Příliš drahý dárek?

Anonymní
14.10.22 13:40

Příliš drahý dárek?

Včera jsme se s manželem dost nepohodli a já nad tím pořád přemýšlím. Nějak se nedokážu rozhodnout, zda je problém na mé nebo jeho straně.
Samozřejmě už řešíme Vánoce a já jsem mu ukázala, co bych chtěla. Ta věc stojí asi 3800 korun a nesloužila by jen mě, ale užitek bychom z ní měli všichni. Nicméně mi vyčetl, jestli jsem se nezblaznila s takto drahým dárkem a tvářil se, jako bych ho chtěla sedrit z kůže.
Je pravda, že uz mi koupil dve kuchařky, celkem za 600 korun. Ty jsem si prala uz driv. Takze celkem by za to dal 4400 korun. Takto drahé dárky si běžně nedáváme, to je pravda. To by bylo poprvé po 17 letech, co jsme spolu. Souhlasíme s tím oba, nepotřebujeme se zahlcovat bezne dary za desetitisíce. Většinou se dárky ode mě pohybují v ceně mezi dvěma až třemi tisíci, u něj jak kdy. Někdy méně někdy stejně.
Ale na druhou stranu si nedávno jen tak pro radost koupil věc za 33 tisíc. Jasný, jsou to peníze, které vydělal a já jsem na MD. Nemám nic proti tomu, že si po strašně dlouhé době udělal radost drahým dárkem. Ale vydělal si na to i diky mě. Já se tady starám o domácnost, děti, o něj. Celé léto v podstatě nebyl doma, dělal do noci, vetsinu víkendů. Teď na podzim se vrací hodinu před tím než jdou děti spát, většinu víkendů byl opět v práci. Takže já toho mám na hrbu taky dost. A říkala jsem si, že bych si možná takovou malou odměnu taky zasloužila.
Abych byla přesná. Samozřejmě kupuje teď víc věcí do domácnosti i dětem, protože rodicak fakt není žádná sláva. A to mi taky predhodil. Že prý už platí všechno. Není to tak, podílím se, co to jde a sama pro sebe si takřka vůbec nic nekupuju.
Vždy, teď a i když jsem studovala, jsem se snažila nešetřil na dárek, který si přál, treba to jen zminil, ze by si to jednou rad koupil. A i když byl dražší, třeba přes 2 tisíce - pro studenta docela dost, tak jsem vždy raději utrhla od huby sobě, abych mu udělala radost.
A ještě jedno doplnění. Vydělává plus mínus prumerne, sni ne malo ani ne sto tisic.
Mně je z toho prostě smutno, protože za prvé že mě udělal neskromnou pijavici a za druhé, že mu prostě nejde o to, aby mi udělal radost, ale prostě jen o to, aby to nestalo moc. A teď prostě nevím, kdo z nás udělal větší botu…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
14.10.22 13:44

Koukej se prestat tak strasne snazit a normalne si obcas neco kup.
Penize v manzelstvi jsou spolecne, ne??
Jaktoze ty resis kucharky za 600 a on nemusi resit nic?
Normalne vyber a bez si to za 3800 koupit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
14.10.22 13:45
@Anonymní píše:
Včera jsme se s manželem dost nepohodli a já nad tím pořád přemýšlím. Nějak se nedokážu rozhodnout, zda je problém na mé nebo jeho straně.
Samozřejmě už řešíme Vánoce a já jsem mu ukázala, co bych chtěla. Ta věc stojí asi 3800 korun a nesloužila by jen mě, ale užitek bychom z ní měli všichni. Nicméně mi vyčetl, jestli jsem se nezblaznila s takto drahým dárkem a tvářil se, jako bych ho chtěla sedrit z kůže.
Je pravda, že uz mi koupil dve kuchařky, celkem za 600 korun. Ty jsem si prala uz driv. Takze celkem by za to dal 4400 korun. Takto drahé dárky si běžně nedáváme, to je pravda. To by bylo poprvé po 17 letech, co jsme spolu. Souhlasíme s tím oba, nepotřebujeme se zahlcovat bezne dary za desetitisíce. Většinou se dárky ode mě pohybují v ceně mezi dvěma až třemi tisíci, u něj jak kdy. Někdy méně někdy stejně.
Ale na druhou stranu si nedávno jen tak pro radost koupil věc za 33 tisíc. Jasný, jsou to peníze, které vydělal a já jsem na MD. Nemám nic proti tomu, že si po strašně dlouhé době udělal radost drahým dárkem. Ale vydělal si na to i diky mě. Já se tady starám o domácnost, děti, o něj. Celé léto v podstatě nebyl doma, dělal do noci, vetsinu víkendů. Teď na podzim se vrací hodinu před tím než jdou děti spát, většinu víkendů byl opět v práci. Takže já toho mám na hrbu taky dost. A říkala jsem si, že bych si možná takovou malou odměnu taky zasloužila.
Abych byla přesná. Samozřejmě kupuje teď víc věcí do domácnosti i dětem, protože rodicak fakt není žádná sláva. A to mi taky predhodil. Že prý už platí všechno. Není to tak, podílím se, co to jde a sama pro sebe si takřka vůbec nic nekupuju.
Vždy, teď a i když jsem studovala, jsem se snažila nešetřil na dárek, který si přál, treba to jen zminil, ze by si to jednou rad koupil. A i když byl dražší, třeba přes 2 tisíce - pro studenta docela dost, tak jsem vždy raději utrhla od huby sobě, abych mu udělala radost.
A ještě jedno doplnění. Vydělává plus mínus prumerne, sni ne malo ani ne sto tisic.
Mně je z toho prostě smutno, protože za prvé že mě udělal neskromnou pijavici a za druhé, že mu prostě nejde o to, aby mi udělal radost, ale prostě jen o to, aby to nestalo moc. A teď prostě nevím, kdo z nás udělal větší botu…

Těžko soudit, když nevíme, o co jde. 3 800,– může být málo i hodně, záleží na tom, za co. Obecně jsem ale zvyklá dávat i dostávat dárky ve větší hodnotě, takže mě to nepřijde moc, pokud se nejedná teda např. o ubrus na stůl :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14621
14.10.22 13:46

To je od nej vážně pekne :roll: jako já umim pochopit i ty chlapy, v podstatě to mají stejně jako my, jen z druhé strany - my jsme porad doma, starame se o domacnost a děti, oni jsou porad v práci a jen vydělávají peníze, které zpravidla my za tu domacnost taky utratíme, vcetne těch našich :lol: tak beru, ze je to i pro ne na palici obcas :lol: ale snad výjimečně by ti něco dopřát navíc mohl, zejména když sam sobě dopreje za desetinásobek a “jen tak”, ani nemrkne :nevim: to je dost hloupé od nej. Aby ti ještě počítal stokoruny za kuchařky, no co to je 8o :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
14.10.22 13:47

Promiň, ale takováhle hysterie kvůli dárku za 3800,– který by ani nebyl dárek pro tebe ale bylo by to pro všechny (takže co, nějaký spotřebič nebo něco do domácnosti předpokládám) to mi teda přijde od něj moc. Jsi ženská, měl by si tě taky trochu hýčkat. Jestli si on kupuje pro sebe za desetitisíce, tak nouzí netrpíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
14.10.22 13:50

Z mého pohledu je nevhodné si o dárky říkat. Pokud se člověk zeptá, tak bych odpověděl. A jestli vyletí jako čert z krabičky, tak bych odpověděl něco ve smyslu, že já si o to neříkal, že jsem ohledně toho byl dotázán. Zkrátka ať je máslo na té správné hlavě.

• Citovat
  • Upravit
19388
14.10.22 13:53

@smile_xxx já bych ho s tím ujimanim kola do zadku. Beztak chce koupit nějaký spotřebič, a to není dárek. Takhle to řešit,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
14.10.22 13:58

Peníze v manželství jsou vaše. Pokud on si pro radost koupí věc za 33000, nevím, proč ty by sis nemohla koupit něco za desetinu.
Pokud má řeči, že tě živí, navrhni mu, ať jde na rodičák on a ty se vrať do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15265
14.10.22 13:58

Tak si to kup sama a hotovo, když je takový skrblík. Sobě dopřeje věc za 33tisic a ty máš nárok jen na kuchařku.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35879
14.10.22 14:00

Je to blb. O tom žádaná. Ale tak když nechce dát tak bych si našla brigádu a nechala mu doma děti ať se stará když je to taková brnkacka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.10.22 14:03

Místo aby byl rad, ze nemusí nic vymýšlet, tak ješťě frfňá. Ušetřila bych mu praci a koupila si věc sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
14.10.22 14:03
@smile_xxx píše:
Když si on může dovolit koupit sobě pro radost věc za 30k, tak tohle je opravdu prkotina. Neptala bych se a koupila si to.

Ale já přece neříkám, že si to nemá koupit. Jen, že nemůžeme říct, jestli je to hodně nebo málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.10.22 14:06

Tipuju, že asi nemáte fyzicky společné finance? Mě by namíchl tak, že bych si to prostě koupila sama a jemu dala k Vánocům tak maximálně nějakou podobnou pitomost, jako je kuchařka za pár stovek. Jestli to je věc, kterou využije celá rodina, tak se vůbec nerozpakuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný