Kdo vám platil svatbu?

9079
8.4.11 13:24

Kdo vám platil svatbu?

Chtěla by jsem se zeptat, kdo vám platil svatbu? Rodiče nebo vy sami. Doteď jsem si myslela, že si jí budem platit sami, ale setkávám se od spousty lidí s řečmi, že ji platí rodiče. Jenže moji rodiče na to mít nebudou a z přítelovi strany nám to chtějí zaplatit. Jenže, aby nebylo našim blbě, když na to nemají. Tak jsem řekla, že si to zaplatíme sami. Jak to bylo u vás. Chci jenom rodiče a svědky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5331
8.4.11 13:25

Ahojky.My sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
8.4.11 13:26

také sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3641
8.4.11 13:27

Vše oko svatby jsme si platili sami a stejně tak jsme to zamýšleli s hostinou a ubytováním (cca 60 lidí - 40tis.) a nakonec nám to dali tchán s tchýní jako svatební dar a zaplatili to nečekaně. Dřív, když bylo zlato drahé, tak ženich kupoval prstýnky a nevěsta měla platit hostinu, to už se ale nedodržuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
8.4.11 13:27

Dřív bylo pravidlo, že satbu platili rodiče nevěsty.
Pak se na svatbu povětšinou skládaly obě rodiny a v dnešní době jí nejspíš platí ten, kdo na to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
8.4.11 13:28

nasi zaplatili jidlo a my o to ostani. meli jsme po obrade grilovani na zahrade asi pro 15 lidi vcetne deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662

Sami,v okolí jsme za ufa,protože tady to všem zácalovali rodiče :roll: A svatební dar od rodičů-NIC :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642

My si ji platili sami. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gama nepřihl.
8.4.11 13:31

Různé výdaje my sami. Oběd rodiče obou napůl. Hostinu jsme neměli, měli jsem jen malou svatbu - rodiče, sourozenci, prarodiče a oběd. Ano, dřív to platili rodiče, protože se lidé brali třeba hned po maturitě a logicky na to neměli. Vaši by se opravdu cítili blbě, kdyby platili jen ti druzí rodiče. Jestli to není problém, asi si to zaplaťte sami. Výše svatebních darů už se veřejně neporovnává, jestli ženichovi rodiče chtějí investovat :-)

• Citovat
  • Upravit
5463
8.4.11 13:32

také sami

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9079
8.4.11 13:33

Díky za podporu.Vím, že to tak dřív bylo. Mi jsme se pro svatbu rozhodli, ne rodiče, tak proč by ji platili oni. Mi to chcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
8.4.11 13:34

Platili jsme si ji sami, nicméně následně jsme od nich stejně dostali peníze - vzhledem k tomu, že svatba je mini, tak myslím, že když si ji zaplatíte sami, nebude to pro nikoho blbé a pokud vám něco chtějí dát, můžou potom jako dárek :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.4.11 13:34

Taky vše sami, ale po svatbě aniž bychom to dopředu věděli, jsme dostali od obojích rodičů příspěvek na svatební výdaje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
8.4.11 13:35

Všechno platili moji rodiče, šaty, kytky, výzdobu, hostinu, oblek pro manžela, oznámení, výslužky, všechno nám propláceli do detailu. Prstýnky máme dědičný po babičce s dědou. Manželovi rodiče pak přesně polovinu dali mým rodičům, ale nakonec se dohodli, že ty penízky dají nám, ať si za to koupíme co chceme :-D
Celý to stálo téměř 100t tis. Takže jsme dostali 50.
Byla to na obouch stranách vytoužená první svatba, i když jsme oba s manžou mladší děti, naši starší sourozenci se do svateb nijak nehrnou :mrgreen:
A tak to obě naše mamky pojaly, jako že je to jednou v životě, že se jim berou děti. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
8.4.11 13:37

Ahoj. My si ji platili sami, ale ve svatebních darech se nám to bohatě vrátilo. Měli jsme seznam, takže jsme dostávali věci, které jsme fakt potřebovali (na seznamu byli konkrétní věci včetně značky, kterou chceme). Od našich i mojí babičky jsme dostali finanční příspěvek, manželovi příbuzní zas dávali cenné dary a potom nám značně pomohli s financováním úvěru na bydlení.

Tohle srovnávání může být dost nepříjemné. Nemusí to být blbý jen vašim, ale i druhým rodičům, záleží na povaze. Asi bych se domluvila s přítelem (nastávajícím manželem) a pokud na to máte vztahy, tak bych se pak s rodičemi na obou stranách předem domluvila.

Mch, vaši nemusí vědět, od koho jste a kolik dostali přidáno :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný