Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Taky mám jednu dobrou. V létě s nimi jezdíme na vodu a třeba část dětí v kempu platila ona, ač jsem jí strkala našetřené peníze, řekla, abych to dětem nechala na zbytek práznin na výlety apod..Tak jsem jí dala dvě vstupenky na koncert. Teď tu pro ní mám dva lístky do divadla k vánocům a radíme se i ohledně dárků pro děti, ona se mě ptala co má shánět a já jí nabízela co psala, že bude shánět pro své děti a mám to doba, tak to dostanou děti od nás.
@Anettl11 píše:
Ahoj vespolek, už pomalu přemýšlím nad dárky k Vánocům a docela si lámu hlavu s dárkem pro kamarádku. Běžně si s kamarádkami zajdeme jen sednout na kafčo a případně si dáme jen nějakou maličkost, ale mám jednu kamarádku, která si nedá říct a dává mi dražší dárky (1000kč +) a je mi hloupé ji to neoplatit. Ale nevím, jak už ji naznačit, že si s ní tak drahé dárky dávat nechci a mnohdy už nevím, co jí vymyslet. Jsem divná já, že si s ní nechci dávat tak drahé dárky nebo jak to berete vy? Přede děkuji za Vaše názory
Nedavam.
Já se snažím dávat dárky vždy v podobné hodnotě jako dostávám. Nikdy jsem teda nedostala dárek od kamarádky, který by převyšoval hodnotu 300,– Kč, teda jednou, když se mi narodil syn. Té kamarádce určitě taky koupím podobně drahý dárek, až se jí narodí děťátko. Nicméně si ale upřímně myslím, že dárky kamarádkám jsou spíše nevděčným zvykem. Nejraději bych žádné dárky od kamarádek nedostávala a následně nedávala.
@Anettl11 píše:
@welovefashion Je pravda, že podniká, tak ji třeba dražší dárek nemusí dělat problém, jen je mi potom hloupé ji dát nějakou drobnost za cca 200-300 Kč
Tak to zkus nebrat, jakože musíš oplatit stejnou částku, spíš se zaměř na to, co jí udělá opravdu radost, věřím, že pokud má dostatek peněz porovnávat cenu nebude ![]()
Dáváme si dárky s kamarádkami, většinou kolem pětistovky tisícovky. Ale dohodly jsme se, že navzájem nebudeme dávat dárky dětem. Dvě to nerespektují. Vždycky to před Vánicemi/svátkem/narozeninami zopakuju, stejně dcera většinou něco dostane… Rozhodla jsem se, že to nebudu oplácet a nebudu se kvůli tomu cítit blbě ![]()
Ne k Vánocům si s kamarádkama žádné dárky nedáváme, to jsme dělaly naposledy v pubertě.