Příliš drahý dárek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
613
14.10.22 14:22

Pfff já vím že když to prostě potřebuju a udělá mi to radost tak si to prostě koupím, ať se jedná o hezčí oblečení či nový telefon. Muž si pořídil lepší PC taky do toto dal 30litru a dělá mu to radosti tak proč ne…
Peníze budou my nebudem. Tak si ten život užijme a nehrotme to, pokud můžeš tak si to kup a vyser se na to co říká chlap.
Oni totiž jednou řeknou to stojí si za tím a pak hned otočí když zjistí že to vlastně bylo ok :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
14.10.22 14:23

Zakladatelko, mas pristup k penezum? Muzes jit a kouoit, co potrebujes?
Nebo on ti na to vzdy musi dat…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
14.10.22 14:27
@Anonymní píše:
Spotřebič to není. Není to věc nezbytná, to by problém koupit neměl. U mě jde o věc, která nám - predevsim detem - zajistí v létě čistější vodu v bazénu. U něj jde o věc, která mu zpříjemňuje výkon jeho koníčku. Taky to ale není nezbytnost.

Na jednu stranu si říkám, jestli prostě nechce utrácet, protože energie atd. Navíc bych chtěla, abychom příští rok jeli konečně po deseti letech k moři. A má nám přijít stolař udělat knihovnu a nějaké police. Tak asi má strach, abychom to vše utahli. Ale na druhou stranu už při vědomí tohoto si tu věc koupil. On argumentuje tom, že poprvé v životě si koupil něco, co je tak drahé. V podstatě to staví tak, jako bych mu to vyčítala. Ale ne, nevycitam. Jen nechápu proč ten rozdíl mezi mnou a jím.

Každopádně tu věc po něm už stejně nechci, vzpomínka na toto by mi jen zkazila náladu u stromecku. Jen mě zajímalo, kdo přestřelil z nezaujatych pohledu.

Smutné mi přijde, že tu pravděpodobně filtraci už dávno nemáte a musíš si o ní „psát ježíškovi“.
Spotřebiče v žádném případě nepovažuji za osobní dárek vhodný k narozeninám či vánocům. Společné dárky se kupují společně a rozhodně by mi vadilo dostat ho od partnera. Od rodičů je to věc jiná.
Kdysi mi partner chtěl k narozeninám koupit sušičku prádla, řeka jsem, že v žádném případě, že očekávám osobní dárek pro mě. Ale chápu, že tohle má každý nastavené jinak.
Nicméně tvuj partner je sobec a lakomec.

Ale chápu, že investoval 33tisíc do koníčku. Já se letos vybavila za ještě víc, ale nešetřím na nikom jiném samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5717
14.10.22 14:27

Takže manžel si koupil golfové hole nebo vidlici na kolo za 33 litrů a ty chceš filtraci do bazenu za necelé 4, ještě k tomu jako dárek k Vánocům
a on se cuká? To je ale jantar :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
14.10.22 14:28

TVL teď dočítám, on si koupil pro svůj koníček za 33000, ty chceš, přemýšlím za 3800 co, předpokládám pískovou filtraci teď ve výprodeji? Solinátor je dražší nic jiného mě nenapadá, a on vyvádí, a ještě vyčítá, že tě živí moc utrácíš a už má kuchařku? No ty bláho jako. Takže přestřelil tvůj chlap, absolutně neskutečně a hnusně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 14:29

:lol: :lol: :lol: :lol: nee, není to filtr, je to takový speciální kryt nad bazén. Máme ho pod stromem, furt plno listí a bince, vybrat to nejde, pořádně prefiltrovat taky ne. Prostě je to takový stan nebo jak to říct. Mně se to líbí, on to považuje za blbost. Tak asi tak.
Holky, muze se vam to zdat divny, ale je to prostě něco, co by mi fakt udělalo radost, úplně to tam vidím. Loni jsem dostala náušnice. Taky proto, že jsem je potřebovala. A pěkný. Každého potěší něco jiného. Já nepotrebuju 15 parfému, 20 řetízků, každý rok nový mobil atd. Ale na druhou stranu vysavač apod. bych pod strojkem najít nechtěla. Každém to máme jinak.

@bjetuschka ale hovnajs trpitelky. Jen proto, že chci kryt na bazén? Vůbec.

• Citovat
  • Upravit
53190
14.10.22 14:35
@Anonymní píše: :lol: :lol: :lol: :lol: nee, není to filtr, je to takový speciální kryt nad bazén. Máme ho pod stromem, furt plno listí a bince, vybrat to nejde, pořádně prefiltrovat taky ne. Prostě je to takový stan nebo jak to říct. Mně se to líbí, on to považuje za blbost. Tak asi tak.
Holky, muze se vam to zdat divny, ale je to prostě něco, co by mi fakt udělalo radost, úplně to tam vidím. Loni jsem dostala náušnice. Taky proto, že jsem je potřebovala. A pěkný. Každého potěší něco jiného. Já nepotrebuju 15 parfému, 20 řetízků, každý rok nový mobil atd. Ale na druhou stranu vysavač apod. bych pod strojkem najít nechtěla. Každém to máme jinak.@bjetuschka ale hovnajs trpitelky. Jen proto, že chci kryt na bazén? Vůbec.

Fajn. A ten doplněk ke koníčku za 33k jsi manželovi schválila? Odpovíš, zda máš přístup k rodinným penězům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61107
14.10.22 14:35
@Tichošlápek píše:
No tak to mne dostalo. To přece sakra není dárek, to je normální užitková věc do domácnosti. Jako najít pod stromkem čističku vody nebo co, tak jsem našňupnutá a ty si o to ještě reknes a dostaneš ceres. 8o
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
14.10.22 14:36

Muj muz by rekl, ze jsem strelena chtit tohle pod stromek, objednal by ten kryt rovnou a pod stromeček vybral neco jineho.
Mas pravo byt nastvana, uzitnou vec pro vsechny si prejes pod stromek a on ti jeste vycte. Je to hnup, sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711

Chlapa bych se neptala, prostě mu oznámila, že chci koupit kryt nad bazén, aby v něm nebyl bordel. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14625
@Anonymní píše: :lol: :lol: :lol: :lol: nee, není to filtr, je to takový speciální kryt nad bazén. Máme ho pod stromem, furt plno listí a bince, vybrat to nejde, pořádně prefiltrovat taky ne. Prostě je to takový stan nebo jak to říct. Mně se to líbí, on to považuje za blbost. Tak asi tak.
Holky, muze se vam to zdat divny, ale je to prostě něco, co by mi fakt udělalo radost, úplně to tam vidím. Loni jsem dostala náušnice. Taky proto, že jsem je potřebovala. A pěkný. Každého potěší něco jiného. Já nepotrebuju 15 parfému, 20 řetízků, každý rok nový mobil atd. Ale na druhou stranu vysavač apod. bych pod strojkem najít nechtěla. Každém to máme jinak.@bjetuschka ale hovnajs trpitelky. Jen proto, že chci kryt na bazén? Vůbec.

A nemůže to byt tak, ze ti takovou věc proste jenom nechce dat jako dárek? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11231
14.10.22 14:37
@unuděná píše:
Fajn. A ten doplněk ke koníčku za 33k jsi manželovi schválila? Odpovíš, zda máš přístup k rodinným penězům?

Přesně, vůbec mě na rodičáku nenapadlo, abych přispívala do rozpočtu. Prostě peníze byly na hromadě a byly pro nás všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
477
14.10.22 14:39

Tak u nás to je na Vánoce, že si chcem hlavně udělat radost. Přítel neřeší kolik za dárky pro nej utratim, ví, že ho chci potěšit (samozřejmě bych kvůli dárku nevysála účet :lol: ) a naopak on to taky neřeší. Vnímá když někde reknu třeba tohle je hezký, nebo to by se mi líbilo…ví, že sama za sebe bych neutrácela, tak to koupí, i když je to dražší. Teď když člověk neví, jak to bude před Vánoci, tak jsme si řekli, že oběma bude stačit maličkost, ze budem kupovat hodně dětem (syn, synovec, neteře). Každopádně kdybych příteli řekla, ze se mi líbí něco do domácnosti za 3.800,– záleží samozřejmě co by to bylo, tak vím, že i kdyby nebyly penize, tak by dělal vše pro to, aby mi tu radost udělal 🤷‍♀️ Jestli si sám koupi věc za 33.000,– tak na tom finančně zle nebudete, takže ho úplně nechápu. Jsi doma s dětmi, dostavas méně peněz, s tim musel pocitat a nemůžeš za to…takovým chlapům bych přála, aby na té mateřské byli sami, aby si uvědomili, že starost o dítě a domácnost je leckdy náročnější než jít do práce 🙏 takže za mě je tu za toho “zlýho” on :D až teď ctu, ze jde o kryt…přítel tenkrát nevěděl co k svátku, tak mi chtěl koupit nové hrnce a pak mi přinesl boty s tim, že v hrncich vařím pro všechny a nebude mi je dávat jako dárek :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.10.22 14:42

@unuděná asi bych to nenazvala schválila, to mi přijde takové divné slovo. Ale jo, vedela jsem to predem a nic jsem proti tomu neměla.
Myslím, že je celkem jedno, jak to máme doma obecně s penězi. Každá rodina to má podle sebe. Ale ok. Máme účty zvlášť. Já k jeho znám heslo. Ale bez jeho vědomí tam nechodím, bylo by mi to dost proti srsti.

• Citovat
  • Upravit
14726
14.10.22 14:45

Ja to mam nez vetsina. K Vanocum, narozeninam apod. nechci nikdy nic, jako fakt nic. Mame s manzelem takovou dohodu, ze si nic nedavame. On je rad, ze pro me nemusi nic vymyslet a stresovat se s tim, ja jsem rada, ze se nemusim stresovat darkem pro nej. Vzdyt ja sama bych nevedela, co bych chtela za darek. Bohate nam staci vymysleni darku pro deti.

Oba mame nastaveni, ze kdyz neco potrebujeme, tak si to koupime, at je leden, kveten nebo rijen, necekame na zadnou specialni prilezitost. A kupovat zbytecnosti jen proto, ze se blizi nejake datum, kdy se maji predavat darky, to fakt ne.

Kdybych chtela kryt na bazen, tak to manzelovi normalne reknu. Pobavili bychom se o tom, zkoukli alternativy, nejake recenze. Pak bychom se spolecne rozhodli. Taky by to bylo z “manzelovych” penez. Pokud by v tom krytu videl smysl (nepovazoval by to za zbytecny krak do baraku), nemel by problem ho koupit. A jeho utraceni za konicky by v tom nehralo zadnou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný