Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý večer milé maminky,
mám na vás menší prosbu. Potřebuji radu.
Za dva měsíce slaví můj malý synoveček 1. narozeniny a já nevím, co takovému prďolkovi pořídit. Asi by byla nejlepší nějaká hračka, ale vůbec nevím, co takové malé děti můžou a na co jsou ještě malí.
A ještě za týden přijede po 2 letech na návštěvu sestřenice se 4-letou slečnou a tak bych jí chtěla dát nějakou malou drobnost na přivítanou.
Máte nějaké nápady? Jelikož nemám ještě děti, tak je tohle opravdový oříšek pro mě ![]()
Moc děkuju za pomoc ![]()
Kluk dostal k roku odstrkavadlo,takovou tu motorku,za pul roku na ni jezdil,plastovou houpaci kravicku,taky byla hezka a nakladni auto (neco jako byla za ns tatrovka).
Pro holcicku neporadim,je toho hodne a nevim,cemu se venuje.
Tak já bych doporučila chlapečkovi např,nějakou vkládačků třeba dřevěnou.a holčičce nějakou ozdůbku do vlasů,nebo kabelku atp.je to takový ten parádnícký věk:-)alespoň u nás:-) a ještě frčí kuličková plastelína…
Ahoj. Na základě vlastní (už dvojnásobné) zkušenosti si myslím, že první narozeniny dítě moc neprožívá, je to spíš oslava pro rodiče (a u nás v případě mladší dcery zážitek pro starší dceru). Takže já jsem se třeba s příbuznými domluvila, aby to s dárky nepřeháněli a nejvhodnější mi přišly dárky typu dětské sušenky, instantní kaše atp. Pokud je roční oslavenec prvorozený (tj nemá starší sourozence), tak bych možná i tu hračku koupila, ale třeba my máme po starší dceři hraček tolik, že další mi přišly i zbytečné (samozřejmě nějaké nové dcera taky dostala). Pokud chceš vyloženě koupit hračku, tak nevidím problém vybrat nějakou i pro starší dítě - užije si ji později. Knížka, Duplo (sady se dají koupit za stovku, ale i za tisíce), auta, mašinky..
U čtyřleté holčičky už je to jiné, ta dárky očekává a těší se na ně - a v takových případech si já jako darující užívám tu radost v dětských očích. Holčičky v tomhle věku (samozřejmě ne všechny) milují vše s princeznami, Hello Kitty a podobné typicky holčičí dárky. Pokud má holčička dlouhé vlásky, tak bude mít radost z gumiček a sponek, radost by jí mohly udělat i samolepky, dětské nádobíčko, dětský elektrospotřebič (obojí se dá koupit v různém cenovém rozpětí podle vymakanosti
).
V obou případech bych se v první řadě pokusila domluvit s rodiči
.
Ahoj,
syn má 17 měs. a velmi rád si hraje s garáží:
http://auta-letadla-lode.heureka.cz/…araz-3-boxy/
Vlezou se do nich i ostatní autíčka, jsou přenosné a vydrží opravdu hodně. Plast je velmi odolný. Začal si s nimi hrát krátce po roce.
Holčičce udělá radost nějaká šperkovnice nebo sponečky do vlasů či čelenka. Alespoň té naší princezně (3,5). Vlasy má kratší (mikádo), ale vždy tam nějaká sponečka musí být. Vzhledem k tomu, že je průběžně ztrácí, je to vděčný dárek.
ahoj, já mám synovce i neteř, a k prvním nar. od nás dostali velký plyšáky- oslíka od Medvídka Pú a krtečka, a mělo to u obou úspěch, oslík je měkký, takže se po něm neteř i dost válela ![]()
K 1. narozkám můžeš tvrdé leporelo, dřevěné kostky, zatloukačku, tyč s kroužky, bubínek, vkládací kalíšky, větší autíčko, záleží, kolik toho už má. Leporelem nebo jinou tvrdou knížkou nic nezkazíš a je malá šance, že už má to samé.
Holčičce nějakou parádu do vlasů, kabelku nebo něco na tvoření - plastelína, křídy na chodník, velké korálky, puzzle a málo dílky (záleží na šikovnosti), knížka se samolepkami…
Holčičce bych asi koupila nějakou menší panenku…
A pro ročního kluka nějakou skládačku…
Tak u holčičky coby máma dvou kluků netuším. Ale - u těch kluků můžu říct, že jsou oba „elektrikáři“, tudíž cokoli, na co se dá mačkat a vzápětí to vyloudí nějaký pohyb, světlo či zvuk. Telefony, autíčka, plyšáci … Potěš koště ale pro rodiče.
Současně ale taky jako máma přidávám svojí trošku do mlýna - určitě nic nezkazíš, zeptáš-li se rodičů, zda nemají nějaké konkrétní přání. Těch pípátek doma už můžou mít tuny, a ovoce nebo plíny dětem nikdo nekoupí …
Jo, a ještě COKOLI s krtečkem a Mašinkou Tomášem. ![]()
Tak moje čtyřletá neteř byla naposledy úplně odvařená z růžové princeznovské korunky do vlasů a dalších serepetiček
a klukovi bych koupila nějakou skládanku,jak už tu psaly holky, nebo dřevěnou vláčkodráhu. Pro tak malého prcka stačí pro začátek jen samotné mašinky, naučí se je zapojovat za sebe
Ahoj holky,já bych se chtěla taky zeptat co koupit k prvním narozkám pro chlapečka když hraček má spoustu to prý nemám kupovat a oblečení taky né…tak co tedy koupit
![]()
Pavča S píše:
Ahoj holky,já bych se chtěla taky zeptat co koupit k prvním narozkám pro chlapečka když hraček má spoustu to prý nemám kupovat a oblečení taky né…tak co tedy koupit![]()
tak v tom případě, bych se zeptala co potřebují a nebo bych se domluvila, že dám penízky a ať si koupí co chlapeček potřebuje.
No peníze jsou sice blbý dárek, ale mě to třeba přijde vhodný, když mi někdo dá pro malýho penízky a já mu to buď uložím a pak třeba koupím co zrovna potřebuje.
Pavča S píše:
Ahoj holky,já bych se chtěla taky zeptat co koupit k prvním narozkám pro chlapečka když hraček má spoustu to prý nemám kupovat a oblečení taky né…tak co tedy koupit![]()
No to je asi fakt lepší se zeptat co potřebují. Jediné co mně napadlo je poukázka do obchodu s oblečením nebo hračkami kde je platnost aspoň rok, ať si pak maminka koupí větší oblečení, nebo hračky až budou klukovi 2 roky.
tak jsem holky nakonec koupila krásné povlečení do postýlky s medvídkem Pu ![]()