Příliš drahý dárek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
14.10.22 15:16

@Sisika9 tak bych to fakt nestavela. Ty děti jsme chtěli oba. Starám se i o svoje děti. Ano, to s prací je pravda, ale to snad každá žena, co jde na md, ví.
A jak jsem psala výše. Ani on si běžné drahé věci nekupuje a neztrácí jen za sebe. Toto byl první větší výdaj pro něj samotneho po XX letech. Oba jsme spis setrivi a neradi utracime za z maseho pohledu zbytecnosti. To ovšem nemění nic na tom, a v čem máš pravdu, že mám pocit, že i já bych si za tu dřinu, kdy jsem byla na vše X měsíců téměř sama, něco zasloužila. Jen tak. On je v tomto ale fakt strašný ignorant.
A ano. Máš pravdu i v tom, že rád dělí peníze na moje a tvoje. Ale, že kdykoliv přijdu, že něco potrebuju, tak to koupí. Jo, to je pravda, běžné potraviny, léky, teď boty a kombinezu pro prcka… ale má to to ALE.

• Citovat
  • Upravit
18665
14.10.22 15:17
@bjetuschka píše:
Ale kdeže, ona chce kryt!
V dnešní době by se siknul atomový
@Jana525 píše:Ocividne se nemas moc rada, takze je to urcite i tvoje prace. Veci do domacnosti nejsou darky! Mas si prat neco pro sebe a pokud to u vas funguje, jak to funguje, tak si to mas i sama koupit.

Tak pro někoho jsou. Já chtěla asi dva tři roky zpět roboticky vysavač a dostala jsem ho. Šťastná jako blecha a je to jeden z nejlepších dárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
@Janča6 píše:
Tak treba u nas cistim bazen nekdy ja, nekdy manzel. Rekla bych tam pul na pul. A nastesti mame dost podobne nazory na to, co je zbytecne a co ne. Takze svetylka bych nechtela, na tom bychom se shodli, ze nejsou potreba.

Jenže tady je to něco jiného, tady jde o ten zakladatelky přístup, pomalu se stydí, že si něco přeje a ještě to ani není pro ní a není to žádný dárek. Ještě se ptá, kdo přestřelil, to je přece jasný, kde je chyba, ona se nemusí ani trochu cítit provinile, opravdu nechápu, že se někdo staví dobrovolně do takové pozice. O to jde. Že vy se shodnete, co je podstatný a co je blbost je fajn, ale zakladatelka si tuhle věc přeje a má na to právo, bez ohledu na to, kdo kolik vydělává, kdo je doma na rodičáku atd. Vůbec se nemusí cítit špatně, ale mě z jejího popisu přijde, jak kdyby se snad ještě byla schopná omluvit, stylem ano miláčku, nárok udělat si radost máš jen ty, protože chudáčku dřeš, zapomeň na to, mě stačí kuchařka. To je prostě něco, co nedokážu pochopit, nejde jak to každý má nastaveno, ale o to trpitelský myšlení nebo co to je.

Příspěvek upraven 14.10.22 v 15:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785

Hele a ví manžel o tom, že kdyby ses nestarala o jeho děti, nemůže si trávit celé dny a víkend v práci, žejo :think: Spíš bych se ale zamyslela taky nad tím, jestli za tím jeho pracovním vytížením není něco jiného, když se na Tebe takhle utrhuje, sobě si kupuje drahé věci na koníčky (tj. evidentně kromě práce má čas i na ty koníčky)…
Dávej si pozor, měj peníze stranou. Tenhle problém bude mnohem hlubší než jeden dárek k Vánocům. Btw souhlas s ostatními, dárek pro Tebe by byl šperk, něco na nějaký Tvůj koníček, ne plachta na bazén proboha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
14.10.22 15:19

@Arboretka my proste tu zalezitost v klidu prodiskutujeme. A nastesti se v naproste vetsine pripadu shodneme, jestli je to zbytecnost, nebo ne.

Příspěvek upraven 14.10.22 v 15:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
14.10.22 15:19
@Anonymní píše:
@Sisika9 tak bych to fakt nestavela. Ty děti jsme chtěli oba. Starám se i o svoje děti. Ano, to s prací je pravda, ale to snad každá žena, co jde na md, ví.
A jak jsem psala výše. Ani on si běžné drahé věci nekupuje a neztrácí jen za sebe. Toto byl první větší výdaj pro něj samotneho po XX letech. Oba jsme spis setrivi a neradi utracime za z maseho pohledu zbytecnosti. To ovšem nemění nic na tom, a v čem máš pravdu, že mám pocit, že i já bych si za tu dřinu, kdy jsem byla na vše X měsíců téměř sama, něco zasloužila. Jen tak. On je v tomto ale fakt strašný ignorant.
A ano. Máš pravdu i v tom, že rád dělí peníze na moje a tvoje. Ale, že kdykoliv přijdu, že něco potrebuju, tak to koupí. Jo, to je pravda, běžné potraviny, léky, teď boty a kombinezu pro prcka… ale má to to ALE.

Přiznám se, že vytucnene by mi vadilo nejvíc. Peníze jsou vaše, ne jen jeho. Do prace nechodíš, protože se staráš o vaše děti. Zkus nejakou brigádu v okoli a ať se chlap stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
14.10.22 15:20
@Matt 02 píše:
Jenže tady je to něco jiného, tady jde o ten zakladatelky přístup, pomalu se stydí, že si něco přeje a ještě to ani není pro ní a není to žádný dárek. Ještě se ptá, kdo přestřelil, to je přece jasný, kde je chyba, ona se nemusí ani trochu cítit provinile, opravdu nechápu, že se někdo staví dobrovolně do takové pozice. O to jde. Že výše shodnete, co je podstatný a co je blbost je fajn, ale zakladatelka si tuhle věc přeje a má na to právo, bez ohledu na to, kdo kolik vydělává, kdo je doma na rodičáku atd. Vůbec se nemusí cítit špatně, ale mě z jejího popisu přijde, jak kdyby se snad ještě byla schopná omluvit, stylem ano miláčku, nárok udělat si radost máš jen ty, protože chudáčku dřeš, zapomeň na to, mě stačí kuchařka. To je prostě něco, co nedokážu pochopit, nejde jak to každý má nastaveno, ale o to trpitelský myšlení nebo co to je.

Přesně, zakladatelka doma šúruje bazény, vyvařuje a hubuje si, jaká je to neskromnice, že si vůbec dovolila něco přát, když chudák manžílek tak maká… a pan manžílek zatím někde na wellnessu za desetitisíce… ehm, na přesčasu či služební cestě jsem chtěla říct :D pígluje milenku a plní jí, co jí na očích vidí :D Proč by kupoval věci do domácnosti, tam už docela výkonný a navíc tichý spotřebič má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
14.10.22 15:20
@smile_xxx píše:
Ale oni na tom nejsou blbě, on si koupil dárek za 33 k! A když už má jeden z manželů pocit, že je něco zbytné, tak se o to vede diskuze, ne, že jí to zakáže jak malému děcku! Jsem se zase rozčílila.

Psala, že vydělává průměrné, což je cca 40 000 hrubého a aby si vydělal na toto, chodil do práce celé léto od rána do večera, takže zas tak prachaty nebudou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16216
14.10.22 15:23

A není to tak, se mu prostě ty obří stany přes bazén nelíbí, a přijde mu 3800,– jako vyhozené peníze za hrůzu, na kterou bude na zahradě koukat?
Já bych třeba bez vědomí manžela podobnou věc nekoupila (jak tu spousta lidí radí, že prostě má jít a koupit to), protože to jednak výrazně mění estetický vzhled té zahrady, a pak to taky chce nějak uchytit, při vichřicích to umí taky divy - u našich takhle létaly nezabezpečené trampolíny a tenhle stan jejich sousedům poničil bazén.
Ono je někdy jednodušší říct „miláčku, je to moc drahé“ než „miláčku, vždyť to vypadá strašně, fakt si umíš tohle představit na naší zahradě?“
To jenom na zvážení i trochu jiné varianty, můj brácha třeba dlouho nechtěl bazén na zahradě, hrozně se mu to nelíbilo. Potom svolil s variantou zapuštěného bazénu, ale když ho chtěla švagrová zastřešit, tak si přišel zatlačený do kouta, protože nechtěl mít na zahradě halu, nelíbilo se mu to. Nakonec svolil a vysázel všude kolem vysoké traviny, takže bazén z určitých úhlů ani s tím obloukovým zastřešením není vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
14.10.22 15:24
@Jana525 píše:
Tak je proste potreba ti pekne srazit sebevedomi, aby sis moc nevyskakovala, ne? Nebo ty to nevidis? Podle me to zatim nevidis v celle siri, ale moc si te teda nevazi. Otazkou bje, zda jsi se do tehle role ppasovala sama a nebo te tam pekne postupne vmanipuloval.Ocividne se nemas moc rada, takze je to urcite i tvoje prace. Veci do domacnosti nejsou darky! Mas si prat neco pro sebe a pokud to u vas funguje, jak to funguje, tak si to mas i sama koupit.

Hezky jsi napsala to, co jsem chtěl sdělit i já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2423
14.10.22 15:25

Asi je to chrt, moje vánoční darky obyvkle zacinaji tak na 10tis (ale většinou chci tak jeden, mluvím v množném čísle, protože mám na mysli uplynulé roky).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13976
14.10.22 15:31
@smile_xxx píše:
Ty sis z toho vybrala jen to, co se ti hodí. On může jen tak z plezíru utrati 33k SOBĚ pro radost. On na dárek pro ni, respektive celou rodinu, taky pro radost, už nezbylo. A ještě jí vyčte, že všechno platí sám. Ale na sobě on nešetří.
Tohle není o tom, kolik vydělává. Tam je problém úplně jinde.

Pisu někde něco jiného? Píšeš, že peníze mají. To jsem oponovala, že asi ne když ma průměrnou mzdu a acele léto byl od rana do večera v práci, aby si na to vydělal. Absolutně neřeším, jak se on zachoval k ní, to je o něčem jiném a to si musí uvědomit i ona. Už jen ti jak mají rozdělené finance beru jako problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný