Příliš drahý dárek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.22 15:33

Holky, nepotrebuju analýzu našeho vztahu. O jeho kvalitach, ale i mezerach a propastech vím a oči před nimi nezaviram. A s.at na hlavu si taky nenechám, oci nezaviram. Ozvat se umím. A řadu věcí, co píšete, jsem mu už taky řekla. Nevnímám jeho jako manipulátora, ani sebe jako oběť. A už vůbec ne podle toho, co si přejeme za dárky. Casto to mám hodiny spis do prakticna, jak už jsem ovšem psala. Kdyby mi každý rok kupoval vonavku a šperk, tak mi to přijde taky dost bez fantazie. To, že jeho přístup k penězům je specifický a ne příliš fér, vnímám. To máte pravdu.
Ale na služební cesty nejezdí, má specifickou práci, kde sezónně drou. Nedrel, proto, aby si mojl neco koupit, ale proto, ze proste musel.
Je nešvar emimina, že se diskuze často stoci tam, kam vlastně vůbec nemusí, protoze tema je jiné. K tomu, jak je zakladatelka oběť a její chlap má stopro milenku.

• Citovat
  • Upravit
11700
14.10.22 15:34
@Janča6 píše:
Tak treba u nas cistim bazen nekdy ja, nekdy manzel. Rekla bych tam pul na pul. A nastesti mame dost podobne nazory na to, co je zbytecne a co ne. Takze svetylka bych nechtela, na tom bychom se shodli, ze nejsou potreba.
Škoda, že nemám bazén, úplně v něm ta světýlka vidím :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
14.10.22 15:38
@Anonymní píše:
@Sisika9 tak bych to fakt nestavela. Ty děti jsme chtěli oba. Starám se i o svoje děti. Ano, to s prací je pravda, ale to snad každá žena, co jde na md, ví.
A jak jsem psala výše. Ani on si běžné drahé věci nekupuje a neztrácí jen za sebe. Toto byl první větší výdaj pro něj samotneho po XX letech. Oba jsme spis setrivi a neradi utracime za z maseho pohledu zbytecnosti. To ovšem nemění nic na tom, a v čem máš pravdu, že mám pocit, že i já bych si za tu dřinu, kdy jsem byla na vše X měsíců téměř sama, něco zasloužila. Jen tak. On je v tomto ale fakt strašný ignorant.
A ano. Máš pravdu i v tom, že rád dělí peníze na moje a tvoje. Ale, že kdykoliv přijdu, že něco potrebuju, tak to koupí. Jo, to je pravda, běžné potraviny, léky, teď boty a kombinezu pro prcka... ale má to to ALE.

Tohle by mě štvalo. Naopak bych čekala, že ti posle každý měsíc pár tisíc ze svého platu, abys mohla věci, které potřebuješ ty nebo dítě koupit sama a nemusela jsi ho o to žádat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32325
14.10.22 15:42
@Anonymní píše:
Holky, nepotrebuju analýzu našeho vztahu. O jeho kvalitach, ale i mezerach a propastech vím a oči před nimi nezaviram. A s.at na hlavu si taky nenechám, oci nezaviram. Ozvat se umím. A řadu věcí, co píšete, jsem mu už taky řekla. Nevnímám jeho jako manipulátora, ani sebe jako oběť. A už vůbec ne podle toho, co si přejeme za dárky. Casto to mám hodiny spis do prakticna, jak už jsem ovšem psala. Kdyby mi každý rok kupoval vonavku a šperk, tak mi to přijde taky dost bez fantazie. To, že jeho přístup k penězům je specifický a ne příliš fér, vnímám. To máte pravdu.
Ale na služební cesty nejezdí, má specifickou práci, kde sezónně drou. Nedrel, proto, aby si mojl neco koupit, ale proto, ze proste musel.
Je nešvar emimina, že se diskuze často stoci tam, kam vlastně vůbec nemusí, protoze tema je jiné. K tomu, jak je zakladatelka oběť a její chlap má stopro milenku.

Milenka by mě teda vůbec nenapadla ;) ale fest by mě vytočilo, pokud bych se mu přizpůsobila a umožnila mu v pohodě vydělávat a pak poslouchat, jak nás živí…to by něco zažil :cert: a koupit si dárek za 33 tisíc a nekoupit věc, ne dárek, protože ti to ulehčí práci, za desetinu ceny jeho dárku…to by si taky za rámeček nedal…vsadím se, že on ten bazén nečistí…za mě je tak trochu sobec…a na krytu na bazén bych trvala…hned příští jaro…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 15:48

@Monchichik přesně takto to vnímám. A taky jsem mu to tak řekla. On má ale bohužel pocit, že ve svých nazorech a požadavcích jsem já ta specifická. Jestli já mu to nedám přečíst, aby videl, že exemplář je spíš on :D

• Citovat
  • Upravit
32325
14.10.22 15:53
@Anonymní píše:
@Monchichik přesně takto to vnímám. A taky jsem mu to tak řekla. On má ale bohužel pocit, že ve svých nazorech a požadavcích jsem já ta specifická. Jestli já mu to nedám přečíst, aby videl, že exemplář je spíš on :D

A v čem přesně jsi specifická? Ty jsi naopak dost skromná, když chceš věc, co bude sloužit všem…taky si mohla chtít dárek za 33 tisíc…a peníze v manželství jsou společné…je úplně fuk, kolik kdo vydělává…to bych mu teda vysvětlila jednou provždy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
14.10.22 15:53

:zed:
jsme různí a každého potěší něco jiného… kryt na bazén je tedy už dosti za hranou, ALE já si běžně na vánoce přeju zas nějaký nový lustr :mrgreen: samozřejmě vymazlený a designový a prostě Mně tohle udělá radost..
stejně jako chápu, když náruživé kuchařce udělá radost kuchařka nebo supr vychytaný kuchyňský robot…
každá ke štěstí dostat pravidelně novou kabelku nepotřebuje..

parfém a zlato je ovšem vyšší liga, tím nepohrdnu nikdy :mrgreen:

takže já v tom krytu až takový problém nevidím, jako spíš v tom, že se on cuká v poměru k tomu, že si koupil něco jen pro sebe za 33 litrů..
pokud nemáte společné finance, tak bacha na to, aby ty parfémky a šperky nakonec nekupoval někomu jinému a pak nezbývalo na technické běžné věci domů…

Nebuď bl-bá holka… ten kryt bych si ze společných peněz koupila MIMO Vánoce a jasně mu řekla, že zbylých 28 tisíc je fakt dost na to, aby vymyslel, co mne k těm kuchařkám pod stromkem může ještě Opravdu potěšit :mrgreen:

„Hodné holky“ často dopadají špatně, věř mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14018
14.10.22 15:54
@Anonymní píše:
@Monchichik přesně takto to vnímám. A taky jsem mu to tak řekla. On má ale bohužel pocit, že ve svých nazorech a požadavcích jsem já ta specifická. Jestli já mu to nedám přečíst, aby videl, že exemplář je spíš on :D

Klidně dej, měl by si to uvědomit nebo nabídnout, že příští sezonu bude bazén čistý diky němu… Takhle kámoška dostala myčku. Chlapovi přišla zbytečná. Ona že ok, ale bude mýt nádobí on… Do týdne měli myčku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.10.22 16:11
@Anonymní píše:

Tak si s ním zkus promluvit i o tomhle. Máš pravdu, plachta pro mě k Vánocům je hloupost. Koupíme ji na jaře a nebo budeš bazén čistit ty? Protože pro mě je to únavná a nekonečná, navíc jednoduše vyškrtnutelná činnost. K Vánocům mi můžeš koupit novou grafickou kartu, abych mohla jednodušeji kreslit svůj design. (Je li tvůj koníček kreslit ilustrace) nebo K Vánocům mi prosím kup tyhle značkové kolečkové brusle se spešl kolečkama (je li tvůj koníček jízda na bruslích). Čistě fakticky, pokud ty hospodaříš s 10 tis rodičovské a on 30 tis výplaty, má ti koupit minimálně 3× dražší dárek než ty jemu a dárky, které slouží všem se opravdu nepočítají. Jinak není žádná povinnost dárky dostávat. Když tě nic nenapadá, tak nic nechtěj ale v tvé situaci bych zároveň taky nic nekupovala :nevim: rozhodně ne, nic za víc jak tisícovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
14.10.22 16:15

Vy máte nějaké finanční těžkosti, že se takhle chová?
Tak si normálně promluvte, kde je problém.
Nemám vůbec nic proti praktickým dárkům. Raději bych tu filtraci, kterou využiju, než nějaký prach přitahující nesmysl na poličky, které doma nechci a nikdy nebudou.
Někdo praktické věci neuznává. Vy spíš máte nějakou krizi, kterou je třeba vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
14.10.22 16:15

Řekla bych, že tu vše zaznělo. Každopádně tady to není o tom, že by jsi přestřelila v žádném případě. Měla by jsi přehodnotit svůj přístup k sobě. Píšeš něco ve smyslu, že když si tvůj muž něco přeje, tak se snažíš mu to splnit. Ale zpět se ti to samé nedostává.
Další hodná holka, která má sama sebe na posledním místě. A to je něco co tvému muži náramně vyhovuje.
A nakonec nevím jestli si to uvědomuješ, ale on uspěl. Ty už stan na bazén nechceš. Znechutil ti ho! Bingo on ho kupovat nemusí. Vánoce má vyřešené dvěma kuchařkama za šest stovek. A co příště? To už dostaneš dvoje silonky za šedesát korun…
Asi si to neuvědomuješ, ale tohle začíná být problém. Ty totiž už ani nejsi schopná určit kdo přestřelil. Vím říkáš, že nejsi oběť. Ale ono přesně toto je uvažování oběti.
No dělej jak myslíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
14.10.22 16:17
@Arboretka píše:
ale světýlka jsou jedno, jde o to, co jsi napsala, že kdybys něco chtěla, on by se tedy zamyslel a pokud by to neshledal zbytečným, tak by to koupil. Takže kdyby to shledal zbytečným, tak by to nekoupil, i když ty bys chtěla. Ty světýlka jsem napsala jako kontrast.

Ja jsem pochopila, jak to myslis. Ale marne si vybavuju, jestli se vubec nekdy stalo, ze bychom se neshodli. Proste pripadne vysvetlim, proc je to pro me super. On to bud uzna, nebo vysvetli svuj pohled. Takze vazne nevim, neumim si tu situaci predstavit.

Ale chapu, ze v pripade zakladatelky prestrelil muz. Pro sebe koupil drahou vec a ted drzkuje u krytu za 3800 Kc. Jen by me zajimalo, jak ta jejich debata probihala. Jestli zakladatelka v klidu vysvetlovala, jak moc ji to usnadni zivot atd. Nebo se spis hadali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5783
14.10.22 16:41
@Lucy75 píše:

… ten kryt bych si ze společných peněz koupila MIMO Vánoce a jasně mu řekla, že zbylých 28 tisíc je fakt dost na to, aby vymyslel, co mne k těm kuchařkám pod stromkem může ještě Opravdu potěšit :mrgreen:

No jo, ale zakladatelka evidentně nemá přístup ke společným penězům, takže nemá za co ten kryt koupit. :nevim: Píše, že jí manžel „dá“ na nákup nebo věci pro dítě.

Tohle je fakt šílený. Jsem ráda, že během rodičáku pracuju a vydělám dost slušně, abych se nemusela cítit, že někdo za mě musí všechno platit. 8o S takovým chlapem bych nemohla žít a už vůbec ne spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.10.22 16:54
@Anonymní píše:

No, ale to si nemáte moc co vyčítat. Exempláři jste oba. Tady fakt prioritně nešlo oč šlo. To sis klidně mohla nechat pro sebe, nahnala jsi vodu na mlýn spekulacím.
Na tomhle příkladu jsi mohla vidět, že on je hodně rád, že se držiš při zdi a v okamžiku, kdy je to na jeho zvyk moc, tak vznikne nepřiměřená reakce.
A těch situaci a takových reakci bude ještě hodně.
Skromnost je hezká vlastnost, ale u vás to hraničí s posedlostí u obou dvou a ty nemáš ani tu roli spolupodílu na financich, což dřív nebo později blbě dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11092
14.10.22 16:57
@Anonymní píše:

No a abych tedy byla přesná… Je to směšně málo za dárek, který je pro celou rodinu. Raději se ani neptám, zda alespoň děti si nemusí přát ponožky, boty, spodní prádlo a k tomu navrch kalkulačku do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný