt super). Já nevím, nijak bych to asi nesměřovala k téhotenství nebo nastávajícímu mateřství, pro mě to byl docela opruz všude všechno „pro budouci maminku“ a to využiješ, až se malá narodí
. Pár takových dárečků je fajn, ale je dobrý nezapomínat na tu osobu jako takovou
jo a taky mě hrozně potěšil dvoudenní skipas s hlídaním, protože lyžování milujj. Malá se narodila v červenci, takže s půlroční už to šlo.
@Wani píše:
Ale zakladatelka chce něco dát ji, ne dítěti (tomu po narození).
No tak se nemela ptat. Ale popravde z toho prispevku nejde poznat, zda se ptala nebo ne.
Nedávno tu byla obdobná diskuse, zkusila bych mrknout na tipy tam. Mně třeba potěšila knížka (Ne)Máma, kde jsou různé vtipné fejetony o mateřství a dětech, ocení hlavně ti, co už děti mají, pro ty má text přidanou hodnotu. Jinak se toho dá vymyslet hodně, záleží na tom, v jak přátelském jste vztahu, jak drahé dárky si dáváte apod. Dostat může kojící /těhotenský polštář nebo jen nějakou směs kojících čajů, knížky, poukaz na oblečení (např. obchod Mammina, mají tam věci, co se dají unosit i po porodu, krásné střihy, dobré materiály) aj.
Já jsem dostala knížky Mámě od Vandy Schreierové a Naše cesta ke kojení od Terezy Mynářové. Obě mě moc potěšily a vracím se k nim ráda 😊
Maminka tady chodí, proto anonym
Nevím co koupit budoucí mamince za dárek k narozeninám. Je to má velmi blízká osoba, když se ji zeptám, řekne ať koupím něco miminku. To nechci, miminku koupím až se narodí, chci něco pouze pro maminku.
Přemýšlela jsem nad nějakým wellness víkendem, ale protože má narozeniny těsně před porodem… Nevím zda by toho využila těsně před porodem.
Co by jste koupily, aby dárek maminku potěšil a byl pouze pro ni?