Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holka, kuchařka a filtrace nejsou dárky! Proč nechceš něco pro sebe? Tohle je normální výbava domácnosti. A 3800 fakt není moc peněz za dárek.
@safina píše:
Trvala bych na dárku za 33 tisíc. Peníze jsou v manželství společné. Ať si hodí mokrý hadr na hlavu. Škrt jeden.
@Anonymní píše:
@ugluk přesně takto nějak jsme to vždy měli taky. I s temi tipy. Já to brala tak, že chci hlavně udělat radost. Proto mě ten včerejšek tak zaskočil. Nejdřív ta jeho reakce a pak to, když jsem přemýšlela, jestli teda, když jsme běžné skromni nebo skromnější, jsem to tentokrát neprepiskla. V kontextu všeho jsem cítila, že ne, ale když to postavil, jak to postavil, chtěla jsem právě znát názor ostatních.
tak tě ještě zmanipuloval, abys pochybovala, jestli tu chybu neděláš ty. No čím dál lepší.
@Anonymní píše:![]()
![]()
![]()
nee, není to filtr, je to takový speciální kryt nad bazén. Máme ho pod stromem, furt plno listí a bince, vybrat to nejde, pořádně prefiltrovat taky ne. Prostě je to takový stan nebo jak to říct. Mně se to líbí, on to považuje za blbost. Tak asi tak.
Holky, muze se vam to zdat divny, ale je to prostě něco, co by mi fakt udělalo radost, úplně to tam vidím. Loni jsem dostala náušnice. Taky proto, že jsem je potřebovala. A pěkný. Každého potěší něco jiného. Já nepotrebuju 15 parfému, 20 řetízků, každý rok nový mobil atd. Ale na druhou stranu vysavač apod. bych pod strojkem najít nechtěla. Každém to máme jinak.@bjetuschka ale hovnajs trpitelky. Jen proto, že chci kryt na bazén? Vůbec.
Ne proto, že chceš kryt, ale tímhle svým přístupem. Tohle je normálně věc, kterou si můžeš koupit jen tak, ne si to přát pod stromeček. Sorry, no, přijde mi to divný a očividně nejenom mně.
@AnoNe píše:
Holka, kuchařka a filtrace nejsou dárky! Proč nechceš něco pro sebe? Tohle je normální výbava domácnosti. A 3800 fakt není moc peněz za dárek.
Ale kdeže, ona chce kryt!
@Arboretka píše:
víš, co mně přijde divné? Že ty bys chtěla kryt, ano, kryt na bazén pod stromem, zvláště chodí-li muž domů celé léto v sedm večer, tak ten bazén rozhodně nečistí, je to na té ženě, je smysluplný, ale i kdyby nebyl, kdybys moc chtěla k bazénu svítící plavací světýlka, že by ti udělaly radost, tak co to jako je, že kdyby usoudil, že v tom je smysll a neviděl by to jako krám, tak pak by to teprve koupil? A kdyby usoudil, že je to krám, že to není poteba, protože ty přeci můžeš denně běhat se síťkou a čistit a čistit, tak přestože bys to chtěla, on by usoudil, že ne, tak prostě ne? Tohle je jako normální?
Tak treba u nas cistim bazen nekdy ja, nekdy manzel. Rekla bych tam pul na pul. A nastesti mame dost podobne nazory na to, co je zbytecne a co ne. Takze svetylka bych nechtela, na tom bychom se shodli, ze nejsou potreba.
@bjetuschka píše:
No tak to ale kompletně mění situaci, v tom případě je vše v pořádku
![]()
@Janča6 píše:
Tak treba u nas cistim bazen nekdy ja, nekdy manzel. Rekla bych tam pul na pul. A nastesti mame dost podobne nazory na to, co je zbytecne a co ne. Takze svetylka bych nechtela, na tom bychom se shodli, ze nejsou potreba.
ale světýlka jsou jedno, jde o to, co jsi napsala, že kdybys něco chtěla, on by se tedy zamyslel a pokud by to neshledal zbytečným, tak by to koupil. Takže kdyby to shledal zbytečným, tak by to nekoupil, i když ty bys chtěla. Ty světýlka jsem napsala jako kontrast.
Jo a nevím, jestli už někdo zmiňoval, ale aby ta jeho práce od rána do večera a o víkendech nebyla ve výsledku nějaká milenka po večerech a o víkendech…
@AnoNe píše:Pro někoho 4000 může být fakt dost peněz.
@bjetuschka píše:
Ne proto, že chceš kryt, ale tímhle svým přístupem. Tohle je normálně věc, kterou si můžeš koupit jen tak, ne si to přát pod stromeček. Sorry, no, přijde mi to divný a očividně nejenom mně.
Mně to divný nepřijde. My si třeba dárky většinou nekupujeme, tak si dáme pod stromek něco, aby děcka ktera věří na Ježíška viděla, že rodiče taky něco dostanou. My takto budeme mit pod stromem kempingovou výbavu
![]()
Tak je proste potreba ti pekne srazit sebevedomi, aby sis moc nevyskakovala, ne? Nebo ty to nevidis? Podle me to zatim nevidis v celle siri, ale moc si te teda nevazi. Otazkou bje, zda jsi se do tehle role ppasovala sama a nebo te tam pekne postupne vmanipuloval.
Ocividne se nemas moc rada, takze je to urcite i tvoje prace. Veci do domacnosti nejsou darky! Mas si prat neco pro sebe a pokud to u vas funguje, jak to funguje, tak si to mas i sama koupit.
Tak jemu asi plachta za čtyřku prijde jako blbost. V tomhle se moc nevyznám a představuju si plachtu ze stavebnin
spis bych šla teď cestou, ze z důvodu co jsi tu vyjmenovala chci zastřesit bazen a at navrhne řešení. Klidně dražší, at to vypadá tak, aby se to líbilo i jemu. Netrvám na plachtě. Klidně at to jsou vyjížděli solary ze země, které to rovnou ohřeje za půl mega, ale at se na to zkusi kouknout jaké jsou varianty
ze takhle variant se to líbila a není draha, ale pokud vymysli lepší, tak se na to rada podíváš.. neslo by to takto? Jinak já si chci nechat udělat přívěsek se jmenama děti na míru od zlatnika co mi dělal zasnubni a snubní prsten… myslím, ze manžel by byl za plachtu rad
ta by ho nestala dvacet litru ![]()
@bjetuschka píše:
V dnešní době by se siknul atomový
@AnoNe píše:
Jo a nevím, jestli už někdo zmiňoval, ale aby ta jeho práce od rána do večera a o víkendech nebyla ve výsledku nějaká milenka po večerech a o víkendech…
Taky může
, ale pochopila jsem to tak, že si vydělal na tu věc pro sebe…
@Arboretka píše:
víš, argumentovat jako o nepotřebné věci můžeš ve chvíli, kdy se tedy zapojuješ do práce, která bez té věci vzniká. Vzhledem k tomu, že psala, že celé léto se o všechno starala, on byl denně do večera pryč a jí by to ulehčilo práci s čištěním bazénu, tak je evidentní, že ten bazén čistí ona. A ono je to docela práce, denně, furt dokola a zbytečná, páč to vyřešíš za pár tisícovek u nich. Takže jaké vyjadřování a argumentování? Bych mu řekla fajn, nechceš, tak příští sezonu je čístění na tobě, než pojedeš do práce, tak si přivstaneš, vyčistíš, aby se děti mohly přes den koupat, večer zase vyčistíš, a ráno zase. Pak nepotřebujeme zastřešení. Už ho vidím, jak je nadšen
Ale o tom to právě je. O komunikaci. A pokud jim komunikace ve vztahu nefunguje, mají daleko hlubší problém než to, jestli budou/nebudou mít plachtu na bazén.