Příliš drahý dárek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3121
14.10.22 14:07

Zakladatelko,

o co jde? Nějaký hrnec, robot, mop apod.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 14:07

Ja bych si takhle o nic nerikala. Tedy my si s manzelem dame tipy, co bychom chteli, vime co ten druhy chce, ale mame predem dohodnuty limit (a oba ho nekdy prekrocime ale max tak o 10%). Takze i ty tipy na darky si davame v tom cenovem limitu.
A ne ze si jeden ukaze na neco nad limit a druhy se zacne vztekat ze je to drahe a prvni se bude rozcilovat ze druhy je skrt.

Nicmene ve vasem pripade, kdyz si on neco koupi jen tak pro radost za 33 tisic tak nechapu, proc ty si taky tu vec co chces nekoupis taky jen tak, kdyz je to desetina jeho nakupu. Tam asi nejde o to, ze je to u vas moc nas rozpocet.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.10.22 14:08

Spotřebič to není. Není to věc nezbytná, to by problém koupit neměl. U mě jde o věc, která nám - predevsim detem - zajistí v létě čistější vodu v bazénu. U něj jde o věc, která mu zpříjemňuje výkon jeho koníčku. Taky to ale není nezbytnost.

Na jednu stranu si říkám, jestli prostě nechce utrácet, protože energie atd. Navíc bych chtěla, abychom příští rok jeli konečně po deseti letech k moři. A má nám přijít stolař udělat knihovnu a nějaké police. Tak asi má strach, abychom to vše utahli. Ale na druhou stranu už při vědomí tohoto si tu věc koupil. On argumentuje tom, že poprvé v životě si koupil něco, co je tak drahé. V podstatě to staví tak, jako bych mu to vyčítala. Ale ne, nevycitam. Jen nechápu proč ten rozdíl mezi mnou a jím.

Každopádně tu věc po něm už stejně nechci, vzpomínka na toto by mi jen zkazila náladu u stromecku. Jen mě zajímalo, kdo přestřelil z nezaujatych pohledu.

• Citovat
  • Upravit
9047
14.10.22 14:09

Hele a o jakou věc teda jde? Jinak já bych teda byla hodně smutná, protože u nás dáváme i dražší dárky, když je to opravdu hodně velké přání. Ani jeden nesmyslně neutrácíme, ale jednou za rok si člověk má udělat radost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12622
14.10.22 14:10
@Anonymní píše:
Včera jsme se s manželem dost nepohodli a já nad tím pořád přemýšlím. Nějak se nedokážu rozhodnout, zda je problém na mé nebo jeho straně.
Samozřejmě už řešíme Vánoce a já jsem mu ukázala, co bych chtěla. Ta věc stojí asi 3800 korun a nesloužila by jen mě, ale užitek bychom z ní měli všichni. Nicméně mi vyčetl, jestli jsem se nezblaznila s takto drahým dárkem a tvářil se, jako bych ho chtěla sedrit z kůže.
Je pravda, že uz mi koupil dve kuchařky, celkem za 600 korun. Ty jsem si prala uz driv. Takze celkem by za to dal 4400 korun. Takto drahé dárky si běžně nedáváme, to je pravda. To by bylo poprvé po 17 letech, co jsme spolu. Souhlasíme s tím oba, nepotřebujeme se zahlcovat bezne dary za desetitisíce. Většinou se dárky ode mě pohybují v ceně mezi dvěma až třemi tisíci, u něj jak kdy. Někdy méně někdy stejně.
Ale na druhou stranu si nedávno jen tak pro radost koupil věc za 33 tisíc. Jasný, jsou to peníze, které vydělal a já jsem na MD. Nemám nic proti tomu, že si po strašně dlouhé době udělal radost drahým dárkem. Ale vydělal si na to i diky mě. Já se tady starám o domácnost, děti, o něj. Celé léto v podstatě nebyl doma, dělal do noci, vetsinu víkendů. Teď na podzim se vrací hodinu před tím než jdou děti spát, většinu víkendů byl opět v práci. Takže já toho mám na hrbu taky dost. A říkala jsem si, že bych si možná takovou malou odměnu taky zasloužila.
Abych byla přesná. Samozřejmě kupuje teď víc věcí do domácnosti i dětem, protože rodicak fakt není žádná sláva. A to mi taky predhodil. Že prý už platí všechno. Není to tak, podílím se, co to jde a sama pro sebe si takřka vůbec nic nekupuju.
Vždy, teď a i když jsem studovala, jsem se snažila nešetřil na dárek, který si přál, treba to jen zminil, ze by si to jednou rad koupil. A i když byl dražší, třeba přes 2 tisíce - pro studenta docela dost, tak jsem vždy raději utrhla od huby sobě, abych mu udělala radost.
A ještě jedno doplnění. Vydělává plus mínus prumerne, sni ne malo ani ne sto tisic.
Mně je z toho prostě smutno, protože za prvé že mě udělal neskromnou pijavici a za druhé, že mu prostě nejde o to, aby mi udělal radost, ale prostě jen o to, aby to nestalo moc. A teď prostě nevím, kdo z nás udělal větší botu…

Klidne bych si to koupila, penize jsou vas obou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3327
14.10.22 14:10

Jako drahý dárek považuji věci v úplně jiné hodnotě, takže toto bych neřešila a když nechce „dát“ on, koupila bych si to sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9047
14.10.22 14:11
@Anonymní píše:
Spotřebič to není. Není to věc nezbytná, to by problém koupit neměl. U mě jde o věc, která nám - predevsim detem - zajistí v létě čistější vodu v bazénu. U něj jde o věc, která mu zpříjemňuje výkon jeho koníčku. Taky to ale není nezbytnost.

Na jednu stranu si říkám, jestli prostě nechce utrácet, protože energie atd. Navíc bych chtěla, abychom příští rok jeli konečně po deseti letech k moři. A má nám přijít stolař udělat knihovnu a nějaké police. Tak asi má strach, abychom to vše utahli. Ale na druhou stranu už při vědomí tohoto si tu věc koupil. On argumentuje tom, že poprvé v životě si koupil něco, co je tak drahé. V podstatě to staví tak, jako bych mu to vyčítala. Ale ne, nevycitam. Jen nechápu proč ten rozdíl mezi mnou a jím.

Každopádně tu věc po něm už stejně nechci, vzpomínka na toto by mi jen zkazila náladu u stromecku. Jen mě zajímalo, kdo přestřelil z nezaujatych pohledu.

Ty chceš filtr do bazénu??? 8o On ti odmítl koupit filtr do bazénu???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9047
14.10.22 14:12

Děláš si srandu? Jdi a kup si tu čističku nebo co to je. To ani neberu jako dárek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.10.22 14:14

No tak to mne dostalo. To přece sakra není dárek, to je normální užitková věc do domácnosti. Jako najít pod stromkem čističku vody nebo co, tak jsem našňupnutá a ty si o to ještě reknes a dostaneš ceres. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14627
14.10.22 14:16
@Anonymní píše:

Jakoze filtrace? Takovou věc si musis prát k vanocum? :zed: :zed: :zed: 8o To už bych pochopila nějaký dobrý mop, zehlicku, jakýkoli spotřebič… ty já dostávám a jsem rada, je to pomoc a ulehčení pro mě. Ale filtrace je vyloženě věc technická, snad ani nevím, k čemu to přirovnat… asi jakoby si člověk přál balík vložek nebo nové wc prkenko výměnou za praskle? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 14:17

:nevim: těžko soudit. Pokud jde o věci do domácnosti, které já chci, tak si na ně ušetřím a neptám se jestli si to můžu koupit. Muž si taky koupil věc za 6 tisíc. Ze svého. Já ze svého koupila pračku a sporák. Větší částku jsem dala za auto a pojistky na něj. Vlastě pojistky a internet platil já. Dala jsem i částku do koupě bytu. Chci jenom říct, že jedeme společně. Každý v tom má svoje peníze, které si ušetřil, vydělal. Naštěstí pro něj, jsem škrt a fakt nekoupím nic zbytečneho. Vždycky si řeknu:
Vážně to potřebuju? Podle odpovědi se rozhodnu. :nevim:. Mě by se líbilo věci, sušička, nová mikrovlnka, nová skříň… :think:

• Citovat
  • Upravit
53190
14.10.22 14:18

No ty kokos, čistička/filtrace do bazénu?? Vážně? O něco takového musíš žádat jako dárek k Vánocům?? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
14.10.22 14:19
@Anonymní píše:

Tady asi nejde o to, kdo přestřelil, ale že to máte celé nějak divně nastavené. Promiň, ale ty se taky hážeš do takové podivné role,,trpitelky, oběti", když chceš filtr do bazénu pod stromeček. 8o Tohle je věc, kterou bych koupila/nekoupila podle potřeby a finančních možností, ne že si to přeju jako dárek k Vánocům a pak jsou kolem toho dohady. Dárky k Vánocům by měli být osobnějšího rázu, tedy mezi partnery určitě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14426
14.10.22 14:19
@Anonymní píše:

Toto je ako zo sna. Takže vec do bazéna pre celú rodinu je fuj fuj fuj a drahá rozmarilosť, ale on do seba pokojne dá 10-nasobok. Neospravedlňuj ho, že je nervózny z energií a výdavkov, to by si len-tak nekúpil niečo fakt drahé čisto pre seba. A to, že Ti predhodil nákup vecí pre deti?! :cert: nemal ich teda robiť, keď je taký sebec! Každému normálnemu človeku dôjde, že sa to s deťmi zmení a Ty nie si samosprašná. Na Vianoce mu daj sprcháč a čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
14.10.22 14:22

Peníze v manželství jsou společné, co to jako je? On vydělává právě proto, že ty jsi doma a komplet se mu staráš o rodinu. Tohle je neskutečné, co s chlapi myslí. On si koupil dárek za 33000? Radil se s tebou? Chtěl po tobě souhlas? Kdybys mu řekla ne, moc drahý, tak by se asi nepoprděl vzteky, že? A ty si nesmíš koupit nic za 3800? Navíc si to ani nechceš koupit bokem, jako on 33000, ty 10× levněji. Ale chceš to k Vánocům a problém? Jako tvůj manžel je sobeckej blb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný