Vánoce v garsonce

2
13.12.21 12:56

Vánoce v garsonce

Zdravím,

nemáte někdo tip jak v opravdu mini garsonce vytvořit vánoční výzdobu? Poprvé s přítelem slavíme Vánoce spolu, momentálně bydlíme u něj v garsonce, než našetříme na něco většího. Já Vánoce naprosto miluju, vždycky u nás bylo x druhů cukroví, všude výzdoba, krb, vánoční filmy sešla se celá rodina atd. Jenže teď už z rodiny moc lidí nezbylo (úmrtí i hádky) a přítel má od malička Vánoce spojený s hádkami a rozvodem rodičů, takže je nikdy neslaví. Chtěla jsem mu ukázat tu hezkou tvář Vánoc (a i sama si jí připomenout), ale problém je v tom, že ta garsonka je fakt malinká a já s tím malým prostorem neumím pracovat… Napadá vás něco? Na zdi a okna nemůžem nic dávat (zákaz od majitele), mám jen pár svíček ale nemáme žádnou volnou poličku nebo stůl…

Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
864
13.12.21 12:59

Jakože máte zákaz pověsit si do okna světýlka? A záclony mít můžete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.12.21 13:00

@Lalule jakože na okno nesmíš dát ani samolepku popř světýlka? Máme úplně nová okna, chlap vymyslel systém háčků, takže světýlka drží. plus samolepky.. mmchdm, s přítelem si udělejte hlavně pohodu, není to přeci o výzdobě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Alriga
13.12.21 13:02

Uolne nerozumím tomu „na zdi nesmime nic davat“. Ani svoje vlastni obrazky?
Kdysi se v malých chalupach vesel stromecek ke stropu, ale to asi nebude ta prava rada. :lol:
Ja bych dala do velke vazy vetve, ozdobila 1 az dvema ozdobami. Svícku na jidelni stul, vánoční prostirani, vůně. A dobre jidlo, hudba, pohoda, usmev, milujici naruc.
Snitky chvoji se dají povesit i na zrcadlo, ja je prikladam do kosiku s ovocem, na tac s cukrovim. Jmeli nade dvere nebo na lustr, utrit prach, slavnostne se obleknout… a Vanoce jsou tady! :lol:

• Citovat
  • Upravit
Alriga
13.12.21 13:07

Napady

• Citovat
  • Upravit
31278
13.12.21 13:12

Na stůl adventní věnec, větvička se dá pověsit třeba i na dveře (já takhle měla na dveřích od spíže i šatní), zvenku ozdoba, přes horní okraj tenký provázek/saturna a nalepené z vnitřní strany izolepou, to nebylo vidět :D
Nemůžeš mít ani světýlka na garnyži u okna? Nebo jsem si jeden rok na háčky věšela hvězdičky přímo na záclonu.
Ozdobu, jmelí, malou větvičku můžeš pověsit i za lustr.
Také máme minibyt.

No a poličku, pokud nemáte volnou, tak si ji na ty tři týdny uvolni, věci, co na ní jsou jistě nejsou životně důležité a přežijí i v šuplíku :)

Příspěvek upraven 13.12.21 v 13:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215

Máme nový okna a bez světýlek to prostě nejde. V dětským pokoji mám světýlka na přísavku, tak to normálně prodávají a v obýváku hvězdu, tu mám zavěšenou na drátku, zaháčkovanou za rám okna. Ani jedno okna nepoškodí. Jinak jsou i vánoční dekorace, které jsou na podstavci a dají se postavit do okna na parapet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24777

Krásně vyzdobit se dá i garsonka ;) a nemusí to být nic velkého..
světýlka majiteli bytu opravdu NIC nezničí a samolepky na okně taky ne.. stačí se nechat inspirovat..
mrkni na pinterest nebo stačí i google jako „vánoční výzdoba v garsonce“…

je spousta dekorací, co nezaberou místo (např. snadno odstranitelný háček na utěrky nalepíš na dveře od bytu a klidně i v interiéru a na něj už věšíš - ne těžké - vánoční věnce, ozdoby apod.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.21 13:28

Bydleli jsme v 1kk i s dětmi a normálně jsme tam nacpali i stromek. Holt se nedalo chodit otvírat okno :mrgreen: Ale bohatě stačí na stůl váza s větvemi a kouličkami, nějaké svíčky, světýlka do oken (troufám si tvrdit, že nikdo nemůže zakazovat pověsit si světýlka do oken třeba jen izolepou nebo zavěšením na rám), na dveře se dá dát věnec nebo jiná závěsná dekorace a vůně! (vonné svíčky nebo purpura, ne františek, to byste se v tom malém prostoru zadusili).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
13.12.21 13:42

Já měla v garsonce i velký živý stromek (vlastně to byly jediné vánoce, co sem kdy měla živý strom), záleží jak to máte uspořádané no. Samolepky na okna ti nic nezničí, světýlka bych koupila aspoň taková ta malá na tužkové baterky, někam na polici posadit třeba skřítka, na stůl adventni věnec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
13.12.21 14:07

Na okna nic dávat nesmíte? Jakože ani folie? aha. nevadí, okna jsou nepodstatné. Navíc nevím, jak by pan majitel zjistil, že si zevnitř nalepíte takové ty vánoční řetězy. Já je tak lepila na lištu žaluzií.

Kolem futer taky jdou dát řetězy, dělám to tak každý rok, a to ani bývalý majitel nevěděl, že jsem si kvůli tomu nad futra dala hřebíčky, aby to drželo a abych mohla pověsit jmelí.

V garsonce jsem lepila řetězy po obvodu skříní, a zkombinovala je se světýlkami. Vypadalo to nádherně. Na zrcadla a skla jsem lepila právě folie na okna. Na dveře, pokud bylo sklo, tak taky ty folie, nebo nalepit izolepou nějakou kupovanou ozdobu v podobě hvězdičky nebo zvonečku, je toho plno. Můžeš udělat na vchodové dveře věnec.

Na stole bylo cukroví a adventní věnec.

Nevím, v čem je problém. Můj otec má taky garsonku a dovedl ji sám vyzdobit, a to je chlap, který Vánoce tak neprožívá (ale hecnul se kvůli děckám).

Takže nevidím problém :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.12.21 14:11

Akorát, zakladatelko, v kontextu tvé minulé diskuze, bych to fakt nepřeháněla. Ať přítele nenaštveš tím, že toho na něj navalíš moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
13.12.21 14:23

Majitel vám nemůže zakázat dávat světýlka do oken :nevim:
Co b asi udělal, kdyby to zjistil?

Hele, my pronajímáme několik bytů a máme dohodu, že když si nájemníci chtějí dát něco na zeď, měli by se domluvit. A co myslíš :nevim: S větší policí se ti slušnější ozvou, ale třeba obrázky si běžně na zeď dávají. Co myslíš, že s tím uděláme? Prostě po jejich odchodu zamáznem díru sádrou a vymalujeme. :nevim: A upřímně, oni si ten byt pronajímají, aby v něm žili. Takže dírku ve zdi prostě neřeším. HOrší je, když si ke zdi dvěma velkými šrouby přidělají barpult. Ale stějně… Neuděláš nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
13.12.21 15:04

Respektuj pritele a zacni treba jrn par vetyvkami ve vaze. Kdyz to letos probehne v pohode a bude spokojeny, pristi rok muzes zas neco pridat. Ukaz mu, ze ho mas rada a ze ted ma tebe a spolu, si vybudujete svoje tradice a nove vzpominky :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
13.12.21 21:02

@Bábrdl no můžeš být ráda že tam nejdeš radiátory dveře a záchod :mrgreen:
Na díry do zdi se neptám a když být případně předáváme tak to buď zasadruji a klidně pretahnu štukem že nic není vidět ;)

Ale jsou tací majitelé kterým vadí úplně vše a diví se že nájemníci utíkají :zed:
Máme teď v pronajatém bytě natažený nový přívod el. do kuchyně ( v liště) no a při případném stěhování ať majitelka řekne jestli nechat nebo odstranit ;)
Vždy je to o domluvě.
@Lalule na okno stačí světýlka přidělat lepenkou pak sloupnes popř umyjes a oknu nic není a pokud i to majiteli vadí tak bych mu nacpal tu garsonku celou do análu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný