Dárek pro kněze

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65678
29.10.22 11:10
@Anonymní píše:
Když on je takový hodně zaneprázdněný. O jeho soukromí nevím nic, jen že pije kávu, víno :lol:. Nikoho se zeptat nemůžu, sice znám dost lidí kteří s ním tráví víc času, ale ptát se jich nechci, moc se nepratelime a je mi to hloupé.

pokud se moc nepřátelíte, tak mi připadá divné kupovat mu tak drahý dárek. I jemu to může být trapné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 11:16

@vokishka Myslela jsem že se nepratelim s těmi lidmi, ne s knězem

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.22 11:20

K těm vínům, jako jo, je to fajn, ale přijde mi že je to takový dárek univerzální. Ještě by to k tomu něco chtělo prostě.

• Citovat
  • Upravit
21351
29.10.22 11:24

Volil bych řešení brokovnice - více dárku a něco se trefí.

Dárkový koš - víno, kafe, nějaký zobání u toho atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6682
29.10.22 11:25

Nic duchovního bych taky nekupovala, přijde mi to, jak kdybys programátorovi chtěla dát knihu o programování. :D Dobré víno je ok. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
29.10.22 11:33
@Anonymní píše:
K těm vínům, jako jo, je to fajn, ale přijde mi že je to takový dárek univerzální. Ještě by to k tomu něco chtělo prostě.

Pro člověka o kterým evidentně nic nevíš je to naprosto dostačující. A je úplně fuk jestli to je kněz nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.10.22 11:52
@Anonymní píše:
Zdravím :mavam:. Potřebuji radu, Vánoce se blíží a s ním nakupování dárků :oops:. Letos mě popadlo nějaké vánoční šílenství, chci dělat radost pěkným dárkem nejen svým blízkým, ale i jednomu knězi, kterého mám ráda, moc mi pomohl. Napadla mě láhev vína, ale ještě něco k tomu no. Něco duchovního? Co myslíte? Prosím anonym, chodí sem známí.

Myslím, že kněz k Vánocům od svých oveček nic nečeká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
luccifera
29.10.22 11:53

Myslim si, ze duchovni maji trochu jine zebricky hodnot, tech par co jsem poznala jsou spolecensti lide, nejvetsi radost jim dela, kdyz maji jakysi dosah k lidem. Takze flaska vina plus pomoc s nejakou akci ve farnosti by jim udelalo asi nejvetsi radost:D prace je tam vzdycky jak na kostele :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.10.22 12:12
@Russet píše:
Myslím, že kněz k Vánocům od svých oveček nic nečeká.

Nač ten sarkasmus? Možná nečeká, ale proč mu neudělat radost :lol:?

• Citovat
  • Upravit
5940
29.10.22 12:40

Kup mu mešní víno, lepší kávu a pokud budeš mít cukroví nebo dobrou buchtu na vánoce, dost se zavděčíš. Akorát počítej s tím že pokud jich je tam víc tak se to dává do placu, rozdělí se a společně posedí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
29.10.22 12:49

Clovek jako kazdy jiny…kdyz ho moc neznas, musis vybrat univerzalni darek. Prriklanim se k nazoru vice drobnosti:vino, kava, dobroty, muzes k tomu jeste -hlavolam, hra, kniha, diar, hrnek, rukavice, cepice, ponozky…
Jinak ho poznat(volnocasove aktivity) a podle toho vybrat, jeste je cas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
29.10.22 13:29
@Anonymní píše:
Nač ten sarkasmus? Možná nečeká, ale proč mu neudělat radost :lol:?

Protože je to v rozporu s kněžským stavem? Mají žít asketicky a ne nasávat a přijímat nějaké dary, to je v zásadě úplatek… Možná tu Bibli kup spíš sobě a hlavně si ji taky jednou přečti, než někoho fakt krutě urazíš… :think: Jediná rozumná alternativa je dát mu něco, co sama vyrobíš, upečeš atd. Nebo co je to za církev? Nějaká pseudo sekta, kde knězi nedodržují křesťanské zásady? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
29.10.22 13:35
@Tomie píše:
Protože je to v rozporu s kněžským stavem? Mají žít asketicky a ne nasávat a přijímat nějaké dary, to je v zásadě úplatek… Možná tu Bibli kup spíš sobě a hlavně si ji taky jednou přečti, než někoho fakt krutě urazíš… :think: Jediná rozumná alternativa je dát mu něco, co sama vyrobíš, upečeš atd. Nebo co je to za církev? Nějaká pseudo sekta, kde knězi nedodržují křesťanské zásady? :)

Jak kdyb kněží dodrzovali nejake zasady. Jako celek byla cirkev vzdycky nenazrana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 13:38
@Tomie píše:
Protože je to v rozporu s kněžským stavem? Mají žít asketicky a ne nasávat a přijímat nějaké dary, to je v zásadě úplatek… Možná tu Bibli kup spíš sobě a hlavně si ji taky jednou přečti, než někoho fakt krutě urazíš… :think: Jediná rozumná alternativa je dát mu něco, co sama vyrobíš, upečeš atd. Nebo co je to za církev? Nějaká pseudo sekta, kde knězi nedodržují křesťanské zásady? :)

Já že krutě urazila? Promiň, ale jestli máš problém s tím, že chci dát člověku, kterého si vážím dárek, tak ani raději do této diskuze nepřispívej. Kněz je taky člověk, takže nechápu tvoji poznámku o nasávání a nedodržování křesťanských zásad.

• Citovat
  • Upravit
3998
29.10.22 13:43

To víno je super a upleť mu šálu, rukavice nebo ponožky, jestli jezdí po farnosti, tak to uvítá. A bude to osobnější i když ten dárkový koš se mi zdá taky pěkný dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný