Dixit x Dixit Odyssey

10461
1.10.22 10:48

Dixit x Dixit Odyssey

Máte srovnání? Jakou byste doporučili? Synové hráli každou z nich jednou na táboře, starší tvrdí, ze ho víc zaujala Odyssey, ale když jsem četla recenze, tak bylo zmiňováno, že obrázky jsou moc konkrétní a nedávají moc prostoru pro představivost, je těžké vymýšlet příběhy, které by splňovaly požadavky pravidel hry. Tak dost váhám, jestli koupit tu Odyssey (a nějaké rozšíření, které by třeba problém částečně vyřešilo), nebo tu původní verzi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4492
1.10.22 16:55

Začínali jsme s původní verzí. Bylo to fajn a obrázky krásné. Pak jsme dokoupili rozšíření a je tam mnohem přehlednější počítání bodů + označování obrázků soupeřů. Obrázky tam jsou taky pěkné, ale přijde mi, že lepší a hezčí jsou z původní verze.

Pokud vás hra fakt baví, tak doporučuju koupit první verzi, protože časem tak jako tak dokoupíte druhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
1.10.22 20:39

@Paní.Norrisová A rozšířením myslíš tu Odyssey nebo rozšíření jako rozšíření? Já jsem to pochopila tak, ze Odyssey je trochu jiná verze té hry, která lze hrát nezávisle na té původní verzi, ale pak jsou rozšíření v právem slova smyslu, která samostatné hrát nejdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
1.10.22 21:07

@Hoa Mai
Máme tu Odyssey. A jo, jsou to jakoby dvě samostatné hry. U Odyssey se mi líbí styl značení karet a bodování a u původního karty, no… Ale my jsme věděli, že pokud nás to bude bavit, tak koupíme další. Máme rádi deskovky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný