Dávate si dárky s kamarádkami?

6
23.10.22 11:54

Dávate si dárky s kamarádkami?

Ahoj vespolek, už pomalu přemýšlím nad dárky k Vánocům a docela si lámu hlavu s dárkem pro kamarádku. Běžně si s kamarádkami zajdeme jen sednout na kafčo a případně si dáme jen nějakou maličkost, ale mám jednu kamarádku, která si nedá říct a dává mi dražší dárky (1000kč +) a je mi hloupé ji to neoplatit. Ale nevím, jak už ji naznačit, že si s ní tak drahé dárky dávat nechci a mnohdy už nevím, co jí vymyslet. Jsem divná já, že si s ní nechci dávat tak drahé dárky nebo jak to berete vy? Přede děkuji za Vaše názory :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3076
23.10.22 12:02

Ne, už nějaký pátek si s kamarádkami dárky nedáváme, u všech jsou peníze potřeba jinde, raději si zajdeme někam společně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
23.10.22 12:03

@Anettl11 nejsi divná, je možné, že je z jiné ekonomické vrstvy? Takže ta tisícovka nebo 2 prostě nikde nechybí a ráda dělá radost druhým?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.10.22 12:10

@welovefashion Je pravda, že podniká, tak ji třeba dražší dárek nemusí dělat problém, jen je mi potom hloupé ji dát nějakou drobnost za cca 200-300 Kč :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
23.10.22 12:19

Dáváme si s nejlepší kamarádkou drobnost kolem dvou stovek. Taky by mi bylo blby dostat od kamarádky drahý dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
23.10.22 12:25

Dávám kamarádce dárky běžně, nic za to nechci, já mám jako jazyk lásky dávání. Prostě ji mám ráda a tak jí něco koupím, když vím, že to sedí jako pr*el na hrnec. Nechci, aby mi něco kupovala zpět.

• Citovat
  • Upravit
6422
23.10.22 12:31

Většinou jen něco malého. Být tebou dala bych něco neutrálního, šampáňo, krabici čajů, luxusní čkoládu, tak do 200Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
23.10.22 12:34

@Anettl11 ano dáváme, ale max 400Kč na osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35908
23.10.22 12:36

Řekla bych ji to předem narovinu. Hele Mařenko, nezlob se ale všechno se zdražuje tak bych byla ráda kdyby jsme si daly jen maličkost kolem 200 Kč. Potřebuji peníze jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
23.10.22 12:37
@Anettl11 píše:
Ahoj vespolek, už pomalu přemýšlím nad dárky k Vánocům a docela si lámu hlavu s dárkem pro kamarádku. Běžně si s kamarádkami zajdeme jen sednout na kafčo a případně si dáme jen nějakou maličkost, ale mám jednu kamarádku, která si nedá říct a dává mi dražší dárky (1000kč +) a je mi hloupé ji to neoplatit. Ale nevím, jak už ji naznačit, že si s ní tak drahé dárky dávat nechci a mnohdy už nevím, co jí vymyslet. Jsem divná já, že si s ní nechci dávat tak drahé dárky nebo jak to berete vy? Přede děkuji za Vaše názory :)

Nejsi divná, taky by mi to vadilo. Drahé dárky nerada dávám i přijímám, protože mi pak vadí, že to není třeba to co jsem chtěla, ale zase kvůli ceně je mi líto to nepoužívat atd. Takže i s manželem fungujeme tak, že buď ví přesně co koupit a nebo jen maličkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
23.10.22 12:38

Dáváme, ale drobnosti, svíčku třeba (s kámoškou sme obě úchylné na svíčky), nebo mi loni dala hrnek, já ji dala zas knížku, která se mi líbila apod, prostě drobnosti za 1-3 stovky, ne dary za tisíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
23.10.22 12:45

Dáváme si drobnosti do cca 100-200kč. Letos dostanou ode mne krabičku ve tvaru zašnězené chaloupky, která obsahuje vánoční zelený čaj a krabičku cukroví na ochutnání.
A kamarádce bych to s klidem řekla tak, jak píše výš JančaS84.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
23.10.22 12:47

Neni nic divneho dat kamaradce darek v nizsi hodnote, pokud mam mene financi nez ona, nebo jinou situaci…Pocita se, ze jsem na ni myslela. Pokud je trosku empaticka, dojde ji to…pokud ne nevadi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
23.10.22 12:52

Moc všem děkuji za názory, bereme to s ostatníma kamarádkama stejně, jen od té jedné dostávám tak drahé a cítím se pak trapně když pro ni taky nemám něco dražšího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
23.10.22 13:36

Ne nedáváme ale chodíme si spolu vždycky někam sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný