Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj vespolek, už pomalu přemýšlím nad dárky k Vánocům a docela si lámu hlavu s dárkem pro kamarádku. Běžně si s kamarádkami zajdeme jen sednout na kafčo a případně si dáme jen nějakou maličkost, ale mám jednu kamarádku, která si nedá říct a dává mi dražší dárky (1000kč +) a je mi hloupé ji to neoplatit. Ale nevím, jak už ji naznačit, že si s ní tak drahé dárky dávat nechci a mnohdy už nevím, co jí vymyslet. Jsem divná já, že si s ní nechci dávat tak drahé dárky nebo jak to berete vy? Přede děkuji za Vaše názory ![]()
Ne, už nějaký pátek si s kamarádkami dárky nedáváme, u všech jsou peníze potřeba jinde, raději si zajdeme někam společně.
@Anettl11 nejsi divná, je možné, že je z jiné ekonomické vrstvy? Takže ta tisícovka nebo 2 prostě nikde nechybí a ráda dělá radost druhým?
@welovefashion Je pravda, že podniká, tak ji třeba dražší dárek nemusí dělat problém, jen je mi potom hloupé ji dát nějakou drobnost za cca 200-300 Kč ![]()
Dáváme si s nejlepší kamarádkou drobnost kolem dvou stovek. Taky by mi bylo blby dostat od kamarádky drahý dárek.
Dávám kamarádce dárky běžně, nic za to nechci, já mám jako jazyk lásky dávání. Prostě ji mám ráda a tak jí něco koupím, když vím, že to sedí jako pr*el na hrnec. Nechci, aby mi něco kupovala zpět.
Většinou jen něco malého. Být tebou dala bych něco neutrálního, šampáňo, krabici čajů, luxusní čkoládu, tak do 200Kč.
Řekla bych ji to předem narovinu. Hele Mařenko, nezlob se ale všechno se zdražuje tak bych byla ráda kdyby jsme si daly jen maličkost kolem 200 Kč. Potřebuji peníze jinde.
@Anettl11 píše:
Ahoj vespolek, už pomalu přemýšlím nad dárky k Vánocům a docela si lámu hlavu s dárkem pro kamarádku. Běžně si s kamarádkami zajdeme jen sednout na kafčo a případně si dáme jen nějakou maličkost, ale mám jednu kamarádku, která si nedá říct a dává mi dražší dárky (1000kč +) a je mi hloupé ji to neoplatit. Ale nevím, jak už ji naznačit, že si s ní tak drahé dárky dávat nechci a mnohdy už nevím, co jí vymyslet. Jsem divná já, že si s ní nechci dávat tak drahé dárky nebo jak to berete vy? Přede děkuji za Vaše názory
Nejsi divná, taky by mi to vadilo. Drahé dárky nerada dávám i přijímám, protože mi pak vadí, že to není třeba to co jsem chtěla, ale zase kvůli ceně je mi líto to nepoužívat atd. Takže i s manželem fungujeme tak, že buď ví přesně co koupit a nebo jen maličkost.
Dáváme, ale drobnosti, svíčku třeba (s kámoškou sme obě úchylné na svíčky), nebo mi loni dala hrnek, já ji dala zas knížku, která se mi líbila apod, prostě drobnosti za 1-3 stovky, ne dary za tisíce.
Dáváme si drobnosti do cca 100-200kč. Letos dostanou ode mne krabičku ve tvaru zašnězené chaloupky, která obsahuje vánoční zelený čaj a krabičku cukroví na ochutnání.
A kamarádce bych to s klidem řekla tak, jak píše výš JančaS84.
Neni nic divneho dat kamaradce darek v nizsi hodnote, pokud mam mene financi nez ona, nebo jinou situaci…Pocita se, ze jsem na ni myslela. Pokud je trosku empaticka, dojde ji to…pokud ne nevadi…
Moc všem děkuji za názory, bereme to s ostatníma kamarádkama stejně, jen od té jedné dostávám tak drahé a cítím se pak trapně když pro ni taky nemám něco dražšího