Dárek pro kněze

Anonymní
29.10.22 10:11

Dárek pro kněze

Zdravím :mavam:. Potřebuji radu, Vánoce se blíží a s ním nakupování dárků :oops:. Letos mě popadlo nějaké vánoční šílenství, chci dělat radost pěkným dárkem nejen svým blízkým, ale i jednomu knězi, kterého mám ráda, moc mi pomohl. Napadla mě láhev vína, ale ještě něco k tomu no. Něco duchovního? Co myslíte? Prosím anonym, chodí sem známí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24986
29.10.22 10:14

Kolik mu je? Nic duchovního bych nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66457
29.10.22 10:14
@Anonymní píše:
Zdravím :mavam:. Potřebuji radu, Vánoce se blíží a s ním nakupování dárků :oops:. Letos mě popadlo nějaké vánoční šílenství, chci dělat radost pěkným dárkem nejen svým blízkým, ale i jednomu knězi, kterého mám ráda, moc mi pomohl. Napadla mě láhev vína, ale ještě něco k tomu no. Něco duchovního? Co myslíte? Prosím anonym, chodí sem známí.

záleží, jak se chceš rozšoupnout. Třeba nějakou pěkně ilustrovanou bibli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9342
29.10.22 10:16

Záleží jak moc ho znáte. Pokud o něm něco víte, dala bych mu něco co má rád nebo skrz koníčky, zájmy. Prostě dárek pro muže, nedávala bych mu nic duchovního, toho má určitě dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
29.10.22 10:23

Jeden z mých přátel je farář, knihu bych mu nekupovala, má jich spoustu a pokud by to nebyla nějaká novinka, pravděpodobně by ji měl doma už. Stejné to bude s hudbou atd..
Spíš bych řešila jeho zájmy, třeba jeho by neurazilo nějaké nářadí, ale třeba i nějaké lístky do divadla apod..Ale vzhledem k tomu, že dost času tráví na zahradě a v garáži, asi bych se přikláněla u něj k nářadí či třeba i ke grilu, kávovaru(kafe pije) atd..Prostě kouknout i na to co dělá ve volném čase.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 10:27

O jeho zájmech moc nevím :lol:. Knihu jsem zamítla, musela by to být nějaká novinka. Biblí má taky dost…

• Citovat
  • Upravit
9342
29.10.22 10:31
@Anonymní píše:
O jeho zájmech moc nevím :lol:. Knihu jsem zamítla, musela by to být nějaká novinka. Biblí má taky dost…

Nezná ho někdo z tvého okolí blíže, že by ti o něm něco řekl? Skrz ty zájmy, koníčky. Lístky nejsou špatné - divadlo, výstavy… nebo dát například uni poukázku do divadla a on si sám vybere představení/žánr, který má rád (když ty ho nevíš).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 10:38
@izabe píše:
Nezná ho někdo z tvého okolí blíže, že by ti o něm něco řekl? Skrz ty zájmy, koníčky. Lístky nejsou špatné - divadlo, výstavy… nebo dát například uni poukázku do divadla a on si sám vybere představení/žánr, který má rád (když ty ho nevíš).

Já myslím že divadlo by ho moc nepotěšilo…

• Citovat
  • Upravit
5879
29.10.22 10:43

A jakou částku chceš za dárek dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 10:45
@Fiveone píše:
A jakou částku chceš za dárek dát?

Max tisíc.

• Citovat
  • Upravit
9342
29.10.22 10:59
@Anonymní píše:
Já myslím že divadlo by ho moc nepotěšilo…

Nemusí to být divadlo, to byl jen příklad ;) ale když ho sama neznáš, tak nemůžeš se 100% jistotou vědět, že by ho to nepotěšilo. Dát mu můžeš klidně lístek na jinou akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
29.10.22 11:02

Víno je myslím právě úplně OK, tak kup nějakou speciálku ve vinotéce, nějaký výběr, litr za láhev není problém ;)
možná bych volila dvě sedmičky - jednu bílou, jednu červenou a nechala to krásně zabalit do těch přírodnin, to bude za 1000Kč akorát…

Příspěvek upraven 29.10.22 v 11:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
29.10.22 11:03
@Anonymní píše:
Max tisíc.

Neudělalo by mu radost třeba toto https://www.skutecnydarek.cz/…citele-ucit/ ?
To mi osobně dává větší smysl, než dát kozu. Se vzděláním je větší šance na změnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
29.10.22 11:06

Víno je dobrý nápad. Napadl mě univerzální diář nebo kalendář na příští rok - mezi dražšími, autorskými je fakt výběr.

S dary přes různé více či méně politické organizace bych byla opatrná, tohle spoustě lidí úplně nesedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.22 11:07
@izabe píše:
Nemusí to být divadlo, to byl jen příklad ;) ale když ho sama neznáš, tak nemůžeš se 100% jistotou vědět, že by ho to nepotěšilo. Dát mu můžeš klidně lístek na jinou akci.

Když on je takový hodně zaneprázdněný. O jeho soukromí nevím nic, jen že pije kávu, víno :lol:. Nikoho se zeptat nemůžu, sice znám dost lidí kteří s ním tráví víc času, ale ptát se jich nechci, moc se nepratelime a je mi to hloupé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný